Άποψη

Oι αγρότες ζητούν μέτρα για την ανακούφιση των σεισμοπλήκτων

epi-zimies-seismos-kefalonia- lixouri 3Με ανακοίνωσή της ΟΑΣ και η Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων των αγροτών εκφράζει τη συμπαράστασή της στο λαό της Κεφαλλονιάς και ζητά να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ανακούφιση των σεισμοπλήκτων.

Αναλυτικά:

Η ομοσπονδία αγροτικών Συλλόγων και η συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων των αγροτών που βρίσκονται στους δρόμους, εκφράζει την αλληλεγγύη της, στους εργαζόμενους, στους επαγγελματοβιοτέχνες, στους νέους, στους ανέργους, στους συνταξιούχους, στο λαό της Κεφαλονιάς.
Για άλλη μια φορά έγινε φανερή η έλλειψη αντισεισμικής θωράκισης και η εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων, που από τη μια δίνουν ζεστό χρήμα στα επιχειρηματικά συμφέροντα, ενώ από την άλλη αρνούνται δαπάνες για δημόσιες υποδομές όπως σχολεία, νοσοκομεία και εργατικές κατοικίες.
Η αντισεισμική θωράκιση της χώρας, η ασφάλεια της ζωής των εργαζομένων, του λαού είναι ζωτικής σημασίας, είναι έργο υποδομής.
Ζητάμε να παρθούν από την κυβέρνηση:
• άμεσα μέτρα ανακούφισης των σεισμοπλήκτων, αποφασιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων της στέγασης και σίτισης των πληγέντων,
• πλήρη αποκατάσταση των ζημιών, άμεσα μέτρα προστασίας για τους ανέργους και τις οικογένειές τους,
• ουσιαστικός έλεγχος όλων των κτιρίων και των υποδομών στο νησί και μέτρα πρόληψης και αντισεισμικής προστασίας.
Οι δηλώσεις – διαβεβαιώσεις κυβέρνησης, υπουργών, περιφερειάρχη να μην μείνουν λόγια του αέρα και της κοροϊδίας, όπως γίνεται με τα δίκαια αιτήματα της αγωνιζόμενης αγροτιάς, αλλά άμεσα να υλοποιηθούν.
ΟΑΣ/Συντονιστική Επιτροπή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button