ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Η επιστράτευση διχάζει τους γιατρούς-ανακοίνωση του Ι.Σ. Αθηνών

Διαχωρίζει την θέση του από την ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Μία ανάσα πριν την επιστράτευση γιατρών για να συμβάλουν στη μάχη κατά του κορωνοϊού, οι ιατρικοί σύλλογοι… βγάζουν ανακοινώσεις.

Το τελεσίγραφο Κικίλια για 200 ιδιώτες γιατρούς έληξε την Παρασκευή και δυστυχώς, μέχρι τώρα έχουν ανταποκριθεί μόνο 61…


Μπροστά στο ενδεχόμενο επιστράτευσης λοιπόν, το απόγευμα του Σαββάτου ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έβγαλε μια ανακοίνωση με την οποία που ούτε λίγο ούτε πολύ, επιτίθεται προσωπικά στο Βασίλη Κικίλια.

Αναφέρει ότι οδηγείται «στο πρωτοφανές για σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης» και χαρακτηρίζει «ανεπαρκή» την διαχείριση του προβλήματος από τον κ. Κικίλια, κόβοντας κάθε γέφυρα επικοινωνίας μαζί του και ζητά συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών διαχωρίζει τη θέση του

Αργά το βράδυ του Σαββάτου όμως, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με μία δική του -ξεχωριστή- ανακοίνωση, στην ουσία διαχωρίζει τη θέση του από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρει:

“Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών διευκρινίζει ότι το τελευταίο δελτίο τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, είναι απόφαση του ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, δεν έχει έγκριση της Ολομέλειας των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων και κατά συνέπεια του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Όλα αυτά, την ώρα που τα νοσοκομεία “στενάζουν” και καλούνται να βγάλουν εφημερίες, χωρίς διαθέσιμα κρεβάτια και γιατρούς…

newsit

Advertisements
Τοπική Διαφήμιση
paideia optimize resize Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button