Δυτικά ΕπιχειρείνΡοή Ειδήσεων

Η ανοδική πορεία της Γαλακτοβιομηχανίας «Όμηρος» στο «Δυτικά Επιχειρείν 2022» (video)

Με τον χαιρετισμό του πρόεδρου και διευθύνοντα σύμβουλου της εταιρείας «Όμηρος» Γεωργίου Γιαννίτση, ξεκίνησε την παρέμβασή του στο Συνέδριο «Δυτικά Επιχειρείν», ο εκπρόσωπος της εταιρείας Γιώργος Κακαβάς.

Ο κ. Κακαβάς είναι ο υπεύθυνος ζώνης γάλακτος Δυτικής Ελλάδας της «Όμηρος» Βιομηχανία Γάλακτος ΑΕΒΕ.


Ο χαιρετισμός του προέδρου: «Κυρίες και κύριοι υπουργοί , βουλευτές , άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, άνθρωποι του επιχειρηματικού χώρου , λοιποί σύνεδροι , είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή που συμμετέχουμε σήμερα σε αυτή την εκδήλωση και συγχαρητήρια στους διοργανωτές και την AgrinioMedia».

Ο κ. Κακαβάς, μετά την εκφώνηση του χαιρετισμού, μίλησε για την για την εταιρεία, καθώς αν και έχει μια μακρά ιστορία στον κλάδο της μεταποίησης στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, δραστηριοποιείται μόλις τα τελευταία δυο χρόνια.

Η πορεία αυτή ξεκινά το 1984 όταν ο Γεώργιος Γιαννίτσης και ο αδερφός του Σωκράτης ιδρύουν μια μικρή παραδοσιακή μονάδα παραγωγής φέτας στη Μεγάρχη Τρικάλων.

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, η εταιρεία εκτοξεύει τις πωλήσεις της σε Ελλάδα και εξωτερικό ενώ το 2012 περνάει πλέον στον χώρο της βιομηχανίας. Έτσι, σεβόμενη την ιστορία της φέτας και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις αρχαίες αναφορές του Ομήρου στην τυροκομία, η εταιρεία μετονομάζεται σε «ΟΜΗΡΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΑΕΒΕ».

Σήμερα η «Ομηρος» είναι μια 100% εξαγωγική εταιρεία , έχει καταφέρει να εξάγει τα προϊόντα της σε πάνω από 30 χώρες στον κόσμο ενώ για το 2022 ο κύκλος εργασιών σε εξαγωγές φέτας και άλλων ελληνικών τυριών αναμένεται να αγγίξει τα 60 εκατομμύρια ευρώ καθιερώνοντας την ως μία από τις πλέον ανταγωνιστικές και αναγνωρίσιμες βιομηχανίες γάλακτος στον κόσμο.

H εισήγηση του Γιώργου Κακαβά:

Το φρέσκο γάλα, συλλέγεται καθημερινά από 2500 πιστοποιημένες φάρμες στην Ελλάδα και η ζώνη γάλακτος της εταιρείας εκτείνεται από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.

Εκτός από τα δύο εργοστάσια στα Τρίκαλα υπάρχει ένα ευρύ δίκτυο υποσταθμών σε Ξάνθη, Καστοριά, Λιβαδειά, Μεγαλόπολη , Νάξο , Ρέθυμνο και φυσικά εδώ και 2 χρόνια ο υποσταθμός εδώ στο Αγρίνιο όπου εξυπηρετεί όλη την δυτική Ελλάδα. Αιτωλοακαρνανία Αχαΐα και Ηλεία.

«Μέσα σε δύο μόλις χρόνια παρουσίας στην περιοχή έχουμε κατορθώσει να επιτύχουμε τους στόχους που είχαν τεθεί», τόνισε ο κ. Κακαβάς, για να συμπληρώσει πως το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από την μεγάλη ανταπόκριση του κτηνοτροφικού κόσμου στην εταιρεία όσο και από την εισκομιζόμενη ποσότητα γάλακτος.

«Ήδη , μαζί και με κάποιους συνεταιρισμούς που συνεργαζόμαστε στην περιοχή, κάνουμε λόγο για πάνω από 200 οικογένειες παραγωγών που συνεργάζονται με την «Ομηρος». Δεν σταματάμε όμως εδώ. Μία γαλακτοβιομηχανία με το «βλέμμα» ψηλότερα, με στόχους και αυξανόμενες απαιτήσεις, όπως η «Ομηρος», πρέπει να θέτει συνεχώς την πήχη ψηλότερα.
Και αυτό ακριβώς είναι η επιθυμία μας για την Δυτική Ελλάδα. Μετά τον διπλασιασμό της εισκομιζόμενης ποσότητας γάλακτος από τον πρώτο σε δεύτερο χρόνο στοχεύουμε στην αύξηση τουλάχιστον 50% της εισκομιζόμενης ποσότητας γάλακτος τη νέα γαλακτοκομική σεζόν», είπε ακόμη στην παρέμβαση του ο κ. Κακαβάς, για να κλείσει ως εξής:

«Ήδη με την έως τώρα πορεία της εταιρείας στην περιοχή έχει επενδυθεί σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ ενώ έχουν προκύψει και νέες θέσεις εργασίας. Πιστεύουμε και επενδύομε στην περιοχή.

Κλείνοντας να δώσω και πάλι συγχαρητήρια για την σημερινή εκδήλωση. Μπορούμε μέσα από τον διάλογο και την συμμετοχή να πετύχουμε πράγματα για την περιφέρεια και ως ένας άνθρωπος που εργάζεται , ζει και κατάγεται από εδώ εύχομαι στο νέο συνέδριο την επόμενη χρονιά να είμαστε πάλι εδώ υγιείς και να μπορούμε να συζητάμε για τα βήματα μπροστά που κάναμε για την περιφέρεια».

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button