Γεγονότα

«Η αλήθεια θα λάμψει» δηλώνει ο Ν. Καραπάνος για το έλλειμμα σε ταμείο του δήμου Μεσολογγίου

epi-mesologgi-dimarxeio-roz

Σε εισαγγελέα και Υπουργείο Εσωτερικών η υπόθεση

Ένα έλλειμμα που ξεπερνά, σύμφωνα με πληροφορίες,  τις 50.000 ευρώ και φέρεται να προέκυψε τα προηγούμενα χρόνια ήρθε στην επιφάνεια στον δήμο Μεσολογγίου τις προηγούμενες ημέρες. Μια υπόθεση που ερευνάται σε βάθος, αφού ήδη υπάρχει η έγγραφη ομολογία προσώπου που εμπλέκεται σε αυτή στον Εισαγγελέα, χωρίς βέβαια να αποκλείεται  ευθύνη κάποιων ακόμη υπαλλήλων.

Στο Μεσολόγγι διακινείται η άποψη πως αν αποδειχθούν τα όσα μέχρι στιγμής έχουν φτάσει στα χέρια του Εισαγγελέα,   θα πρόκειται για μεγάλο «φαγοπότι», ένα «πάρτι» με τα χρήματα του δήμου …

Η «τρύπα» εντοπίστηκε στο ταμείο Νομικών Προσώπων του δήμου Μεσολογγίου, μετά τις αλλαγές που έγιναν σε τμήματα και θέσεις προϊσταμένων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ένα πρόσωπο φέρεται να ομολόγησε την εμπλοκή του  καταδεικνύοντας ως συνυπεύθυνα τουλάχιστον τρία ακόμη άτομα, επίσης υπαλλήλους του δήμου. Η ομολογία βρίσκεται στα χέρα του Εισαγγελέα και θα είναι καθοριστική για την εξέλιξη της υπόθεσης που έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Αυτή τη στιγμή τέσσερις υπάλληλοι του δήμου βρίσκονται σε υποχρεωτική άδεια μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος, ενώ το βασικό εμπλεκόμενο άτομο πρόκειται  να τεθεί άμεσα σε διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες , κατά τους ελέγχους που έχουν ξεκινήσει, έχουν διαπιστωθεί τιμολόγια «μαϊμού», το ποσό από τα οποία, αν συνυπολογιστεί  με το έλλειμμα του συγκεκριμένου ταμείου (το οποίο δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί, ίσως είναι και αρκετά μεγαλύτερο από τις 50.000 ευρώ), φτάνει τις εκατοντάδες…

Νίκος Καραπάνος: «η αλήθεια θα λάμψει»

Ότι το «ξεψάχνισμα» συνεχίζεται, αφού μέχρι τώρα δεν μπορεί με ακρίβεια να προσδιοριστεί το ακριβές ποσό του ελλείμματος, εξηγεί σε δηλώσεις του στο «Γεγονός» ο δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Νίκος Καραπάνος που δεσμεύεται πως όλα θα έρθουν στο φως:

«Είναι αλήθεια ότι υπάρχει μια «τρύπα» στο ταμείο Νομικών Προσώπων του δήμου Μεσολογγίου. Εδώ και αρκετές ημέρες έχουμε εντοπίσει ένα μεγάλο έλλειμμα, το οποίο και ερευνάμε για να υπολογιστεί ακριβώς το ύψος του, αφού αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ακριβώς, γιατί μιλάμε για μια ιστορία που ξεκίνησε από το 2011 και συνεχίζονταν μέχρι και σήμερα. Αυτό που έχω να πω είναι ότι η αλήθεια θα λάμψει και οι υπεύθυνοι θα οδηγηθούν στις εισαγγελικές αρχές και τις δικαστικές αίθουσες. Το  ξεψάχνισμα  των οικονομικών του δήμου για τα προηγούμενα έτη έχει ξεκινήσει… Να είστε σίγουροι ότι το “όλα στο φως” που υποσχεθήκαμε προεκλογικά στους δημότες, έχει ήδη αρχίσει να υλοποιείται», δηλώνει ο κ. Καραπάνος.

Ο πρ. δήμαρχος κ. Παναγιώτης Κατσούλης, κατά τη θητεία του οποίου φέρεται να δημιουργήθηκε αυτό το έλλειμμα, δεν έχει ακόμη επίσημα τοποθετηθεί, κάτι που θεωρείται βέβαια λογικό, από τη στιγμή που η όλη έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη…

Εκτός από τον Εισαγγελέα, για το θέμα έχει ενημερωθεί και το Υπουργείο Εσωτερικών που θα αναλάβει τον νομικό και διαχειριστικό έλεγχο

Εφημερίδα «Γεγονός»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close