Ροή ΕιδήσεωνΥγεία-Ομορφιά

Η αθέατη πλευρά της Ακοής

Γράφει ο Σταύρος Ζαρκαβέλης *

Μας ενοχλεί  όταν πονάει το στομάχι μας ή το κεφάλι  μας και προσπαθούμε να βρούμε άμεσα ανακούφιση παίρνοντας αναλγητικά φάρμακα ή επισκεπτόμαστε τον γιατρό μας.

Εχουμε κοκκινίλες και φαγούρα στο δέρμα μας. Είναι ορατό, μας ενοχλεί και προσπαθούμε να  θεραπευτούμε με τις οδηγίες του δερματολόγου μας.

Τις περισσότερες φορές αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα εύκολα και γρήγορα, ιδίως όταν βρίσκεται στο αρχικό στάδιο.

Στις πιο πολλές ασθένειες τα συμπτώματα εκδηλώνονται με επίμονες ενοχλήσεις ή και πόνους.

Στις αισθήσεις μας όμως και κυρίως στην Ακοή,  τα προβλήματα και τα συμπτώματα  δεν είναι έκδηλα και ορατά.

Βλέπουμε ανθρώπους γύρω μας και στον δρόμο, που δείχνουν απόλυτα υγιείς, όμως μπορεί να αντιμετωπίζουν  δυσκολία  επικοινωνίας στην οικογένεια τους, στην δουλειά τους και στον περίγυρό τους.

Στην Ελλάδα «οπως και παγκοσμίως» το 10% πάσχει από ήπια έως πολύ μεγάλη βαρηκοία, οπότε έχουμε περίπου ένα εκατομμύριο βαρήκοους.!

Ένα  μικρό ποσοστό απ’ αυτούς επισκέπτεται έναν ειδικό ακοής και ενα ακόμη μικρότερο ακόμη προχωράει στην αποκατάσταση της ακοής του.

Η πτώση ακοής προκαλεί στον ασθενή βαρήκοο ‘’κρυφά’’ συμπτώματα όπως: νευρικότητα, απομόνωση,ντροπή, αντικοινωνική συμπεριφορά και βάση επιστημονικών μελετών επιδεινώνει την άνοια και την κατάθλιψη.

Οπότε ή βαρηκοία αν και αθέατη οπτικά,  δημιουργεί πολύ σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα στον ασθενή.

Όπως όμως σε όλες τις ασθένειες έτσι και με την ακοή μας, όσο πιο νωρίς διαπιστώσουμε το πρόβλημα και το αντιμετωπίσουμε, τόσο γρηγορότερα και ευκολότερα θα το θεραπεύσουμε και θα το αποκαταστήσουμε.

Στις σύγχρονες μεθόδους αποκατάστασης ακοής που σήμερα εφαρμόζουμε και με την βοήθεια της νέας τεχνολογίας των υπερ..ψηφιακών ακουστικών και με την συνεργασία των δύο μερών (ειδικού ακοοπροθετιστή* και ασθενή)  η επιτυχία της αποκατάστασης πλησιάζει το 100%.

Ακολουθούμε με ειδική μέθοδο* τον δρόμο της προσαρμογής και  τελικά της αποκατάστασης, βάση των προσωπικών αναγκών  του εκάστοτε ατόμου. (Αξιολόγηση ακοής – τύπος και βαθμός βαρηκοίας -ιατρικό ιστορικό – ηλικία -τρόπος ζωής.. κλπ).

Στο κέντρο μας μπορούμε να σας δώσουμε άμεσα και γρήγορα, την δυνατότητα της δωρεάν δοκιμής ψηφιακών ακουστικών  νέας τεχνολογίας χάρη στήν ευέλικτη και σύγχρονη τεχνολογία beflex  της Bernafon                      (τρία μοντελα σε ένα ακουστικό).!!!

Ο Σωστός δρόμος είναι ό Δύσκολος δρόμοs….Oταν τον περπατήσουμε μαζί  μπορούμε  βγoύμε σε σύντομο χρόνο, από το τούνελ της βαρηκοίας.. στην λεωφόρο της Ακοής.

Σας δίνουμε την δυνατότητα  εύκολης αποπληρωμής ( έως 10 ατοκες δόσεις – και μεσω καρτών POS).

Επίκεψη  κατ’οικον, σε άτομα πού δεν εχουν δυνατότητα μετακίνησης.

Mπορείτε να μας βρείτε :

Αναστασιάδη 4 – (1ος  όροφος- Εναντι Γερμανός) – Αγρίνιο

Σταύρος  Ζαρκαβέλης – Ειδικός  Ακοοπροθετιστής

Μελος του ΣΑΕ & ΑΕΑ

Τηλ. 2641033999 – 6985079513

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button