Δυτική Ελλάδα

H Ομοσπονδία Εμπόρων για το κλείσιμο των στρατοπέδων

stratos-askisi

Με αφορμή τις νέες δημοσιεύσεις στον Τύπο σχετικά με την κατάργηση των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων σε πόλεις της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας μετά από την σχετική απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας και την ανακοίνωση των σημείων υποδοχής οπλιτών σε 23 περιοχές της χώρας από τις οποίες έχουν αποκλειστεί οι Περιφέρειες της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας, η Ομοσπονδία Eμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδος, με ανακοίνωσή της εκφράζει  τις ανησυχίες  σχετικά με το θέμα αυτό.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, στις Περιφέρειες Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, δυστυχώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει κανένα κέντρο υποδοχής οπλιτών σε καμία πόλη στις οποίες ήδη υπήρχαν Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων και συγκεκριμένα στις πόλεις του Ναυπλίου, της Καλαμάτας, της Τριπόλεως, της Σπάρτης και του Μεσολογγίου.

Σε προηγούμενο έγγραφό μας (αρ. πρωτ. 11454/31-1-18), σας είχαμε επισημάνει  ότι οι αλλαγές στη δομή του στρατεύματος και η κατάργηση των Κέντρων Εκπαίδευσης στην οποία ήδη προχώρησε το Υπουργείο Άμυνας λόγω των ευρύτερων περικοπών στις αμυντικές δαπάνες, θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες καθόσον τα συγκεκριμένα Κέντρα αποτελούσαν αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας των πόλεων στις οποίες ευρίσκοντο, με πολλά κοινωνικά και οικονομικά οφέλη τόσο για τους Δήμους όσο και για την εμπορική τάξη, καθώς ενίσχυαν τις τοπικές αγορές. Παρόλα αυτά οι ανησυχίες μας όπως και  των Εμπορικών Συλλόγων – Μελών μας δεν εισακούστηκαν κατά την λήψη των αποφάσεών σας.

Σας προειδοποιούμε ότι στις ήδη επιβαρυμένες από τα οικονομικά προβλήματα Περιφέρειες της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας, οι οποίες είναι από τις φτωχότερες Περιφέρειες της χώρας, θα δημιουργηθεί ένα περαιτέρω βαρύ κλίμα λόγω του αποκλεισμού τους από τα σημεία υποδοχής οπλιτών, το οποίο θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στις περιοχές αυτές, αφού θα δημιουργήσει καινούργια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα στην ανάπτυξή τους, την ίδια ώρα που σε όλες τις άλλες Περιφέρειες της χώρας μας έχετε ήδη δημιουργήσει Κέντρα Υποδοχής Οπλιτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button