Δυτική Ελλάδα

Η αγάπη των ιεροψαλτών Μεσολογγίου για την πόλη τους (φωτο)

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟ Σύλλογος Ιεροψαλτών Μεσολογγίου  και περιοχής υπό την επωνυμία «ΑΡΧΙΔΙΑΚΟΝΟΣ ΑΝΘΙΜΟΣ» {{ η ονομασία δόθηκε στη μνήμη του μεγάλου Πρωτοψάλτη και Μουσικοδιδάσκαλου Αρχιδιακόνου Ανθίμου ( Λιάπη) που έψαλε για 40 και πλέον χρόνια (1837 – 1879)  στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στο Μεσολόγγι και δημιούργησε τη μεγάλη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής από την οποία ξεπήδησαν μεγάλα μουσικά αναστήματα του ιερού αναλογίου}}, έχει να επιδείξει ένα πλούσιο έργο στον τομέα της Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής αλλά και της δημοτικής μας μουσικής παράδοσης.

            OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜε τη χορωδία τους στην οποία μετέχουν ιεροψάλτες και οι βοηθοί τους στα ιερά αναλόγια έχουν δώσει δεκάδες συναυλίες με εκκλησιαστικούς ύμνους και δημοτικά τραγούδια σε πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά του νομού μας και εκτός αυτού, στην Αθήνα και στην κρατική τηλεόραση. Παίρνουν μέρος σε τοπικές θρησκευτικές εορτές και στις εορτές Εξόδου.

Ως πολίτες όμως, διακρίνονται και για τις ευαισθησίες τους για προσφορά προς την πόλη τους προσφέροντας εθελοντικά όπου  και ό,τι τους ζητηθεί.

Με απόφαση του Διοικητικού τους Συμβουλίου και τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου της Ιεράς Πόλεως αποφάσισαν και δεντροφύτευσαν ένα τμήμα της παραλιακής οδού με μικρά δέντρα δάφνης που τα παραχώρησε δωρεάν η Δημοτική αρχή. Υποσχέθηκαν ότι θα τα περιποιούνται τους καλοκαιρινούς μήνες και ότι θα συνεχίσουν τη δεντροφύτευση και του υπολοίπου τμήματος της οδού.

Πρέπει να συγχαρούμε τους συμπολίτες μας ιεροψάλτες για όλα όσα προσφέρουν στον τομέα της μεγάλης μας εκκλησιαστικής και εθνικής μουσικής παράδοσης, αλλά και την αγάπη τους για την πόλη που την εκδηλώνουν  με κάθε τρόπο κάθε φορά.

Ευχής έργο θα είναι η προσπάθειά τους αυτή να βρει μιμητές και από άλλους Συλλόγους και Οργανώσεις.

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΙΑΣΟΣ

Καθηγητής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button