Άποψη

H νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει επέμβαση της Αστυνομίας σε διαμαρτυρία για το Φαρμακονήσι

po-logo-syriza-neoi

H ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου:

Σήμερα το πρωί αγωνιστές της Αριστερής Ενότητας και της Νεολαίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αντιλαμβανόμενοι την ανάγκη των περιστάσεων και μια μέρα πριν την αντιφασιστική συγκέντρωση στην Αθήνα , αποφάσισαν το αυτονόητο. Αυτό ήτανε να διαμαρτυρηθούν στον ηθικό αυτουργό και πολιτικό υπεύθυνο για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι , τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Η άκρως μαζική διαμαρτυρία των φοιτητών που δε θα μπορούσε παρά να είναι επιτυχημένη , έπρεπε να τελειώσει πριν το ωραίο πρωινό της Πέμπτης πάρει το στίγμα των καιρών. Το στίγμα του ανέμου αντίστασης που πνέει στη χώρα. Σε αυτή τη κατεύθυνση οι ομάδες ΔΕΛΤΑ της ελληνικής αστυνομίας απρόκλητα χτύπησαν ανθρώπους και αγωνιστές , φωτογράφους, δημοσιογράφους. Το παραλήρημα φασίζουσων τακτικών δε σταμάτησε εκεί ζητώντας από τους φοιτητές να ξαπλώσουν ακινητοποιημένοι στο οδόστρωμα. Μέσα σε όλα αυτά χτυπήθηκε και ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Χ. Καραγιαννίδης δίχως να συνυπολογίσει κανένα όργανο της τάξης την βουλευτική του ιδιότητα.

Υπάρχει καταγγελία εκ μέρους του κ. Μαρματάκη από το τμήμα Δικαιωμάτων του κόμματός μας για άνδρες της αστυνομίας που συμμετείχαν ενεργά χωρίς διακριτικά, κάτι που εγείρει ερωτήματα για άλλη μια φορά για τον τρόπο που λειτουργεί η αστυνομία.

Οι Νέοι ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αγρινίου στεκόμαστε αλληλέγγυα δίπλα στους αγωνιστές της Αριστερής Ενότητας, και ζητάμε την άμεση απελευθέρωση όσων προσήχθησαν αλλά και την άμεση διερεύνηση για να διευκρινιστεί τήνος εντολή ήτανε η βάναυση και απρόκλητη επίθεση που δέχτηκαν οι φοιτητές που διαμαρτύρονταν για τα γεγονότα στο Φαρμακονήσι.

Τέλος με αφορμή τα σημερινά γεγονότα και την προχθεσινή επίθεση χρυσαυγιτών στο στέκι Madriguera της Πάτρας, κεντρικοί και ντόπιοι παράγοντες – εκφραστές τέτοιων τακτικών θα πρέπει να πάρουν το μήνυμα που τους στέλνουμε καθημερινά και να μην ξεχνάνε πως με τα ΜΑΤ με τη βία και την καταστολή κανείς ποτέ δεν άλλαξε τον κόσμο προς το καλύτερο. Όλα αυτά τα συμβάντα δε μας πτοούν αλλά μας δυναμώνουν. Δυναμώνουν το πείσμα μας ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων , ενάντια στο ΠΑΣΟΚ και την Νέα Δημοκρατία , για την απελευθέρωση του λαού μας με την κυβέρνηση της αριστεράς , που είναι η ελπίδα που έχει απομείνει σε κάθε νέο , σε κάθε άνεργο , σε κάθε επισφαλώς εργαζόμενο, σε κάθε φοιτητή . Θα είμαστε στο δρόμο μέχρι να τους ανατρέψουμε.

Γραφείο τύπου Νέων ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αγρινίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button