ΕξελίξειςΠολιτική

Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Αγρινίου στηρίζει την υποψηφιότητα του Β. Μεϊμαράκη

po-meimarakis-agrinio-eklogesnd20

” Ανανέωση δεν σημαίνει ηλικιακή νεότητα και απειρία, σημαίνει συγκροτημένη και συνειδητή αναθεωρητική στάση… “, αναφέρει ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Καθηγητών Αγρινίου , με την οποία κάνει γνωστή τη στήριξη της υποψηφιότητας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Η Ν.Δ συμπεριφέρεται ως εξαντλημένος (πολιτικός) οργανισμός που αργοπεθαίνει στα χέρια φιλόδοξων οραματιστών, οι οποίοι πειραματίζονται χωρίς τέλος πάνω στο καταπονημένο σαρκίο της.

Η σημερινή εικόνα της παράταξης γεννά έντονο προβληματισμό στην κοινωνία (σε αριστερούς και δεξιούς ψηφοφόρους) όχι μόνο γιατί έχει χάσει τον βηματισμό της, αλλά γιατί κινδυνεύει να χάσει την φυσιογνωμία της, αφού δεν μπορεί ν’ ανταποκριθεί στην πολιτική συγκυρία και στις ακραίες απαιτήσεις της κρίσης … Αντιγράφοντας το ΣΥΡΙΖΑ ( λαϊκισμός) παράγει συγκεχυμένα μηνύματα διότι αδυνατεί να εκφράσει τον κόσμο της, τον κόσμο της εργασίας και της αληθινής οικονομίας, αδυνατεί επίσης να προβάλλει τις αξίες και τις ιδέες της.

Οι παραιτήσεις των αρχηγών, προκειμένου να λειτουργήσει η εσωκομματική δημοκρατία, άνοιξαν ένα δρόμο διαλόγου, για όσα προαναφέρθηκαν, έθεσαν όμως τον προβληματισμό για το πρόσωπο, τα κριτήρια της επιλογής του και τα στοιχεία της προσωπικότητάς του.

Η θεωρία του «νεαρού», του «άφθαρτου», του «αντι-Τσίπρα» που τείνει να επικρατήσει, ως θεωρία της ανανέωσης θέτει την ηλικία και την εξωτερική εικόνα των υποψηφίων αρχηγών ως κυρίαρχο κριτήριο, νοθεύοντας την ουσία της διαδικασίας.

Ανανέωση δεν σημαίνει ηλικιακή νεότητα και απειρία, ούτε ανταγωνισμό στον λαϊκισμό της αριστεράς, σημαίνει συγκροτημένη και συνειδητή αναθεωρητική στάση…

Σήμερα καλούμαστε όλοι να πάρουμε θέση και να μιλήσουμε ειλικρινά για όλα αυτά και να καταθέσουμε τον προβληματισμό μας.

Δυστυχώς τα πρόσωπα που ασχολούνται ενεργά στη Ν.Δ. δεν εννοούν ποτέ όσα περιστασιακά λένε ή με πάθος διακηρύσσουν, αφού το ίδιο εύκολα τα αποκηρύσσουν…

Η έλλειψη περιεχομένου και σαφούς προσανατολισμού καταστρέφει την σχέση με την κοινωνία και τους απλούς πολίτες που βλέπουν γρήγορα να διαψεύδονται οι ελπίδες τους και νιώθουν αβεβαιότητα για ένα ασταθή ιδεολογικό χώρο που η πολιτική του δεν έχει ανθρώπινο πρόσωπο, κοινωνικό βάθος και ευαισθησία, αντίθετα εύκολα υιοθετεί πρακτικές απρόσωπες και σκληρές.

Η ανανέωση δεν έχει σχέση μόνο με την ηλικία αλλά πρέπει ν’ απαντά στον πολιτικό προβληματισμό του κόσμου και στην αγωνία και την απαίτηση της κοινωνίας να της δοθούν λύσεις όχι όμορφες «φάτσες» που παραπέμπουν σε λογής – λογής καιροσκόπους.

Ορθές -Φιλελεύθερες πολιτικές δεν σημαίνει φορολεηλασίες, πλειστηριασμούς, εκατομμύρια άνεργους, άστεγους και πεινασμένους πολίτες που περιφέρονται στους δρόμους.

Σημαίνει παιδεία, πρόοδος, σχολεία με δασκάλους, δουλειά, αξιοπρέπεια, ανθρώπινο πρόσωπο του κράτους….

Πρωτοβουλία του ΔΣ της ΔΑΚΕ Καθηγητών Αγρινίου, πολιτικών και τοπικών φορέων, για την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Β. Μεϊμαράκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button