Άποψη

Η χαμένη ευκαιρία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την αναβάθμιση του εξοπλισμού των σχολείων

apo-karamitsopoulosΕύλογα ερωτηματικά μαζί με αισθήματα απογοήτευσης και οργής προκαλεί στους πολίτες το γεγονός ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι η μόνη σε όλη την χώρα που έμεινε χωρίς χρηματοδότηση για την αναβάθμιση του εξοπλισμού των σχολείων της.

Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα από την Επιτελική Δομή του ΕΣΠΑ συνολικά 9.328 σχολικές μονάδες θα επωφεληθούν από την χρηματοδότηση ύψους 68.651.067 € για προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού ΤΠΕ στην εκπαίδευση και για προμήθεια και εγκατάσταση εργαστηριακού εξοπλισμού των ΕΠΑΛ και ΙΕΚ.

Τα 47.190.857 € θα διατεθούν για την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού ΤΠΕ στην Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση (Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια). Ο εξοπλισμός ΤΠΕ περιλαμβάνει ενδεικτικά σταθερούς και φορητούς Η/Υ, εκτυπωτές, βιντεοπροβολείς, διαδραστικά συστήματα, σετ ρομποτικής και λοιπό περιφερειακό εξοπλισμό.
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Τα 21.460.210 € θα διατεθούν για την προμήθεια και εγκατάσταση εργαστηριακού εξοπλισμού των ΕΠΑΛ και ΙΕΚ. Ο εργαστηριακός εξοπλισμός περιλαμβάνει ενδεικτικά εξοπλισμό των ειδικοτήτων: Πληροφορικής, Ηλεκτρονικής, Ηλεκτρολογίας, Μηχανολογίας, Εφαρμοσμένων Τεχνών, Γεωπονίας, Υγείας και Πρόνοιας, κλπ.

Όμως, όπως μπορείτε να δείτε από τον παρακάτω πίνακα κατανομής της χρηματοδότησης, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας απουσιάζει. Είναι η μοναδική Περιφέρεια της χώρας που έμεινε έξω από τη χρηματοδότηση.

Έτσι μια ακόμα σημαντική ευκαιρία για ανανέωση του πεπαλαιωμένου εξοπλισμού των Δημόσιων σχολείων της Δυτικής Ελλάδας πάει χαμένη αντιθέτως με ό,τι συμβαίνει σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.

Δυστυχώς όπως φαίνεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τις παραλείψεις της καταδικάζει ολόκληρες γενιές μαθητών να βιώνουν άνισες συνθήκες εκπαίδευσης σε σύγκριση με τις άλλες περιοχές.

Είναι άραγε αδιαφορία ή ανικανότητα;

Σε κάθε περίπτωση πάντως οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας απαιτούν μια εξήγηση.
pinakas

Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος

Καθηγητής Μαθηματικών [M.Sc]

Πρώην Πρόεδρος Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας και ΑΔΕΔΥ Αιτ/νίας

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button