ΕξελίξειςΠολιτική

H N.Φούντα για Ε.Ο.Π.Υ.Υ και αξιοποίηση των παλαιών Νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου

epi-nosokomeio-agrinio

Η Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκη Φούντα, τοποθετήθηκε κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας, «Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.), Αλλαγή Σκοπού Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και Λοιπές Διατάξεις».

Η κ. Φούντα ξεκίνησε την ομιλία της με αναφορά στην τροπολογία που αποσκοπεί στην οικονομική ανακούφιση των πολιτών της Κεφαλονιάς, με δίμηνη παράταση για την εξόφληση των χρεών τους που αφορούν την υπαγωγή στους Νόμους περί αυθαιρέτων, ως ελάχιστη υποχρέωσή της Πολιτείας απέναντί τους αυτή την δύσκολη χρονική στιγμή.

“Απευθυνόμενη προς τον Υπουργό Υγείας ζήτησε την συνεργασία των υπουργείων ΠΕΚΑ και Υγείας για την μέγιστη δυνατή εντατικοποίηση των ελέγχων στα κτίρια που έχουν δημόσιο χαρακτήρα κοινωνικής πρόνοιας, υποδεικνύοντας πως η υπάρχουσα νομοθεσία προβλέπει έλεγχο στατικής επάρκειας κάθε 3 χρόνια για τα νοσοκομεία της χώρας, που όμως δεν διενεργούνται. Ο καθένας οφείλει να αναγνωρίσει τις ευθύνες του, θωρακίζοντας τους πολίτες και διασφαλίζοντας πως την επόμενη φορά δεν θα μας βρει και πάλι απροετοίμαστους, ικανούς μόνο να λειτουργήσουμε εκ των υστέρων.

Στην συνέχεια η κ. Φούντα είχε την ευκαιρία να μιλήσει για άλλη μία φορά για την ανάγκη αξιοποίησης των Παλαιών Νοσοκομείων Μεσολογγίου(κληροδότημα Χατζη-Κώστα) και Αγρινίου. Με πολλές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις έχει ενημερώσει σχετικά το Υπουργείο και έχει τονίσει πως πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό ώστε να μην απαξιώνεται η δημόσια περιουσία. Για το Νοσοκομείο Μεσολογγίου πρέπει επιτέλους να βρεθεί  λύση στο πολυετές διαδικαστικό ζήτημα της μετάφρασης της διαθήκης του εθνικού ευεργέτη Χατζη-Κώστα, ενώ για το Παλαιό Νοσοκομείο του Αγρινίο, όπου δεν υπάρχουν σημαντικά εμπόδια, οφείλει το Υπουργείο να προχωρήσει άμεσα την λειτουργία του ως Κέντρο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Αστικού Τύπου, που θα αναλαμβάνει τα περιστατικά ήσσονος σημασίας των πολιτών του Αγρινίου, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποσυμφόρηση του Νέου Νοσοκομείου. Μια χωροταξική τρύπα στον αστικό ιστό θα αναβαθμιστεί και θα αποκτήσει και πάλι ζωή, ενώ το δημόσιο συμφέρον θα έχει διασφαλιστεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό”,αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση τύπου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button