ΠαραπολιτικάΡοή Ειδήσεων

Η «επαναστατική γυμναστική», είναι η εύκολη λύση…

Για πολλούς, τον εύκολο δρόμο της καταγγελίας και της “επαναστατικής γυμναστικής” επέλεξε η μείζον αντιπολίτευση στον δήμο Αγρινίου, για να κάνει την δική της παρέμβαση απέναντι στην πολιτική του Υπουργείου Παιδείας και του Πανεπιστημίου Πατρών για τον σχεδιασμό για συρρίκνωση των περιφερειακών Πανεπιστημιακών Τμημάτων.

Η πρόταση για παραίτηση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, λένε όσοι στέκονται καλόπιστα και κριτικά, είναι μια δραματοποιημένη αντίδραση που σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να έχει κανένα όφελος, πέραν της εσωτερικής “κατανάλωσης”.

Άλλωστε, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θυμίζουν πως και η κ. Σταρακά, είτε ως αντιπεριφερειάρχης, είτε ως Περιφερειακή Σύμβουλος, δεν επέλεξε αυτόν τον “κινηματικό” δρόμο όταν μέσα σε μια νύχτα η προηγουμένη κυβέρνηση καταργούσε το Τμήμα ΔΠΠΝΤ στήνοντας μια Γεωπονική Σχολή με αμφίβολο μέλλον, ή όταν πέρασαν τόσες και τόσες αρνητικές αλλαγές στα Πανεπιστημιακά Τμήματα του Αγρινίου τα προηγούμενα δέκα χρόνια περίπου με αποκορύφωμα το Σχέδιο “Αθηνά” το 2013.
Τότε η Περιφέρεια είχε αναλωθεί  μεν σε καταγγελίες και ψηφίσματα, αλλά κουβέντα δεν είχε γίνει για παραιτήσεις…

Χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο Ν. Φαρμάκης, έκανε αυτές τις “υπομνήσεις”, προκαλώντας μάλιστα τον εκνευρισμό του Απόστολου Κατσιφάρα. Ειδικά ως προς το πως απέφυγε την συζήτηση που είχε ζητήσει ο Νεκτάριος Φαρμάκης το 2019.

Από εκεί και πέρα σαφώς και πρέπει να αποτυπωθεί η αντίθεση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου στις μεθοδεύσεις Μπούρα – Κεραμέως, όμως οι παρωχημένες αντιλήψεις πλέον έχουν ξεπεραστεί από την ίδια την κοινωνία. Οπότε και εδώ ρεαλισμός θα πρέπει να επιδειχθεί, ώστε να αποδείξουν οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας πως και φωνή έχουν αλλά και προτάσεις. Όχι με ηττοπάθεια ή μεμψιμοιρία, αλλά με όραμα και προοπτική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button