Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Η AHEPA τίμησε την Έξοδο του Μεσολογγίου (φωτο)

Το δικό της «παρών» έδωσε η AHEPA, στις φετινές -περιορισμένες λόγω της πανδημίας- εορτές μνήμης της Εξόδου, στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου , την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021.

Μέλη της AHEPA Hellas, και του τμήματος της Ναυπάκτου “AHEPA Lepanto 1571” κατέθεσαν στέφανο στον Κήπο των Ηρώων μαζί με άλλους φορείς, τιμώντας με τον τρόπο αυτό, τους ήρωες της ξεχωριστής στιγμής του Έθνους.


Συγκεκριμένα το «παρών» έδωσαν ο πρόεδρος του τμήματος Ναυπάκτου και αθλητικός διευθυντής της AHEPA Ελλάδος Αδάμ Βλαχογιάννης, καθώς και ο αντιπρόεδρος του τμήματος Ναυπάκτου “AHEPA Lepanto 1571” Σταυρόπουλος Άγγελος.

H AHEPA ως η μεγαλύτερη και παλαιότερη παγκόσμια οργάνωση του Ελληνισμού, προωθεί τα θέματα της ελληνικής κληρονομιάς σε όλο τον κόσμο και τιμά διαχρονικά τους αγώνες της ανεξαρτησίας του Έθνους, αναδεικνύοντας παράλληλα και το ρόλο των Αμερικανών φιλελλήνων του Αγώνα. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην Ι.Π. του Μεσολογγίου, στον κήπο των Ηρώων, υπάρχει μνημείο της AHEPA “εις μνήμην των ηρώων Αμερικάνων των υπέρ Ελευθερίας των Ελλήνων αγωνισθέντων” ήδη από το 1939.

Να σημειωθεί ότι φέτος το καλοκαίρι, προγραμματίζεται με το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου εκδήλωση της AHEPA στον Κήπο των Ηρώων προς τιμήν των 200 ετών από την έναρξη της Eπανάστασης. Με την ευκαιρία του παγκόσμιου συνεδρίου AHEPA που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στην Αθήνα, υψηλόβαθμα μέλη της οργάνωσης από το εξωτερικό αναμένεται να παρευρεθούν στην εκδήλωση, ενώ στην συνέχεια θα παραστούν και στο ετήσιο αθλητικό event το “AHEPA CUP 2021” beach volley tournament στη Ναύπακτο.

Advertisements
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button