ΑυτοδιοίκησηΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

«Η αντιπολίτευση δεν δικαιούται να μιλά για την κάθετη σύνδεση», λέει ο δήμαρχος Αγρινίου

«Εμείς διεκδικούμε στα Υπουργεία»-«Φιέστα» χαρακτήρισε ο δήμαρχος Αγρινίου την παράδοση της Παράκαμψης Αμφιλοχίας

Καψάλης: «στάχτη στα μάτια οι μελέτες για την κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια»

Στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο δεν θα μπορούσε να έλειπε η αναφορά στο νέο δρόμο, του Άκτιο – Αμβρακία, αυτό της Παράκαμψης Αμφιλοχίας που δόθηκε στην κυκλοφορία παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την περασμένη Παρασκευή.


Το θέμα σχολίασε κατά την διάρκεια των ανακοινώσεων-ερωτήσεων ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης του δήμου Αγρινίου Παναγιώτης Καψάλης.

«Έγινε μία τελετή για την παράδοση του τμήματος της παράκαμψης Αμφιλοχίας, εκεί ακούσαμε από τον πρωθυπουργό το πόσο σημαντικός είναι αυτός ο δρόμος για την Αιτωλοακαρνανία και την χώρα. Το πιο σημαντικό που ακούσαμε ήταν ότι ήταν εξαγγελία της κυβέρνησης. Και η κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια ήταν στις εξαγγελίες και για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια μας λένε ότι χρηματοδοτούν την μελέτη», σχολίασε ο κ, Καψάλης προτού αναφερθεί στην .στην παρουσία των περισσότερων δημάρχων της Αιτωλοακαρνανίας στη Βόνιτσα και στην παράδοση του δρόμου.

Ο κ. Καψάλης αναφέρθηκε και στον δήμαρχο της γειτονικής πόλης του Μεσολογγίου που εξέφρασε τα παράπονά του.

«Ακόμη και ο δήμαρχος της πόλης του Μεσολογγίου που δεν κλήθηκε όπως είδαμε σε δηλώσεις, πήρε το θάρρος και την τόλμη και πήγε εκεί για να εκφράσει και το παράπονο και τα προβλήματα του τόπου. Εμείς βλέπω δεν διεκδικούμε τίποτα, ήρθε ο πρωθυπουργός και εμείς λάμψαμε δια της απουσίας μας», σχολίασε ο κ. Καψάλης κατά την τοποθέτηση του.

Παπαναστασίου: Εκπροσωπήθηκε η Δημοτική Αρχή στη «φιέστα»

Ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ξεκαθάρισε ότι η Δημοτική Αρχή εκπροσωπήθηκε από τον αντιδήμαρχο κ. Καλατζή αλλά και τον γενικό γραμματέα κ. Τζιώλη και συνέχισε λέγοντας πως «δεν χρειάζεται να πάμε σε μία φιέστα για να βάλουμε τα θέματα. Εμείς πάμε στα υπουργεία και το κάνουμε. Έχω πάει και στον κ. Καραμανλή και στον κ. Καραγιάννη».

Παπαναστασίου: «Δεν πρέπει να μιλάτε για την κάθετη σύνδεση»

Ο δήμαρχος Αγρινίου συνέχισε σε υψηλό τέμπο και στάθηκε στην κάθετη σύνδεση αφήνοντας αιχμές.

«Οι μόνοι που δεν πρέπει να μιλάτε είστε εσείς ως παράταξη που κυβερνούσατε τα προηγούμενα χρόνια τον δήμο και δεν κάνατε τίποτα. Η κάθετη σύνδεση μπήκε όταν ήμουν πρόεδρος στο ΤΕΕ και ως δημοτική αρχή την βάλαμε εμείς. Είναι κάτι που το παλεύουμε και έχουμε σκοτωθεί και με την τωρινή και την προηγούμενη κυβέρνηση», είπε ο δήμαρχος. Και υπενθύμισε στη συνέχεια ο κ. Παπαναστασίου τα επεισόδια με Σπίρτζη και το πρόσφατο με Καραγιάννη στο Μεσολόγγι.

«Σας είπα και την προηγούμενη φορά και σε εσάς και στην κ. Σταρακά ότι έχετε ενδιαφέρον για άλλους δήμους, εσείς υπέρμαχοι να πάνε τα 50 εκατ. ( τα 7 για την ύδρευση της Λευκάδας) στο πρόγραμμα το Περιφερειακό στο δικό μας ΕΣΠΑ», σημείωσε ο κ. Παπαναστασίου.

«Έχετε τεράστιες ευθύνες που δεν προχωρήσατε βασικά ζητήματα», ανέφερε ο κ Παπαναστασίου και τόνισε ότι καμία άλλη δημοτική αρχή δεν μίλησε ούτε για επιχειρηματικό πάρκο.

«Φέρετε ευθύνες ως παράταξη δεν προχωρήσατε τίποτα τόσα χρόνια, αφήσατε το Αγρίνιο την άκρη, ήσασταν σίγουροι ότι θα είστε πάντα Δημοτική Αρχή, να που δεν είστε και δεν θα είστε ποτέ πια», κατέληξε κ. Παπαναστασίου.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button