ΆποψηΡοή Ειδήσεων

Η Εργατική Πάλη Οικοδόμων Αγρινίου για την Πρωτομαγιά

Ανακοίνωση εξέδωσε η Εργατική Πάλη Οικοδόμων Αγρινίου για την Πρωτομαγιά.

Αναλυτικά:


«Πρωτομαγιά 2022

Η εξέγερση των εργατών του Σικάγο το 1886 εκατόν τριάντα έξι χρόνια μετά τιμάτε με ημέρα απεργίας καθιερωμένη την πρωτομαγιά. Η κατάκτηση τότε του 8ωρου, του δικαιώματος για δουλειά, ξεκούρασης, κοινωνικών συναναστροφών, άφησε πίσω τη δουλειά σκλαβιά ήλιο με ήλιο, ποτισμένη με το αίμα των εργατών η σημαία βάφτηκε κόκκινη και εμπνέει το παγκόσμιο προλεταριάτο.

Σήμερα αποτελεί ημέρα απεργίας και αγώνα ενάντια στην σύγχρονη σκλαβιά του ολοκληρωτικού καπιταλισμού, της κατάργησης των εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων με την επιβολή του ελαστικού ωραρίου και της ανασφάλιστης εργασίας, της ποινικοποίησης του συνδικαλισμού και του δικαιώματος στην απεργία, αγώνα απέναντι στην ανεργία, τη φτώχεια, την εξαθλίωση, των χαμηλών μισθών και συντάξεων, την άγρια φορολογία.

Οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι νέες συμμετέχοντας στην απεργία δυναμώνουν την αντίσταση στην επιθετικότητα που ζούμε και συνεχώς δεχόμαστε. Με την συλλογική μας δράση και ενότητα απαντάμε σε αυτούς που καθημερινά κάνουν τη ζωή μας χειρότερη.

Η σημερινή ακρίβεια με το πενταπλασιασμό στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας, οι μεγάλες αυξήσεις στα καύσιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης δεν είναι τυχαία ούτε ουρανοκατέβατα. Πίσω τους κρύβουν την κερδοσκοπία των εταιριών ενέργειας, καυσίμων και γενικότερα του κεφαλαίου με τη συγκάλυψη τους από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Το ότι όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα του πολέμου είναι ψέμα. Όπως πολύ καλά θυμόμαστε οι αυξήσεις στα καύσιμα και στην ενέργεια αρχίσαν από το Σεπτέμβρη ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο, ένας πόλεμος που η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστια ευθύνη καθώς φρόντισε την άμεση εμπλοκή της χωράς μας με την αποστολή όπλων στους ουκρανούς, απέλαση Ρώσων διπλωματών, αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού μέσω νατοϊκών και αμερικάνικων βάσεων.

Τα ψίχουλα που μοιράζει η κυβέρνηση για την αύξηση του κατωτάτου μισθού, τα επιδόματα ελεημοσύνης το Πάσχα στους φτωχούς, είναι προεκλογικά τεχνάσματα για να καθησυχάσει την κατακραυγή και τη δυσαρέσκεια που συνεχώς μεγαλώνει. Από την άλλη η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ απλά σηκώνει τους τόνους για να μας πείσει ότι με μια αλλαγή και με μια προοδευτική κυβέρνηση θα λυθούν τα προβλήματα. Την κυβερνητική καρεκλά θέλουν, μιας και κινούνται ξανά στην ίδια γραμμή που κινούνταν το 2014 πριν γίνουν κυβέρνηση και μετά εφάρμοσαν αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα μέσω των μνημονίων που είχαν ψηφίσει, θέλουν να μας ξεγελάσουν ξανά. Στην ίδια γραμμή κινείται και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που σιωπά για να ψαρέψει όσες παραπάνω ψήφους μπορεί για τις βουλευτικές εκλογές που έρχονται.

Η δύναμη είναι στα χέρια των εργαζομένων. Μην εξαπατώνται οι εργαζόμενοι με κοινοβουλευτικές λύσεις, με του ειδικούς που θα τους λύσουν τα προβλήματα, ο ίδιος ο λαός είναι αυτός που μπορεί να λύσει τα προβλήματα του. Με όπλο του την απεργία, τον ταξικό συνδικαλισμό απαλλαγμένο από την εξυπηρέτηση κομματικών προσωπικών συμφερόντων, οργανώνοντας τον αγώνα θα πάμε μπροστά.

Παλεύουμε:

• Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με αύξηση στους μισθούς και τις συντάξεις, καταβολή δώρου Πάσχα και Χριστουγέννων.
• Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι Χατζηδάκη και των προηγούμενων κυβερνήσεων.
• Μέτρα ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, να μην θρηνήσουμε κι άλλους νεκρούς εργάτες.
• Όχι στην ανασφάλιστη εργασία.
• Επίδομα ανεργίας για όλους χωρίς προϋποθέσεις και για όσο καιρό είναι άνεργοι.
• Όλες οι δημόσιες επιχειρήσεις που ιδιωτικοποιήθηκαν να περάσουν στο δημόσιο με εργατικό έλεγχο, ρεύμα, νερό, υγεία, παιδεία, δεν είναι εμπορεύματα ανήκουν στο λαό και είναι περιουσία του.
• Να φύγουν οι Αμερικάνικες βάσεις.
• Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στον Ουκρανικό-Ρωσικό πόλεμο με στρατιωτικό υλικό και όπλα. Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στον ξεριζωμένο Ουκρανικό λαό.
• Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα, να σταματήσει τώρα ο πόλεμος στην Ουκρανία.
Συγκέντρωση 10πμ Κεντρική πλατεία
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ»


Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button