Δυτική Ελλάδα

Η Αμφιλοχία με την πρόσοψη στο μέλλον

koi-amfiloxia-xroma

Ένα έργο που αναμένεται να δώσει έναν νέο αέρα αισθητικής στην πόλη της Αμφιλοχίας, είναι ο χρωματισμός προσόψεων των κτιρίων.
Η μελέτη του τμήματος Καλών Τεχνών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου ολοκληρώθηκε και βρίσκεται σε στάδιο πιλοτικής εφαρμογής στα δημοτικά κτήρια με ενδεικτικούς χρωματισμούς: Δημαρχείο, παιδικός σταθμός, Γυμνάσιο Αμφιλοχίας, κτίριο Φιλαρμονικής (πρώην ΠΙΚΠΑ), δημοτική βιβλιοθήκη κλπ.
Τα χρώματα που θα χρησιμοποιηθούν για το βάψιμο των κτιρίων είναι χορηγία εταιρίας χρωμάτων και οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν με την αξιοποίηση υπαλλήλων από τα πεντάμηνα προγράμματα απασχόλησης.
Η υλοποίηση του εν λόγω έργου, σε συνδυασμό με την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης που ολοκληρώνεται στη Γ. Στράτου και αυτή της ανατολικής πλευράς της πόλης, αποτελούν σημαντικά έργα που προωθούν την ανάπτυξη του τόπου, ενεργοποιούν τον θεματικό τουρισμό, μιας και η Αμφιλοχία δεν θα απευθύνεται πλέον στον διερχόμενο, αλλά στον επισκέπτη.
Τα πρώτα ενδεικτικά δείγματα χρωματισμού, όπως βλέπουμε και από τις φωτογραφίες δένουν μεταξύ τους με έναν ιδιαίτερο τρόπο και όλα μαζί συνθέτουν ένα πολύχρωμο εντυπωσιακό μωσαϊκό……..
Έντυπη έκδοση 189 – 12/3/2015 e-maistros.gr

amfiloxia.jpg3

Δυτική άποψη της Αμφιλοχίας

amfiloxia.jpg9

οδός Β. Καραπάνου (πίσω από το Δημαρχείο)

amfiloxia.jpg4

Γυμνάσιο Αμφιλοχίας

amfiloxia.jpg6

Κτίριο φιλαρμονικής (πρώην ΠΙΚΠΑ)

amfiloxia.jpg1

Γ. Στράτου (απέναντι από το Λιμάνι)

amfiloxia.jpg2

Οδός Ν. Στράτου

amfiloxia

Οδός Ν. Στράτου

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button