Άποψη

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία για το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ και τις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς

koi-protomagia-asfalistiko5

Την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 έγινε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Αιτωλ/νίας. Οι εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας έθεσαν ως βασικά ζητήματα:

  • Την επίθεση των ΗΠΑ – Μ. Βρετανίας – Γαλλίας ενάντια στο λαό της Συρίας. Πάρθηκε απόφαση για ψήφισμα ενάντια στις επιθέσεις στη Συρία.
  • Την Απεργία της 1η Μάη.

Το γεγονός ότι η πλειοψηφία του Ν.Τ. Αιτωλοακαρνανίας της ΑΔΕΔΥ , όπως φαίνεται, δεν συμφώνησε να μετάσχει στις εκδηλώσεις για την εργατική πρωτομαγιά στο πλαίσιο του ΠΑΜΕ, οδήγησε την ΔΑΣ στην έκδοση ανακοίνωσης, όπου και αναφέρεται:

“Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μιλάει για έξοδο από τα μνημόνια και για «δίκαιη ανάπτυξη». Ετοιμάζεται να ψηφίσει τα 88 προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης . Κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για το ποιος θα είναι ο ωφελημένος από μια τέτοια ανάπτυξη! Αυτή θα στηριχτεί στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας, στην καλλιέργεια χαμηλών απαιτήσεων από τη μια και φρούδων ελπίδων από την άλλη που θα μοιράζει απλόχερα η κυβέρνηση.

Σε αυτό το πλαίσιο καλέσαμε να παρθεί απόφαση συμμετοχής στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις που οργανώνουν τα ταξικά συνδικάτα στο νομό μας. Οι παρατάξεις της ΔΑΚΕ και του Μετώπου που συμμετείχαν στη συνεδρίαση αρνήθηκαν κάτι τέτοιο βάζοντας μπροστά το πλαίσιο της ΑΔΕΔΥ και ο καθένας να πάει όπου θέλει, να δούμε αν θα κάνει κάτι το Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου.

Ουσιαστικά δηλαδή αρνήθηκαν να σχεδιάσουμε την επιτυχία και συμμετοχή της πρωτομαγιάτικης απεργίας.
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Συνάδελφοι – ισσες

Μόνο ο οργανωμένος ταξικός αγώνας μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για δουλειά, ζωή με δικαιώματα με βάση την εποχή μας και τις ανάγκες μας. Το δρόμο τον δείχνουν σήμερα τα ταξικά σωματεία, οι ομοσπονδίες, τα εργατικά κέντρα, οι αγωνιστές συνδικαλιστές που οργανώνουν την πάλη για όλα όσα αφορούν τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους και δεν συμβιβάζονται με αυτή την πολιτική .  Δεν το δείχνουν ούτε το Εργατικό κέντρο Μεσολογγίου και Ναυπάκτου και βέβαια οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Όλες και όλοι στον αγώνα για να γιορτάσουμε όπως της αξίζει την 1η Μάη.

Όλες και όλοι στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις που οργανώνουν τα ταξικά συνδικάτα στο νομό μας:

Αγρίνιο: 10 π.μ. Κεντρική Πλατεία

Μεσολόγγι: 10 π.μ. Κεντρική Πλατεία

Ναύπακτος: 10 π.μ. στο Λιμάνι”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button