ΕξελίξειςΠολιτική

Η ΔΗΜ.Τ.Ο Ν.Δ. Μεσολογγίου: Η ανάπτυξη δεν θα έρθει με ευχολόγια

po-nd-simaies“Επειδή η πολυπόθητη ανάπτυξη στη χώρα μας δεν «διατάζεται» ούτε μπορεί να έρθει με «ευχολόγια», παραθέτουμε στη συνέχεια σημεία της  νέας συμφωνίας αλήθειας σε σχέση με την επιχειρηματική κοινότητα της χώρας”, τονίζεται σε ανακοίνωση της Δημοτικής Οργάνωσης Μεσολογγίου της ΝΔ  γιατί , όπως εξηγεί, “η νέα συμφωνία αλήθειας με τους πολίτες που οραματιζόμαστε, πρέπει να συμπεριλαμβάνει και την επιχειρηματική κοινότητα της χώρας.”

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Η Ανάπτυξη θα έρθει μόνο από επιχειρήσεις διατεθειμένες να επενδύσουν με σκοπό το επιχειρηματικό κέρδος και αναλαμβάνοντας το σχετικό επιχειρηματικό ρίσκο.

Χρειάζεται να αλλάξουμε νοοτροπία συλλογικά

-Δυστυχώς, τα χρόνια της επίπλαστης ευημερίας διέφθειραν συνειδήσεις, όχι μόνο της πολιτικής, αλλά και ενός μέρους της επιχειρηματικής τάξης. Σε ένα σφιχταγκαλιασμένο ταγκό ενός συχνά κρατικοδίαιτου καπιταλισμού, πολιτικές δυνάμεις και επιχειρηματίες υπονόμευσαν την παραγωγική βάση της χώρας.

-Οι πολιτικοί παρασύρθηκαν από τις ιδεοληψίες του κρατισμού. Οι επιχειρηματίες συχνά μερίμνησαν μόνο για τα συμφέροντα των μετόχων και όχι για τη συνολική ευρωστία της αγοράς. Χρειάζεται να αλλάξουμε νοοτροπία συλλογικά. Να τελειώσουμε με τις συνήθειες του παρελθόντος. Να κάνουμε μια νέα αρχή. Ο καθένας να κάνει τη δουλειά του.

Η νέα αρχή

v Οι πολιτικοί θα πρέπει να δημιουργήσουν ένα ασφαλές περιβάλλον για επενδύσεις, με χαμηλή φορολογία και μηδενική γραφειοκρατία.

v Οι επιχειρηματίες θα πρέπει να βοηθήσουν τη χώρα τώρα που τους έχει ανάγκη, με επενδύσεις. Από αυτή την ανάπτυξη θα πρέπει όλοι να έχουν μέρισμα. Δεν μπορεί ο λαός να είναι συμμέτοχος μόνο στις ζημίες. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι θα πρέπει να έχουν μερίδιο και στα κέρδη της ανάπτυξης. Και κυρίως, οι νέοι μας θα πρέπει να αποκτήσουν και πάλι τη σιγουριά ότι αυτή η χώρα νοιάζεται για αυτούς!

v Χωρίς ιδιωτικές επενδύσεις και επιχειρηματικότητα η ανάπτυξη δεν θα έρθει.

v Χωρίς Δικαιοσύνη, χωρίς ίσους κανόνες για όλους και χωρίς ένα ευνοϊκό φορολογικό και επενδυτικό περιβάλλον, οι επενδύσεις δεν θα έρθουν και η επιχειρηματικότητα δεν θα καρποφορήσει.

Η άτυπη συμφωνία Πολιτείας και επιχειρήσεων

Ως Νέα Δημοκρατία:

v Θα δίνουμε με συνέπεια τη μάχη για την εμπέδωση από την κοινωνία ότι η επιχειρηματικότητα είναι η μόνη οδός προς την ευμάρεια της χώρας. Μόνο όταν κερδηθεί αυτή η μάχη, η διοίκηση, το Κράτος και η Δικαιοσύνη θα μετατραπούν σε συμμάχους της επιχειρηματικότητας. Μόνο τότε θα αρθούν τα προσκόμματα και τα εμπόδια προς την ιδιωτική οικονομία.

v Απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η στήριξη των επενδύσεων και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Νέα Δημοκρατία ίσον νέες δουλειές:

  • Ο βασικός δείκτης, που θα καταγράψει την επιτυχία του κυβερνητικού μας έργου θα είναι η αποκλιμάκωση της ανεργίας.
  • Οι επιχειρησιακές θέσεις ευθύνης θα καλυφθούν με απόλυτα αξιοκρατικά κριτήρια. Θα αναζητήσουμε στελέχη από τον ιδιωτικό τομέα για να μπολιάσουν την παραγωγή δημόσιας πολιτικής.

v Αντιλαμβανόμαστε την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας ως την παραγωγή, από το Κράτος, ποιοτικών και ανταγωνιστικά κοστολογημένων δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών: παιδεία, υγεία, υποδομές, ενέργεια, χωροταξία, ασφάλεια.

V Αντιλαμβανόμαστε ως ευθύνη μας απέναντι στην επιχειρηματικότητα, να την προστατέψουμε από τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Ρυθμιστικές αρχές, Δικαιοσύνη, διοίκηση, το τραπεζικό σύστημα, θα κληθούν να προφυλάξουν, με αμεροληψία και συνέπεια, τον υγιή ανταγωνισμό. Πρακτικές προνομιακών σχέσεων μέρους της επιχειρηματικής ελίτ με το πολιτικό σύστημα ανήκουν στο παρελθόν.

v Θα δώσουμε ειδικό βάρος στη στήριξη της νέας επιχειρηματικότητας. Η κρίση επαναπροσδιόρισε κίνητρα και προτεραιότητες και απελευθέρωσε ένα κύμα επιχειρηματικής δημιουργικότητας. Οι νέοι επιχειρηματίες παλεύουν σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες και αναλαμβάνουν συχνά δυσανάλογα μεγάλο επιχειρηματικό ρίσκο. Χρειάζονται ένα ειδικό πλαίσιο στήριξης με οριζόντιες πολιτικές στήριξης της νέας επιχειρηματικότητας.

Από την Επιχειρηματική Τάξη περιμένουμε:

v Να επενδύσει στο μέλλον του τόπου μας. Να βάλει τα κεφάλαια που διαθέτει εντός και εκτός Ελλάδας να δουλέψουν προς όφελος και δικό της αλλά και της χώρας. Αναμένουμε να επαναπατρίσει επαρκή κεφάλαια για την κεφαλαιουχική

ενίσχυση των επιχειρήσεών και αν αυτά δεν επαρκούν να τα αναζητήσει από το διεθνές επενδυτικό κοινό.

v Να επενδύσει σε συλλογικά όργανα όπως ο ΣΕΒ, ακόμη περισσότερους πόρους για την εξειδίκευση και προώθηση των θεσμικών και διοικητικών παρεμβάσεων που είναι απαραίτητες για την επιτυχία της. Η σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε αυτό το πεδίο είναι κρίσιμη και πρέπει να αντιμετωπίζεται χωρίς προκαταλήψεις.

v Μέσα από την αυτορρύθμιση των κλάδων της να προστατέψει τον καταναλωτή, αλλά και να θωρακίσει και να αναβαθμίσει την εγχώρια και διεθνή φήμη των προϊόντων και υπηρεσιών της.

v Να χρησιμοποιήσει τη σχέση που έχει με τον καταναλωτή και την Πολιτεία συμβιωτικά όσον αφορά την προστασία και ανάδειξη του ελληνικού περιβάλλοντος.

v Να επιδείξει αυξημένη κοινωνική ευθύνη και μέσα από χορηγική δράση να ενισχύσει δημόσιους και ιδιωτικούς, κοινωφελείς φορείς, σε τομείς όπως η υγεία, η πρόνοια, η παιδεία και ο πολιτισμός, που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή και, έμμεσα, την εθνική οικονομία. Η φιλανθρωπία δεν είναι απλά μια συμβατική υποχρέωση στα πλαίσια του επιχειρηματικού καθωσπρεπισμού. Αφορά τον τρόπο

με τον οποίο μια επιχείρηση, αλλά και οι μέτοχοί της ξεχωριστά, αντιλαμβάνονται το ρόλο τους μέσα στην κοινωνία. Ας εμπνευστούμε όλοι από τους μεγάλους ευεργέτες του 19ου αιώνα.

v Πάνω από όλα όμως αναμένουμε να συμπράξει με τους εργαζόμενους για την επίτευξη όλων των παραπάνω. Είναι απαραίτητο να εμπεδωθεί ότι το συμφέρον εργαζομένων – επιχειρηματιών είναι κατά βάση κοινό. Αν Πολιτεία και επιχειρήσεις, τηρήσουν αυτή την άτυπη συμφωνία, που μόλις οριοθετήσαμε, πιστεύουμε ότι η χώρα θα ξεκολλήσει από το τέλμα της ύφεσης και θα οδηγηθεί στην διατηρήσιμη ανάπτυξη.

Εκ της ΔΗΜ.Τ.Ο Ν.Δ Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button