ΕξελίξειςΠολιτική

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Δημαρχείο Αγρινίου και το Επιμελητήριο (video-φωτο)

po-mitsotakis-agrinio29

Συνάντηση με τον δήμαρχο Αγρινίου είχε νωρίτερα σήμερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στο δημαρχιακό Μέγαρο. Τον Πρόεδρο της Ν.Δ. υποδέχθηκαν επίσης οι βουλευτές του κόμματος Κ. Καραγκούνης και Μ. Σαλμάς καθώς και πολιτευτές .

Ο Γ. Παπαναστασίου, αφού καλωσόρισε τον κ. Μητσοτάκη ως τον «αυριανό Πρωθυπουργό» , όπως ανέφερε , του έθεσε μια σειρά από μείζονα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή, την οποία ο κ. Μητσοτάκης «γνωρίζει καλά από τη θητεία του ως Τομεάρχης περιβάλλοντος», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο δήμαρχος Αγρινίου.

Να σημειωθεί πως λίγο πριν ο κ. Μητσοτάκης φτάσει στο Δημαρχείο, περπάτησε στους δρόμους του Αγρινίου και συνομίλησε με πολίτες και νέους. Δεν ήταν λίγοι αυτοί μάλιστα που θέλησαν να φωτογραφηθούν μαζί του.
po-motsitakis-plateia1Στο Δημαρχείο του Αγρινίου, ιδιαίτερα ο κ. Παπαναστασίου αναφέρθηκε στην κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό και στο επιχειρηματικό Πάρκο για το οποίο τόνισε ότι «απλά χρειάζεται προώθηση και βοήθεια» την οποία ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη. Αναφέρθηκε επίσης στην έλλειψη σιδηροδρομικής σύνδεσης επιμένοντας ότι «χρειάζεται πρόθεση για να οριστούν χρήσεις γης που θα φέρουν οικονομική δραστηριότητα και παραγωγή».

«Η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα που θέλει να προωθήσει πραγματικά την επιχειρηματικότητα», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ είπε ότι γνωρίζει πολύ καλά τα ζητήματα της περιοχής καθώς την έχει επισκεφτεί πολλές φορές. «Το Αγρίνιο όντως ήταν για μακρά περίοδο αδικημένο από τα έργα αλλά τώρα με την Ιόνια μπορεί να αλλάξει, όπως άλλαξαν κι άλλες περιοχές από τις οποίες πέρασαν μεγάλα οδικά δίκτυα, εφόσον βέβαια γίνει το αυτονόητο να συνδεθεί απευθείας και εφόσον προωθηθούν τα χρόνια ζητήματα της περιοχής», τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ., που στη συνέχεια δέχθηκε ως αναμνηστικό δώρο από τον Γ. Παπαναστασίου το έμβλημα της πόλης του Αγρινίου με τον Αχελώο και βιβλία για την ιστορία της περιοχής και τους δημάρχους που θήτευσαν τις τελευταίες δεκαετίες.

po-motsitakis-plateia2

po-mitsotakis-agrinio3-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%bf-2

po-mitsotakis-agrinio4-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%bf-2

Αναλυτικά η ενημέρωση από τον Δήμο Αγρινίου για την συνάντηση στο Δημαρχείο:

Δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου και κάθετη σύνδεση Αγρινίου με την Ιόνια Οδό στο επίκεντρο της συνάντησης Κ. Μητσοτάκη –Γ. Παπαναστασίου στο Δημαρχείο Αγρινίου.

 Το σύνολο των προβλημάτων του Αγρινίου με έμφαση αφενός στην κάθετη σύνδεση με την Ιόνια Οδό, αφετέρου στη δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου, έθεσε ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γ. Παπαναστασίου στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αγρινίου.

po-motsitakis-plateia3Ο κ. Παπαναστασίου, χαρακτήρισε την κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό και το Επιχειρηματικό Πάρκο «έργα ανάσες», τα οποία θα μπορέσουν να αντιστρέψουν την πορεία που οδήγησε το Αγρίνιο στην απομόνωση τα τελευταία χρόνια.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου, υπογράμμισε ότι η λειτουργία των Επιχειρηματικών Πάρκων συνδέεται ευθέως με την άμβλυνση της γραφειοκρατίας και τη δημιουργία επενδύσεων στην περιοχή, καθώς δεν θα χρειάζονται πιά δύο και τρία χρόνια για να εγκριθούν χωροθετήσεις και περιβαλλοντικοί όροι, αλλά και με την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Αγρινίου, ιδιαιτέρως του πρωτογενούς τομέα, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του περί ενίσχυσης των προϊόντων μέσω της μεταποίησης και της τυποποίησης.

po-motsitakis-plateia4Ο κ. Παπαναστασίου χαρακτήρισε επιτακτική την ανάγκη της σύνδεσης με την Ιόνια Οδό και αδιανόητο το γεγονός η μεγαλύτερη πόλη της Αιτωλοακαρνανίας και μεγαλύτερο αστικό κέντρο ανάμεσα στην Πάτρα και τα Ιωάννινα, να συνεχίσει να απέχει 20 χιλιόμετρα από το νέο αυτοκινητόδρομο.

« Η Αιτωλοακαρνανία με αγωνία περιμένει την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής και της Ιόνιας Οδού, πρέπει όμως να διορθώσουμε τα λάθη που έγιναν και το μεγαλύτερο αστικό κέντρο αυτού του οδικού άξονα, καθώς και η ενδοχώρα που το συνοδεύει, να συνδεθεί με τον νέο αυτοκινητόδρομο».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Μητσοτάκης, αφού ευχαρίστησε για το θερμό καλωσόρισμα, χαρακτήρισε ουσιαστική τη συζήτηση και αυτονόητη την κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, η ολοκλήρωση της οποίας, όπως τόνισε, θα αλλάξει το τοπίο όχι μόνον στην Αιτωλοακαρνανία αλλά και σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα.

po-mitsotakisΥπογράμμισε δε ότι θα μελετήσει και θα στηρίξει τα αιτήματα του Δήμου Αγρινίου, ώστε η Αιτωλοακαρνανία, μέσα από τέτοια έργα υποδομής, σε συνδυασμό βεβαίως με την προστασία του περιβάλλοντος και την οριοθέτηση των χρήσεων γης, να ανακτήσει το χαμένο έδαφος και, με την ανάδειξη και την πλήρη αξιοποίηση των σημαντικών συγκριτικών της πλεονεκτημάτων και του παραγωγικού της δυναμικού, να βγει από το περιθώριο, να γίνει ένας πραγματικός επενδυτικός προορισμός και να μπει στο δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης.po-mitsotakis-agrinio5-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%bf-2

po-mitsotakis-agrinio8-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%bf-2

po-mitsotakis-agrinio9-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%bf-2

po-mitsotakis-agrinio10-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%bf-2

po-mitsotakis-agrinio13-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%bf

po-mitsotakis-agrinio14-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%bf

Συζήτηση με τους παραγωγικούς φορείς στο Επιμελητήριο για Κ. Μητσοτάκη

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας επισκέφτηκε νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με παραγωγικούς φορείς της περιοχής και άκουσε τις ανησυχίες των επαγγελματιών.

Στο πάνελ της αίθουσας εκδηλώσεων μαζί με τον πρόεδρο της ΝΔ βρέθηκαν ακόμη οι  Λευτέρης Αυγενάκης, γραμματέας πολιτικής επιτροπής του κόμματος, οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας κ.κ. Σαλμάς και Καραγκούνης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Π. Τσιχριτζής και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Φώτης Τσόλκας.

Τα θέματα της σύνδεσης με την Ιόνια, της χωροθέτησης ΒΙΟ.ΠΑ και την αξιοποίηση του Πλατυγιαλιού τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου στη τοποθέτησή του, ενώ σε δεύτερη παρέμβαση επεσήμανε ότι ο χώρος αναψυχής και εστίασης θα έχουν σοβαρό πρόβλημα με το νομοσχέδιο που κατατίθεται για τα πνευματικά δικαιώματα εντός των ημερών από την κυβέρνηση, όπου αναιρούνται οι προσπάθειες που είχαν γίνει πρόσφατα με την ΑΕΠΙ και οι επαγγελματίες αποκτούν πρόσθετα βάρη.

Τον λόγο πήραν οι κ.κ. Κ. Ρόκος, πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, Λ. Υφαντής, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου, Θ. Κουτσουπιάς, πρόεδρος της ΕΑΣ Αγρινίου, Β. Σπυρόπουλος, πρόεδρος Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου, Χρ. Τσιρώνης, πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Εστίασης και Αναψυχής Αγρινίου, Γ. Φαρμάκης από το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο κ.α., παρουσιάζοντας τα προβλήματα του κλάδου τους και επιμένοντας ιδιαίτερα στα θέματα της υψηλής φορολόγησης και των εισφορών που πνίγουν τις επιχειρήσεις.

Απαντώντας ο κ. Μητσοτάκης αποδέχτηκε ότι η υψηλή φορολόγηση σκοτώνει την επιχειρηματικότητα, υπενθύμισε ότι επί προηγούμενης κυβέρνησης είχε πάει μονομερώς ο ΦΠΑ στο 13% και αυτό απέδωσε, ζητώντας παράλληλα μια συμφωνία αλήθειας που θα δεσμεύει όλους και θα αποδίδει στο κράτος φόρους που θα χρησιμοποιούνται για αναπτυξιακούς σκοπούς.

po-mitsotakis-agrinio23

po-mitsotakis-agrinio24

po-mitsotakis-agrinio25

po-mitsotakis-agrinio26

po-mitsotakis-agrinio27

po-mitsotakis-agrinio28

po-mitsotakis-agrinio30

po-mitsotakis-agrinio1-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%bf-2

po-mitsotakis-agrinio18-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%bf

po-mitsotakis-agrinio19-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%bf

po-mitsotakis-agrinio20-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%bf

po-mitsotakis-agrinio21-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%bf

po-mitsotakis-agrinio22-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%bf

po-mitsotakis-agrinio17-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%bf

po-mitsotakis-agrinio16-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%bf

po-mitsotakis-agrinio15-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%bf

po-mitsotakis-agrinio12-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%bf

po-mitsotakis-agrinio7-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%bf-2

po-mitsotakis-agrinio6-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%bf-2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button