Ροή Ειδήσεων

Η δημόσια "συγνώμη" του Ν. Κορδόση στη δήμαρχο Κάσου για την "επί 26 χρόνια αχαριστία" της πόλης στο πρόσωπό της

aderfopoiisi-mes-kasos5Κατά την τελετή αδελφοποίησης των δήμων Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και Κάσου το απόγευμα της Τρίτης 4 Απριλίου στο «Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου»  ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που ανέβηκε στο βήμα ο ιδρυτής της «Διεξόδου», Νίκος Κορδόσης. Πολλοί ήταν αυτοί που πίστεψαν ότι ο κ. Κορδόσης θα μιλήσει για τη δήμαρχο Κάσου, σχετικά με τη θητεία της ως νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας. Όμως ο λόγος ήταν εντελώς διαφορετικός.

Με εμφανή την αγανάκτησή του ο κ. Κορδόσης εξέφρασε στην κυρία Μαίρη Σορώτου – Τσανάκη εκ μέρους του ιδίου και των συνομηλίκων του, όπως τόνισε τη δημόσια συγνώμη του, «για την αχαριστία που επιδείχθηκε στο πρόσωπό της, από το γεγονός, της μη τοποθέτησης στην προμετωπίδα του «Τρικούπειου» του ονόματός της» καθώς όπως επεσήμανε: «η κ. Τσανάκη, ως νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας, είχε την ιδέα, την οποία και υλοποίησε, ώστε τα εγκαταλειμμένα αμαξοστάσια του παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού, να μεταμορφωθούν σε Πολιτιστικό Κέντρο».

Ολοκληρώνοντας την σύντομη ομιλία του, ο κ. Κορδόσης  προσέφερε στη δήμαρχο Κάσου από τις συλλογές της «Διεξόδου» ένα αυθεντικό χαρακτικό του 1846 που απεικονίζει δυο γυναίκες με τις παραδοσιακές στολές του Μεσολογγίου και της Κάσου!

Εμφανώς συγκινημένη η κ. Τσανάκη έκανε μια αναδρομή στο πως συνέλαβε της ανακαίνισης και μετατροπής των κτηρίων του σιδηροδρομικού σταθμού σε πολιτιστικό κέντρο καθώς όπως είπε από τις πρώτες μέρες της εγκατάστασής της στο Μεσολόγγι την είχαν εντυπωσιάσει τα επιβλητικά νεοκλασικά κτήρια της πόλης και θέλησε έτσι να ξεκινήσει μια προσπάθεια ανακαίνισης τους.

http://messolonghinews.blogspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button