Δυτική Ελλάδα

Η Αριάδνη Δάντε στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου (φωτο)

ariadni-dante-17o (1)

Ανακοίνωση του 17ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου για την επίσκεψη της συγγραφέως Αριάδνης Δάντε στο σχολείο με αφορμή την γιορτή του παιδικού και εφηβικού βιβλίου. Στην επίσκεψή της η κυρία Δάντε παρουσίασε στους μαθητές το βιβλίο της, “Ψάχνοντας κάτι γλυκό, παίζω και κατανοώ”. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

“Στα πλαίσια της γιορτής του παιδικού και εφηβικού βιβλίου φιλοξενήσαμε στο σχολείο μας, 17ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, τη συγγραφέα Αριάδνη Δάντε.

Η κ. Δάντε με τρόπο βιωματικό παρουσίασε στους μαθητές μας το βιβλίο της «Ψάχνοντας κάτι γλυκό, παίζω και κατανοώ».

Με ευρηματικό τρόπο, μέσα από παιχνίδι ρόλων και με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών αναζητήσαμε-ανακαλύψαμε και απολαύσαμε το γλυκό κυδώνι.

Ευχαριστούμε τη συγγραφέα Δάντε Αριάδνη για την αμεσότητα στον τρόπο της παρουσίασής της και τον δημιουργικό χρόνο που μας χάρισε. Μαζί μας ήταν και ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπ/σης κ. Τσιλίκας, τον οποίο και ευχαριστούμε.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Ο κ. Τσιλίκας τόνισε «Βρεθήκαμε σήμερα στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, στα πλαίσια του 1ου φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού βιβλίου, και συγκεκριμένα στην Τρίτη τάξη, όπου παίξαμε παιχνίδια εμπνευσμένα από τη συγγραφέα Αριάδνη Δάντε. Τα παιδιά συμμετείχαν με ενθουσιασμό, διασκέδασαν και γεύτηκαν γλυκό κυδώνι ως μέρος του παιχνιδιού της λογοτεχνίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διευθύντρια του σχολείου κ. Τασούλη Κ., τους εκπαιδευτικούς της τάξης, κ. Μπλιασκούνη Στ. και κ. Στάχτιαρη Γ. και τους μαθητές για την ζεστή και παιχνιδιάρικη διάθεση και ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε, καθώς και τη συγγραφέα, κ. Δάντε Αριάδνη. Ελπίζω μέσα από το θεσμό του φεστιβάλ να αναδείξουμε το μεγαλείο της ενασχόλησης και της προσέγγισης με το παιδικό βιβλίο καθώς και το μεγάλο ψυχαγωγικό και ευεργετικό χαρακτήρα που διαθέτει. Το βιβλίο με τον τρόπο που προσλαμβάνεται από τα παιδιά έχει τη δύναμη να μας ψυχαγωγεί και να μας οδηγεί σε δρόμους ασφαλείς σε δρόμους με γεύσεις ζωής».

ariadni-dante-17o (2)

ariadni-dante-17o (3)

ariadni-dante-17o (4)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button