Άποψη

H Ένωση Γονέων για την Ειδική Αγωγή

Διαμαρτυρία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του δήμου Αγρινίου για τις «σχεδιαζόμενες συγχωνεύσεις καταργήσεις των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής»

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Η φτωχοποίηση και η εξαθλίωση στην οποία μας οδηγούν κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και κάθε λογής επιχειρηματίες, δεν είναι πια συμπεράσματα. Είναι τα βιώματα κάθε εργαζόμενου ή άνεργου γονέα. Η εμπορευματοποίηση και η ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης, υλοποιούνται με βίαιο τρόπο, τώρα. Δεν δίνουν δεκάρα για τη μόρφωση των παιδιών της λαϊκής οικογένειας. Στο σχεδιασμό τους, δεν τους είναι χρήσιμοι οι μορφωμένοι εργαζόμενοι. Τους νέους ανθρώπους τους θέλουν ψευτοκαταρτισμένους

Συγκεκριμένα με το άρθρο 39 δίνουν το τελειωτικό χτύπημα και στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και την παραδίδουν πλέον έρμαιο στα χέρια των ιδιωτών
Στην πραγματικότητα με την περικοπή δαπανών (κατάργηση φορέων Ειδικής Αγωγής, υποβάθμιση Τμημάτων Ένταξης και Τμημάτων Παράλληλης Στήριξης , μηδενισμό ασφαλιστικών δικαιωμάτων , θεραπειών και παροχών ) προωθείται η διάλυση των Ειδικών Σχολείων και το γκρέμισμα κάθε δυνατότητας υποστήριξης των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών με αναπηρία. Προκαλούν την κοινωνία όταν επικαλούνται την « ένταξη » των ατόμων με αναπηρίες στο Γενικό Σχολείο , τη στιγμή που αποδομούν τα υπάρχοντα Ειδικά Σχολεία ,στα οποία είναι χιλιάδες ακόμα και σήμερα τα κενά , ενώ προορίζουν το προσωπικό τους να γυρίζει σαν περιοδεύον θίασος στα σχολεία της περιοχής ευθύνηςτους για να κάνουν αξιολογήσεις .
Το Δ.Σ. της ένωσης γονέων διαμαρτύρεται έντονα και καταδικάζει τις σχεδιαζόμενες συγχωνεύσεις καταργήσεις των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγήςτα ειδικάσχολεία,καιτα τμήματαένταξης.
Απαιτούμε όχι μόνο να μην συγχωνευτεί-καταργηθείκαμίασχολικήμονάδα και κανένασχολείοειδικήςαγωγήςαλλάαντιθέτως να στελεχωθούν με ολο το απαραίτητοπροσωπικό (εκπαιδευτικούς ειδ. αγωγής,και ειδικόεκπαιδευτικό και βοηθητικόπροσωπικό) να  λειτουργήσουν τα τμήματαένταξηςόπου είναι αναγκαίο.
Επίσης με το σημερινόέγγραφο του το υπουργείοπαιδείαςκαταργείουσιαστικάοργανικέςθέσειςμε αποτέλεσμα να ανοίξεικαινούριοςκύκλοςσυγχωνεύσεων –καταργήσεωνσχολικώνμονάδων η και δημιουργίατμημάτων με περισσότερους και από 30 μαθητέςακόμα ανά τμημα

Απαιτούμε εδώ και τώρα

¨  Να καταργηθεί  ο Ν.4115/2013  της σφαγής της Δημόσιας Δωρεάν Ε.Α.
¨  Καθιέρωση της Ε.Α. ως υποχρεωτικής και αποκλειστικά Δημόσιας και Δωρεάν από την ηλικία των 3 χρόνων, με λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων, ώστε οι οικογένειες των ΑμΕΑ και των παιδιών με Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες να μη χρειάζεται να καταβάλουν ούτε € για τη διάγνωση, αξιολόγηση, συμβουλευτική και  αντιμετώπιση των προβλημάτων των παιδιών τους.
¨  Να χρηματοδοτηθεί γενναία ο ευαίσθητος αυτός χώρος και να δημιουργηθούν όλες οι αναγκαίες υποδομές, ώστε όλα τα παιδιά με Ειδικές Ανάγκες να φοιτούν στη Δημόσια Ειδική Αγωγή και εκπαίδευση.
¨  Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι στο χώρο της Ε.Α. (εκπαιδευτικοί, ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό) και να γίνουν όλοι οι αναγκαίοι μόνιμοι διορισμοί,και άμεση πλήρωση όλων των εκπαιδευτικών κενών, με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού

¨  καμία σύμπτυξη – συγχώνευση ούτε μία τάξη πάνω από 20 παιδιά
¨  όχι στο Π.Δ. της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών
¨  ούτε ένα ευρώ από την τσέπη γονιών – μαθητών – εκπαιδευτικών για της λειτουργικές δαπάνες
¨  δωρεάν μίνι γεύμα σε όλα τα παιδιά,
¨  κρατικό πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων και εμβολιασμών για όλα τα παιδιά
¨  δωρεάν φως, νερό και θέρμανση για όλα τα σχολεία, κατάργηση των φόρων που βαρύνουν τις σχολικές επιτροπές

Συμμετέχουμε με κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στους εμπλεκόμενους φορείς στις 19/3 μέρα που η ΑΣΓΜΕ κάνει κινητοποίηση στο υπουργείο παιδείας.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ Η ΜΗ ΑΓΩΓΗΣ ΝΑ ΜΗ ΚΛΕΙΣΕΙ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button