Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Η αποτίμηση της απεργίας από την Ενωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας

«Οι γνωστές μοναδικές «παραφωνίες» απεργοσπασίας από εργοδότες και αυτοαπασχολούμενους αυτοαποκαλούμενους δημοσιογράφους παραδίδονται στην κρίση των τοπικών κοινωνιών»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, με αφορμή την πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Ιουνίου, συγχαίρει δημόσια τα μέλη του αλλά και τα μη μέλη, για την συμμετοχή τους στις κατά τόπους κινητοποιήσεις.

Η συντριπτική πλειοψηφία των επαρχιακών εφημερίδων, των τηλεοπτικών καναλιών, των ραδιοφώνων και των ενημερωτικών ιστοσελίδων που λειτουργούν στην περιοχή ευθύνης της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, συμμετείχε στην απεργιακή κινητοποίηση, καταδεικνύοντας ότι «οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι, έχουν αντιληφθεί τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν με την ψήφιση και εφαρμογή του νέου εργασιακού νομοσχεδίου, το οποίο συνθλίβει δικαιώματα των εργαζόμενων που αποκτήθηκαν με αγώνα και αίμα», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ενωσης, που επικεντρώνει στη συνέχεια στα φαινόμενα μέσων ενημέρωσης που λειτούργησαν την ημέρα της απεργίας.

Αναλυτικά:

«Οι γνωστές μοναδικές «παραφωνίες» απεργοσπασίας από εργοδότες και αυτοαπασχολούμενους αυτοαποκαλούμενους δημοσιογράφους παραδίδονται στην κρίση των τοπικών κοινωνιών. Όσο κι αν θέλουν να αποτινάξουν τη ρετσινιά του απεργοσπάστη αυτή πάντα θα τους ακολουθεί.

Είναι σχεδόν οι ίδιοι που και στις προηγούμενες απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου προέβησαν στις ίδιες συμπεριφορές και τώρα ζητούν βοήθεια για να λύσουν τα προβλήματα που τους είχαμε επισημάνει.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, με αφορμή τις συμπεριφορές αυτές θα αποταθεί σε όλα τα αρμόδια όργανα της πολιτείας, προκειμένου να διαπιστώσει κατά πόσο η λειτουργία αυτών των ΜΜΕ είναι νόμιμη, αν απασχολούνται δημοσιογράφοι και με ποιες συνθήκες, αλλά κι αν αποδίδονται οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων σε κύρια και επικουρικά ταμεία, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία.

Ο κλάδος άλλωστε γνωρίζει ότι είναι αρκετοί αυτοί που θέλουν να αποκαλούνται, εκδότες και δημοσιογράφοι, χωρίς όμως να έχουν καμία υποχρέωση προς την πολιτεία, τις Ενώσεις Συντακτών και τους εργαζομένους.

Δυστυχώς ισχύει στο ακέραιο η φράση ότι «στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις» και στο χώρο των ΜΜΕ οι «αλεξιπτωτιστές» συνεχώς πολλαπλασιάζονται.
Τα ΜΜΕ που λειτούργησαν, κατά τη διάρκεια της απεργίας, ήταν τα εξής:

Εφημερίδα Νέος Αγών, Εφημερίδα Συνείδηση, Εφημερίδα Λαμιακός Τύπος, Δυτικά FM, Ράδιο Αντέννα Σταρ (Δυτικής Ελλάδας), Fm radio & Fm1.gr, sinidisi.gr, agriniotimes.gr, karvasaras.gr, aixmi-news.gr, trikalavoice.gr, trikalain.gr, ilamia.gr, tameteora.gr, thessaliatv.gr, karditsalive.net, lamianow.gr, Mag24.gr, Thenewspaper.gr (με ανακοίνωση ότι συμμετέχει στην απεργία, αλλά αναρτώντας θέματα) και ο γνωστός παραγωγός- καθηγητής στο Ράδιο Βέρα Βόλου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button