Αυτοδιοίκηση

Η απάντηση Κασόλα στην προσωπική επίθεση Κωνσταντάρα

po-kasolas«Κρείττον του λαλείν το σιγάν», τιτλοφορείται η ανακοίνωση της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης , που κατηγορεί τον Δήμαρχο Θέρμου για “ανοίκεια προσωπική επίθεση” σε βάρος του κ. Κασόλα, μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να ακυρώσει απόφαση για τον τρόπο ανάθεσης με διαπραγμάτευση έργου στο Γυμνάσιο Θέρμου.

Αναλυτικά τονίζει ο κ. Κασόλας σε δήλωση του:

“Με αφορμή το τελευταίο δελτίο τύπου του συνδυασμού μας που αναφερόταν στην απόφαση της πλειοψηφίας (του κ. Δημάρχου και τριών δημοτικών του Συμβούλων) και στον τρόπο ανάθεσης με διαπραγμάτευση του έργου του αύλειου χώρου του γυμνασίου Θέρμου, που ακυρώθηκε από την αρμόδια υπηρεσία ως παράνομη.

Ο κ. Δήμαρχος αντί να αναλάβει την ευθύνη, έκανε προσωπική επίθεση εναντίον μου, αναφερόμενος σε έργο που κατασκεύασα πριν από 14 χρόνια, παρουσιάζοντας τμήμα της απόφασης του τότε Δημοτικού Συμβουλίου στο οποίο συμμετείχε. Η απόφαση όμως αυτή κρίθηκε ΝΟΜΙΜΗ από τον ελεγκτή και το σκεπτικό με το οποίο ενέκρινε την απόφαση,  αναφέρεται στην ίδια σελίδα που ο κ. Δήμαρχος δημοσίευσε σκαναρισμένη,  υπογραμμίζοντας βέβαια αυτά που ήθελε. (Αρ. απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου 369/2003). Το δίκαιο θα ήταν να υπογραμμίσει και γιατί 15 δημοτικοί Σύμβουλοι τότε ψήφισαν υπέρ, ψήφο την οποία στήριξαν στην 22934/5-6-2002 απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης με θέμα «Χαρακτηρισμός έργων ως ειδικής κατηγορίας έργων». Και ενώ αναφέρει ότι αντιτάχθηκε στην ανάθεση ενός έργου προϋπολογισμού 72.000  € τότε, ο ίδιος σήμερα πάει για παράνομο τρόπο ανάθεσης 215.000 €. Αν όμως διαφωνούσε,  όπως τόνισε, γιατί υπέγραψε το πρωτόκολλο παραλαβής του έργου; Γιατί δεν κράτησε σταθερή θέση; Το πρωτόκολλο εγκρίθηκε ομόφωνα.

Όσον αφορά το έργο του αύλειου χώρου του γυμνασίου και την πίστωση αποδεχτήκαμε και τα χρήματα να διατεθούν για το σκοπό αυτό. (Απόδειξη αυτού, προγενέστερη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου).

Η ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ.

ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΑΚΥΡΩΣΕ Ο ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ, ΟΧΙ ΤΟ ΕΡΓΟ.

Ο αύλειος χώρος άλλωστε δεν έχει δημοπρατηθεί ακόμη, υπαιτιότητα του δήμου, όπως λέει η απορριπτική απόφαση του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.”

Η ανάρτηση του Δημάρχου Θέρμου, σχετικά με έργο του 2003 για το οποίο εγκαλεί τον κ. Κασόλα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close