Άποψη

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το νερό στο Αγρίνιο

po-antarsya«Κρατάνε το χαράτσι που καταργείται και καταργούν το δημοτικό συμβούλιο που τους κρατάει ακόμα», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση

«Δεν μας έφτανε η τρικομματική κυβερνητική αθλιότητα την οποία ζούμε, και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, μας έλαχε προσφάτως να ζήσουμε και σε τοπικό επίπεδο την τρικομματική «φορομπηχτική» πολιτική και του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α. Αγρινίου: Για να μην καταργηθεί το ΛΗΣΤΡΙΚΟ ΧΑΡΑΤΣΙ του 80% (Ειδικό Τέλος του Ν. 1069/80), το μετατρέψανε σε «αυτοδιοικητική παράδοση» και μας το «φόρεσαν», καπέλο, στην τιμή του νερού, χωρίς καν την ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ κ. Γιώργος Ζαμπάρας (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) και «οι συν αυτώ» κύριοι: Σπύρος Σφυρής (ΠΑ.ΣΟ.Κ.), Δημήτρης Σβεντζούρης (Ν.Δ.) και Χρήστος Σερίφης (ΔΗΜ.ΑΡ.),  κρατάνε το χαράτσι, που καταργείται, και καταργούν το Δημοτικό Συμβούλιο, που τους κρατάει ακόμα στη θέση τους.
Μετά απ’ αυτά, αλλά και μετά από όσα είδαν «το φως της δημοσιότητας» η Τοπική Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
Δ Η Λ Ω Ν Ε Ι:
•    Κάτω τα χέρια από το νερό. Το νερό δεν είναι προϊόν, για να εφαρμόσετε πάνω του φορομπηχτικές πολιτικές, σε κυβερνητικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο. Το νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα, ουσιώδες για την πλήρη απόλαυση της ζωής και όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
•    Κάτω τα χέρια από τη Δ.Ε.Υ.Α. Αγρινίου. Δεν είναι ιδιοκτησία σας. Είναι περιουσία του Αγρινιώτικου λαού.
Α Γ Ω Ν Ι Ζ Ε Τ Α Ι:
•    Για την υπεράσπιση όλων των ανθρωπίνων, εργατικών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων, και όλων των δημόσιων αγαθών.
Α Π Α Ι Τ Ε Ι:
1.    Να ανακληθεί σήμερα, και όχι αύριο, η παράνομη και καταχρηστική απόφαση με αριθμό 69/2012 του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α. Αγρινίου που:
    Ενσωματώνει το «Ειδικό πρόσθετο Τέλος 80%» στην τιμή του νερού
    και Επιβάλλει ελάχιστη πάγια κατανάλωση, σε αντίθεση με την αρχή της ανταποδοτικότητας
2.    Να επιστραφούν στους Δημότες-Καταναλωτές τα «αχρεωστήτως καταβληθέντα», που παρανόμως έχουν εισπραχθεί.
3.    Να συγκλιθεί άμεσα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα συζήτησης την αδιαφάνεια στη λειτουργία της Δ.Ε.Υ.Α. και την απόπειρα συγκάλυψης της αύξησης του νερού, που επιχειρήθηκε.
4.    Να μην κοπεί σε κανέναν άνεργο, καταγεγραμμένο ή μη, σε κανέναν χαμηλόμισθο και χαμηλοσυνταξιούχο, καθώς και σε κάθε αδυνατούντα να εξοφλήσει το λογαριασμό της Δ.Ε.Υ.Α., η υδροδότηση του.
Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε:
Τους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, το Συνήγορο του Πολίτη, στους οποίους και θα προσφύγουμε, καθώς επίσης και την εισαγγελία του Αγρινίου (αυτεπαγγέλτως) να εξετάσουν, αν νόμιμα η Δ.Ε.Υ.Α. Αγρινίου εισέπραττε για ολόκληρο το 2012 το Ειδικό Πρόσθετο Τέλος 80%.
και τέλος Π Ρ Ο Τ Ε Ι Ν Ο Υ Μ Ε:
Σε όλη την Αγρινιώτικη κοινωνία, και την κοινωνία του νομού, τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς, τις συλλογικότητες και τα κινήματα, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, τους κατοίκους των πόλεων και της υπαίθρου, τους Έλληνες και ξένους, που ζουν και εργάζονται στον τόπο μας, να πάρουν την πρωτοβουλία για την συγκρότηση ΜΕΤΩΠΟΥ υπεράσπισης, όλων των δικαιωμάτων του Ανθρώπου και όλων των δημόσιων αγαθών.
ΑΣ ΜΗΝ ΑΜΕΛΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ
«Μην αμελήσετε
Πάρτε μαζί σας νερό.
Το μέλλον μας θα έχει πολύ ξηρασία.»
(Μιχάλης Κατσαρός)»

Η Τοπική Επιτροπή της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button