ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Η απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στις ιχθυοκαλλιέργειες «ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε.» (φωτο)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 09.30 στη θέση «Τσαπουρνιά», που διατηρεί το συσκευαστήριο της η επιχείρηση του «ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε.», η απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στις ιχθυοκαλλιέργειες «ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε.».

Κεντρικό σύνθημα στην απεργιακή κινητοποίηση ήταν η άρση των απολύσεων, η υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας και να παρθούν μέτρα υγείας και ασφάλειας.

Ομιλητές ήταν ο Νίκος Μωραΐτης π Βουλευτής ΚΚΕ εκ μέρος αγροτικών συλλόγων Αιτ-νιας, Παναγιώτης Στάικος Επικεφαλής της Αναζωογόνηση Ξηρόμερου, Νίκος Καραθανασόπουλος Βουλευτής ΚΚΕ, Φίλιππος Σαμαλέκος Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου, Μπάμπης Τσάρκος πρόεδρος εργαζομένων Νηρέα, Μιχάλης Χατζηδάκης πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Αγρίνιου, Μανώλης Καραντούσιας πρόεδρος ομοσπονδίας γάλατα τρόφιμα ποτά. Όλοι οι ομιλητές απηύθυναν χαιρετισμό και κάλεσαν τους εργαζόμενους σε ετοιμότητα.

Έδωσαν το «παρών» από το Δήμο οι Αντιδήμαρχοι Τζαχρήστας Παναγιώτης, Σαμαλέκος Φίλιππος, Γερόλυμος Σωτήρης, Μάτζαρης Λευτέρης, Μπαμπούρης Κωνσταντίνος, και ο Επικεφαλής Αναζωογόνηση Στάικος Παναγιώτης και ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Ζωγας.

Οι εργαζόμενοι στις ιχθυοκαλλιέργειες «ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε.» διαμαρτύρονται ενάντια στις 32 απολύσεις φυλάκων από την εταιρεία, ζητούν την ανάκληση της απόφασης απόλυσης και επαναφορά των εργαζομένων στις δουλειές τους.

Η συγκέντρωση των εργαζομένων στη θέση «Τσαπουρνιά», που διατηρεί το συσκευαστήριο της η επιχείρηση του «ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε.», γίνεται μετά από κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων του Νηρέα.

Το σημερινό συλλαλητήριο στήριξαν το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, η ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας, πλήθος σωματείων και συλλόγων. Από πλευράς Περιφερειακών παρατάξεων, από τη Δημοτική Αρχή Ξηρομέρου με ανακοινώσεις τους έχουν κάνει σαφή την υποστήριξη στο διεκδικητικό πλαίσιο του Συλλόγου Εργαζομένων στον ΝΗΡΕΑ. Επίσης τη στήριξή τους εξέδωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ,το ΚΙΝ.ΑΛΛ., ενώ το ΚΚΕ και το ΜΕΡΑ25 προχώρησαν σε ερώτηση στο κοινοβούλιο.

Οι απολύσεις των εργαζομένων από την πλευρά της εταιρείας χαρακτηρίζονται ως επιβεβλημένες για την καλύτερη προστασία και φύλαξη των εγκαταστάσεών της. Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους εκφράζουν τους φόβους τους για ξαφνικές απώλειες θέσεων εργασίας, που θα προκαλέσουν προβλήματα σε τοπικές κοινωνίες όπως αυτή του Αστακού.

Η ανακοίνωση του εργατικού κέντρου αναφέρει:

“Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 24ωρη προειδοποιητική απεργία που κήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων « ΝΗΡΕΥΣ Α. Ε.» στον Αστακό .

Από τις 5:00 το πρωί το Δ.Σ. και οι εργαζόμενοι , με τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου , περιφρούρησαν την απεργία στο λιμάνι του Αστακού, στον Άγιο Παντελεήμονα και στο συσκευαστήριο.
Η απεργιακή συγκέντρωση ήταν μαζική.

Στη συγκέντρωση χαιρέτησαν ο Νίκος Μωραΐτης εκ μέρους της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλ/νίας, ο βουλευτής του Κ.Κ.Ε. Νίκος Καραθανασόπουλος . Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Χαράλαμπος Τσάρκος , Πρόεδρος του Σωματείου.

Στη συνέχεια χαιρέτησαν ο Μιχάλης Κατσιγιάννης , Πρόεδρος του Ε.Κ.Α. και ο Μανώλης Καραντούσιας , Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γάλα- Τρόφιμα- Ποτά.

Στην απεργιακή συγκέντρωση χαιρέτησαν επίσης οι εκπρόσωποι της Τοπικής Διοίκησης της περιοχής, ο Αντιδήμαρχος Σαμαλέκος Φίλιππος , ο Παναγιώτης Στάικος, επικεφαλής της παράταξης ‘’Αναζωογόνηση Ξηρομέρου» και παραβρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφούσας παράταξης, της Λαϊκής Συσπείρωσης και της « Αναζωογόνησης Ξηρομέρου» .

Κλείνοντας την απεργιακή συγκέντρωση το λόγο πήρε ο Γραμματέας του Σωματείου Χρήστος Παππαζώης , που ανακοίνωσε ότι θα συνεδριάσει άμεσα το Δ.Σ. να εκτιμήσει τη μέχρι τώρα δράση μας και θα καλέσει Γενική Συνέλευση για να καθοριστούν τα επόμενα βήματα.

Στη συγκέντρωση ανακοινώθηκαν τα ψηφίσματα συμπαράστασης από τα σωματεία του Ε.Κ.Α. , από συλλόγους της περιοχής και από κλαδικά σωματεία ΓΑΛΑ- ΤΡΟΦΙΜΑ- ΠΟΤΑ της Ελλάδας”.

Πηγή: xiromerosnews.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button