Γεγονότα

Η αυτοψία στο όχημα της 44χρονης-οι νέες εξελίξεις και ο ιδ. ερευνητής που είναι βέβαιος για αυτοκτονία

lagoudi-aftokinito-2
Καθημερινές είναι οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση του θανάτου της 44χρονης γυναίκας από την Κατοχή. Εξελίξεις που σε αρκετές περιπτώσεις δεν έχουν προκαλέσει κάποια μεγάλη ανατροπή, αλλά κρατούν σε κάθε περίπτωση “ζωντανό” το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.

Το γεγονός της μη αποστολής της αυτοψίας που έγινε στο σημείο όπου βρέθηκε το αυτοκίνητο της Ειρήνης, διαψεύδεται κατηγορηματικά από την Π.Υ. Αγρινίου, κλιμάκιο της οποίας από το Θέρμο, βρήκε το όχημα με την νεκρή γυναίκα, αλλά δεν είχε καμιά άλλη ανάμιξη. Η αυτοψία έγινε από αστυνομικούς και όχι από την Πυροσβεστική.
Η αυτοψία, σύμφωνα με έμπειρους αστυνομικούς,  είναι κρίσιμης σημασίας στην υπόθεση, είναι η πρώτη ανακριτική πράξη, έχει διεξαχθεί και βρίσκεται στον φάκελο της προανάκρισης. Πάντως, επιστήμονες και έμπειροι πυροσβέστες υποστηρίζουν πως κακώς η αυτοψία έγινε από αστυνομικούς και όχι από εξειδικευμένο άνθρωπο της Πυροσβεστικής, τη στιγμή που επισημαίνεται πως η αυτοψία , είναι ίσως η πλέον σημαντική ανακριτική πράξη σε τέτοιες υποθέσεις.


Αυτά συμβαίνουν σχετικά με την αυτοψία ενώ η  πραγματογνωμοσύνη , δεν έχει ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί από τους ειδικούς που την έχουν αναλάβει: Έναν Επιπυραγό και έναν χημικό μηχανικό. Διευκρινίζεται λοιπόν για άλλη μια φορά πως άλλο πράγμα η αυτοψία και άλλο η πραγματογνωμοσύνη…

Την ίδια στιγμή ιδιώτης δύτης βούτηξε για λογαριασμό της… Τατιάνας Στεφανίδου στη λίμνη Τριχωνίδα και μέχρι βάθος 7 μέτρων στην παραλία Φωτμού σε μια πρώτη προσπάθεια ανεύρεσης του κινητού της τηλεφώνου, ενώ ο αδελφός της Ειρήνης Λαγούδη αφού αποκάλυψε πως μέσα από το ΑΜΚΑ της αδελφής του προκύπτει πως προμηθεύτηκε ψυχοφάρμακα , κατήγγειλε την τοπική αστυνομία για ολιγωρία . Αφήνει να εννοηθεί μάλιστα πως τόσο ο ίδιος αλλά και μάρτυρες, έχουν δεχθεί απειλές…

Παράλληλα διαρρέουν και πληροφορίες σχετικά με τα πρώτα αποτελέσματα των τοξικολογικών – ιστολογικών εξετάσεων και γίνεται λόγος για καθυστέρηση στην ολοκλήρωση τους, αν και μια περίοδος δυο – τριών μηνών θεωρείται απόλυτα φυσιολογική για την ολοκλήρωση τους.

Στο μεταξύ, την πεποίθησή του πως πρόκειται για αυτοκτονία εξέφρασε  σε επικοινωνία που είχε μαζί του το agriniowebradio ο ιδιωτικός ερευνητής Σωκράτης Στρατής, αναφορικά με την υπόθεση της Ειρήνης Λαγούδη.

Ο κ. Στρατής που κλήθηκε να ερευνήσει και αυτός την υπόθεση από τον δικηγόρο της οικογένειας, κ. Ταουξή, είπε πως ολοκλήρωσε το έργο του και έδωσε όσα στοιχεία βρήκε στην οικογένεια. Ζήτησε μάλιστα να επικοινωνήσει η οικογένεια μαζί του, αφήνοντας να εννοηθεί πως κάποιοι “παίζουν με τον πόνο της”…
Αναλυτικά τα όσα απάντησε,  ερωτηθείς χθες Τετάρτη :

Αξίζει να σημειωθεί πως όλες οι αναρτήσεις που έκανε ο Σ. Στρατής, μετά τον θόρυβο που ξέσπασε, τις έχει κατεβάσει από το προφίλ του στο facebook… Για τις αναρτήσεις του μάλιστα αυτές, που μεταξύ άλλων μιλούσε για “πρόβλημα” που φέρεται να αντιμετώπιζε η 44χρονη και για το οποίο δεν βοηθήθηκε, δέχθηκε πολύ επιθετικά σχόλια.
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Την συμβολή  του κ. Στρατή στις έρευνες πάντως υποβαθμίζουν οι συνήγοροι της οικογένειας, υποστηρίζοντας πως είχε περιορισμένο και “περιφερειακό ρόλο”…

Από εκεί και πέρα το agriniopress.gr επικοινώνησε με τον κ. Ταουξή ο οποίος επιβεβαίωσε την ολοκλήρωση της συνεργασίας της οικογένειας με τον κ. Στρατή, τονίζοντας παράλληλα πως αυτός είχε αναλάβει ένα περιφερειακό έργο στην υπόθεση. Μάλιστα όπως είπε «έχει βρεθεί ξύλινο σπιτάκι ιδιοκτησίας εμπλεκομένου της υπόθεσης κοντά στη λίμνη», δίνοντας μία ακόμη διάσταση.

Να θυμίσουμε πως χθες Τετάρτη, ολοκληρώθηκε η συμπληρωματική  έρευνα των πραγματογνωμόνων του Δημοσίου, με την οποία σύμφωνα με τον κ. Ταουξή “επιβεβαιώνονται τα στοιχεία που έχει συλλέξει η οικογένεια, μεταξύ των οποίων το κομμάτι βαμβάκι με εύφλεκτο υγρό που βρέθηκε δεμένο στο αυτοκίνητο σαν φιτίλι” και το οποίο όπως ανέφερε,  “δεν είχαν αξιολογήσει οι αστυνομικοί”.
Από εκεί και πέρα, η σχετική αστυνομική έρευνα, βρίσκεται σε εξέλιξη και θα κρατήσει ακόμη εβδομάδες.

Π.Η.Τ.

Χορηγούμενη

EURO 2024

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button