Lifestyle & People

Η εντυπωσιακή αρχαιολόγος – που ζητάει την ψήφο μας!

lif-papaggeli1Αν κάποιος δει πρώτη φορά την εντυπωσιακή Έλλη Παπαγγελή σίγουρα θα εντυπωσιαστεί από την εξωτερική της εμφάνιση. Αν δεν μείνει μόνο εκεί θα ανακαλύψει πως η πολυτάλαντη νεαρή υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιώργου Κουμουτσάκου στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, είναι πολύ περισσότερα από μια ωραία γυναίκα.

Αρχαιολόγος, ιστορικός τέχνης που έχει παρακολουθήσει και μαθήματα σπηλαιολογίας, με σοβαρές δουλειές στον χώρο της μόδας, με σταθερά βήματα στο χώρο της τηλεόρασης αλλά και δυνατή πολιτική δράση στον φοιτητικό χώρο ως τώρα.

– Δεν είναι συνηθισμένο για μια γυναίκα να διαλέξει τις σπουδές αυτές Έλλη…

«Ναι, δεν είναι συνηθισμένο γιατί αν θες να ασχοληθείς σοβαρά με αυτό πρέπει να είσαι λίγο περιπετειώδης και να μπορείς να χάσεις και λίγο την άνεσή σου»

– Πώς αποφάσισες να ακολουθήσεις αυτή την ειδικότητα που δεν είναι καθόλου εύκολη για μια νέα κοπέλα. Γενικότερα για μια γυναίκα καθώς οι συνθήκες στις ανασκαφές φαντάζομαι δεν είναι οι καλύτερες

«Οι συνθήκες είναι όντως πολύ δύσκολες. Είναι αυτές που κανονικά μια γυναίκα σιχαίνεται αλλά εγώ είμαι και λίγο αγοροκόριτσο γενικώς. Οπότε ειλικρινά το διασκεδάζω πάρα πολύ».

-Ήταν στόχος σου ή πέρασες στη σχολή και απλά προσαρμόστηκες;

«Το ήθελα. Είχα αριστεύσει στο σχολείο… περνούσα στην Νομική, στα Παιδαγωγικά αλλά δεν με ενδιέφεραν καθόλου. Ήθελα να κάνω ακριβώς αυτό. Το επέλεξα».

lif-papaggeli2

-Έχεις πάρει μέρος σε ανασκαφές μέχρι στιγμής;

«Έχω συμμετάσχει σε ανασκαφές στην ελληνική επικράτεια αλλά και στο εξωτερικό. Έχω εργαστεί σε πολλές ανασκαφές είτε εθελοντικά είτε κανονικά σε γκρουπ κάτι που ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία κάθε φορά».

-Έχεις βρει κάτι που δεν θα ξεχάσεις ποτέ μέχρι τώρα;

«Έχω ανακαλύψει με τα χέρια μου πολύ σημαντικά ευρήματα άνω των 2500 ετών. Ήταν ότι πιο συγκλονιστικό έχω αντικρίσει στην ζωή μου. Ένιωσα μεγάλη συγκίνηση και ανείπωτη χαρά».

– Η αρχαιολογία όμως είναι μια δουλειά που δεν φέρνει ένα καλό εισόδημα

«Είναι μεγάλος μου έρωτας και δεν περιμένω να ζήσω από αυτό»

lif-papaggeli3

-Πολλοί γονείς θα έστρεφαν το παιδί τους στη Νομική, όπου πέρναγες έτσι κι αλλιώς, καθώς διαθέτεις όλα τα προσόντα και πιθανά θα είχες ένα καλύτερο εισόδημα.

«Όταν έκανα το μηχανογραφικό μου δεν με ενδιέφερε καθόλου το οικονομικό. Πιστεύω ότι η δουλειά είναι καθαρά θέμα ευκαιρίας και τύχης εφόσον δουλεύεις σκληρά και έχεις εξοπλίσει τον εαυτό σου με τα κατάλληλα προσόντα. Εγώ ήμουν τυχερή και παράλληλα με τις σπουδές μου εργαζόμουν από τότε που ενηλικιώθηκα στον ιδιωτικό τομέα οπότε το κυνηγάω αλλιώς. Από την αρχαιολογία δεν περιμένω να ζήσω ανεξάρτητα από το πόσο πολύ την αγαπάω».

-Αφήνουμε την αρχαιολογία και περνάμε σε μια άλλη σου ασχολία την πολιτική. Πώς προέκυψε η ενασχόλησή σου αυτή;

«Με την πολιτική μπλέχτηκα γιατί από μικρή μου άρεσε να παίρνω το λόγο, να συμμετέχω, να λέω την άποψή μου και εφόσον μεγαλώνοντας ανέπτυξα μια ιδεολογία μέσα μου αποφάσισα να την βγάλω και προς τα έξω. Αρχικά στο πανεπιστήμιο, όπου ήμουν ενεργό μέλος της ΔΑΠ και αργότερα και στην κοινωνία».

-Οι νέοι έχουν απαξιώσει την πολιτική γιατί έχουν δει τι συμβαίνει και που έχουμε φτάσει. Γενικότερα υπάρχει μια περίεργη ατμόσφαιρα. Δεν είναι πολιτικοποιημένοι τόσο αλλά κυρίως είναι κομματικοποιημένοι. Πιστεύεις ότι αυτό το κλίμα μπορεί να αντιστραφεί;

«Έχετε δίκιο σε αυτό. Αυτό το κλίμα είναι δύσκολο να αντιστραφεί για την ώρα. Παραδοσιακά αρκετοί νέοι αγανακτούν εύκολα, μιζεριάζουν εύκολα, δεν είναι αισιόδοξοι, δεν είναι φιλόδοξοι στις μέρες μας. Τους έχει πάρει λίγο από κάτω και αυτό είναι κακό. Δεν μπορείς να αντιδράσεις όταν είσαι σπίτι σου και πίνεις τον καφέ σου και να διαμαρτύρεσαι μόνο μέσω ίντερνετ!! Πρέπει να βγεις, να αναλάβεις πρωτοβουλίες σε οποιοδήποτε δημοκρατικό πολιτικό χώρο και να προσπαθήσεις να κάνεις κάτι, να ρίξεις μια πρόταση στο τραπέζι και να παλέψεις να την κάνεις πράξη».

lif-papaggeli4

-Θα υπάρξουν πολλοί που θα σου πουν ότι αυτό που λες ίσως είναι και λίγο ουτοπικό; Το να κάνεις δηλαδή τη διαφορά σε έναν χώρο που δεν έχει δείξει να αλλάζει ουσιαστικά.

«Είναι πολύ δύσκολο και θα γίνει σιγά-σιγά. Δεν γίνεται τίποτα μέσα σε ένα βράδυ. Αν είμαστε ξεκάθαροι στο μυαλό μας, ξέρουμε τι θέλουμε και αισιοδοξούμε θα πάνε όλα καλά»

-Είσαι υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό του κυρίου Κουμουτσάκου στο Βόρειο Τομέα Αθηνών σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Δεν σε φόβισε;

«Λίγο αλλά κάποια στιγμή έπρεπε όλη την ενέργεια που έχω να την διοχετεύσω για τα κοινά. Με φόβισε αλλά με πείσμωσε κιόλας γιατί είναι δύσκολο να πείσεις τον κόσμο, για το πρόγραμμά σου, γι’ αυτό που πρεσβεύσεις, ειδικά όταν είσαι νέος άνθρωπος και γυναίκα. Αντιμετωπίζω γενικά μια προκατάληψη».

-Επειδή είσαι γυναίκα ή επειδή είσαι μια ωραία γυναίκα;

«Νομίζω και τα δύο μαζί. Θα πείσω δυσκολότερα από έναν δικηγόρο 50άρη που θα μιλήσει για την κατάσταση. Σε μένα μπορεί να πούνε: “Τι λέει τώρα αυτή;”, “Δεν πας καλύτερα στο κομμωτήριό σου;”, «Δεν ασχολείσαι με τη μόδα» ή τέτοιου είδους πράγματα. Είναι η προκατάληψη που αναφέρθηκα πριν».

-Δεν νομίζεις ότι είμαστε σε μια δεκαετία που θα έπρεπε τα πράγματα να είναι λίγο διαφορετικά; Μην ξεχνάμε ότι ο ισχυρότερος πολιτικός στην Ευρώπη είναι γυναίκα.

«Εμένα το είδωλό μου υπήρξε η Μάργκαρετ Θάτσερ. Όμως τόσο εκείνη, όσο και η Άνγκελα Μέρκελ δραστηριοποιήθηκαν πολιτικά σε χώρες του εξωτερικού. Στην Ελλάδα είμαστε λιγάκι πίσω σε αυτό το κομμάτι δυστυχώς. Κι εγώ αν βρισκόμουν σε άλλη χώρα ενδεχομένως να μου ήταν πολύ πιο εύκολο».

-Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής σου εκστρατείας έχεις βρεθεί αντιμέτωπη με σεξιστική συμπεριφορά απέναντί σου λόγω της εμφάνισής σου;

«Έχω βρεθεί αντιμέτωπη και έχω δεχθεί σεξιστική επίθεση από υποψηφίους αντίπαλων χώρων και αυτό θέλω να το καταγγείλω, είναι πολύ σημαντικό και χαίρομαι που με ρωτάτε. Αν μη τι άλλο δεν είναι πολιτικό επιχείρημα ένα σεξιστικό υπονοούμενο. Όταν ο άλλος δεν μπορεί να σε ακυρώσει με τον λόγο του προσπαθεί να σε ακυρώσει με τις προκαταλήψεις του».

-Το σύστημα αυτό πιάνει;

«Το σύστημα αυτό μπορεί να πιάνει σε κάποιους ανθρώπους του κύκλου τους, με τις ίδιες φαλλοκρατικές απόψεις, με την ίδια παιδεία, την ανύπαρκτη παιδεία. Σίγουρα κάποιοι πτυχία μπορεί να έχουν αλλά δεν έχουν τη μόρφωση, είναι άλλο πράγμα. Αυτό είναι ένα φαινόμενο που πρέπει κάποια στιγμή να εκλείψει».

– Δεν σε τρομάζει ότι εξακολουθούν και επιβιώνουν αυτοί οι άνθρωποι σε έναν χώρο που πας να μπεις και εσύ;

«Ναι, αυτό με τρομάζει αλλά γενικώς μου αρέσει να ρισκάρω. Είναι μεγάλο ρίσκο το γεγονός ότι κατεβαίνω σε ένα μεγάλο, κεντρικό, ψηφοδέλτιο και όχι σε κάποιον Δήμο, που θα μου ήταν αρκετά πιο εύκολο να εκλεγώ, πρέπει όμως να ξεπερνάμε κάθε εμπόδιο που αντιμετωπίζουμε και όχι να υποκύπτουμε σε αυτά».

-Έλλη έχεις περάσει και από έναν χώρο, αυτόν της μόδας, που επίσης βάλλεται από την προκατάληψη ότι οι ωραίες γυναίκες δεν έχουν μυαλό

«Ισχύει. Προσωπικά θεωρώ ότι ήμουν τυχερή. Είχα σοβαρές προτάσεις και ασχολήθηκα σοβαρά με τον χώρο της μόδας. Έχω δουλέψει σε νεαρότερη ηλικία με επώνυμους σχεδιαστές γιατί μου αρέσει η μόδα και έχω κάνει σοβαρές δουλειές. Δυστυχώς ο χώρος της ομορφιάς και της μόδας έχει παρεξηγηθεί εξαιτίας κάποιων που άλλο πράγμα είναι και άλλο τους συμφέρει να παρουσιάζουν»

-Εδώ θα σου αντιπαραθέσει ο καθένας ότι και ο χώρος της πολιτικής έχει χαρακτηριστεί από κάποιους ανθρώπους έτσι όπως έχει χαρακτηριστεί. Ότι ο χώρος του αθλητισμού το ίδιο… Όλοι οι χώροι έχουν τους καλούς και τους κακούς επαγγελματίες

lif-papaggeli5

«Ναι ισχύει. Εμείς πρέπει να είμαστε πάντα με τους καλύτερους όπου κι αν βρισκόμαστε. Να κάνουμε σοβαρά αυτό που κάνουμε, είτε είμαστε αθλητές, είτε πολιτικοί είτε κάνουμε μια άλλη δουλειά με περισσότερη δημοσιότητα».

-Έχει μεγάλη σημασία για σένα να πιστεύεις κάτι ε;

«Ναι εννοείται. Δεν μπορώ να υποκριθώ, να κάνω κάτι που δεν πιστεύω και δεν θέλω, σε καμία περίπτωση»

– Τι πιστεύεις πιο πολύ από όλα αυτά που πρεσβεύει ο συνδυασμός σου;

«Πιστεύω στην αλλαγή. Ο συνδυασμός μου πρεσβεύει την αλλαγή, το καινούργιο, το ευρωπαϊκό που έρχεται να αλλάξει πρόσωπο στην Αττική»

-Μίλησέ μας πρακτικά. Όταν λες να αλλάξει πρόσωπο η Αττική;

«Βλέπουμε μια αδράνεια, ότι γίνεται λάθος απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων από τον κ. Σγουρό και το επιτελείο του. Ο κ. Κουμουτσάκος μπορεί να το αλλάξει αυτό στην Αττική».

-Υπάρχουν χρήματα για να σταματήσει η αδράνεια;

«Χρήματα δεν λέμε ότι υπάρχουν όσα υπήρχαν στο παρελθόν γιατί δεν λαϊκίζουμε αλλά αυτά που υπάρχουν πρέπει να απορροφώνται σωστά, και στο 100%»

-Τι σε έκανε να πεις το «ναι»;

«Αρκεί να τον γνωρίσετε για να το καταλάβετε και η ίδια. Ο κύριος Κουμουτσάκος για μένα είναι η πλέον σοβαρή προσωπικότητα σε σχέση με τους υπόλοιπους υποψήφιους περιφερειάρχες, είναι αυτός που πρέπει να εκλεγεί. Έχει τεχνοκρατικές γνώσεις που είναι απαραίτητες, έχει την ευρωπαϊκή εμπειρία, έχει το απόλυτο know how και know who του έργου που καλείται να επιτελέσει και ανήκουμε στον ίδιο πολιτικό-κοινωνικό χώρο. Δεν θα μπορούσα να συμμετέχω με κανέναν άλλον».

-Δεν θα μπορούσες να συμμετέχεις με κανέναν άλλον υποψήφιο ακόμα και αν τον πίστευες ως πρόγραμμα και άνθρωπο;

«Θα ήταν πολύ δύσκολο να αφήσω την ομάδα μου. Είμαι πολύ τυχερή που συνδυάζουν όλα αυτά τα προσόντα»

-Με τι θα ήσουν ευχαριστημένη ως αποτέλεσμα;

«Το όνειρο μου θα ήταν η εκλογή μου. Αλλά επειδή κατεβαίνω για πρώτη φορά υποψήφια στον στίβο της πολιτικής εμένα με νοιάζει προς το παρόν να κάνω μια αξιοπρεπή εμφάνιση, που ίσως να αποτελέσει το εφαλτήριο για κάτι απώτερο στο μέλλον.

Σε ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη»
www.gossip-tv.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button