Άποψη

H OΕΣΒΔΕΝ για τις κινητοποιήσεις των αγροτών

koi-ermitsa-agrotes4Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ΒΔ Ελλάδας και Νήσων εκφράζει την αγωνιστική της αλληλεγγύη και συμπαράταξη στις κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών, που απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας δίνουν τον αγώνα για την επιβίωση. Που βγαίνουν με τα τρακτέρ, τα μηχανήματά τους στους δρόμους, στις πλατείες των χωριών, δίνοντας μια ακόμα σκληρή μάχη ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, των ελληνικών κυβερνήσεων και των μονοπωλίων.

Όπως με την νέα ΚΑΠ αλλά και πληθώρα άλλων μέτρων επιδιώκουν να ξεκληρίσουν με γρηγορότερους ρυθμούς τους μικρομεσαίους αγρότες ,συγκεντρώνοντας γη και παραγωγή στα χέρια επιχειρηματιών μεγαλοαγροτών, έτσι και με τα μέτρα για στήριξη της ανταγωνιστικότητας, τσακίζουν τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους, για να αφήσουν ελεύθερο το πεδίο για τα κέρδη των μεγαλεμπόρων και των μονοπωλίων.

Βλέπουμε τώρα πιο καθαρά ότι με το νέο φορολογικό, τα χαράτσια τα εξοντωτικά πρόστιμα, δεν χτυπάνε μόνο τον κλάδο μας. Μικρέμποροι εργαζόμενοι και μικρομεσαίοι αγρότες, είμαστε το ίδιο θύματα της ανελέητης επίθεσης που μας κάνουν τα μονοπώλια και θεσμοθετούν κυβέρνηση ΕΕ. Όπως χιλιάδες αγρότες και αγρότισσες παραμένουν ανασφάλιστοι, χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη, γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν τις αυξημένες εισφορές του ΟΓΑ, έτσι και εκατοντάδες χιλιάδες συνάδελφοί μας παραμένουν ανασφάλιστοι γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν την εισφορά στον ΟΑΕΕ.
Είναι η πολιτική που έχει προκαλέσει 1,5 εκατ. άνεργους, τους δεκάδες χιλιάδες αστέγους, τους εκατοντάδες χιλιάδες πεινασμένους, που εμπορευματοποιεί την Υγεία και την Παιδεία, που χαρατσώνει, άγρια, τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, που τσακίζει τα δικαιώματα της νεολαίας, για να διασφαλίζει τα κέρδη των μονοπωλίων. Που αφανίζει χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, μικρούς εμπόρους και τους στέλνει στον καιάδα της ανεργίας. Είναι η πολιτική που με τα δικαστήρια και την εφορία υλοποιεί την βαρβαρότητα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.
Ο αγώνας των φτωχών αγροτών είναι και δικός μας αγώνας. Οι αιτίες των προβλημάτων μας είναι κοινές γι αυτό και οι αγώνες μας πρέπει να αλληλοϋποστηρίζονται. Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί και μεσαίοι αγρότες, έχουμε καθήκον να ανατρέψουμε αυτή την βαρβαρότητα και να παλέψουμε για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών μας, να απαλλαγούμε από το ζυγό, την εξουσία των μονοπωλίων και της ΕΕ.
Δυναμώνουμε το αγωνιστικό μέτωπο αγροτών, εργατών, αυτοαπασχολούμενων, νεολαίας, συνταξιούχων, γυναικών, που συμμαχούν και συμπαρατάσσονται. Όλοι μαζί να τους χαλάσουμε τα σχέδια, να διεκδικήσουμε τον πλούτο που παράγουμε και μας τον κλέβουν.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΕΣΒΔΕΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button