Γεγονότα

H Ένωση Αστυνομικών Ακαρνανίας για τις καταργήσεις των Τμημάτων

geg-astynomikos-geitoniasΑντιπροσωπεία της Ένωσής Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας μετέβη  στην Πάτρα την 26-11-2015  αποδεχόμενη την πρόσκληση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδος Υποστράτηγου κ. ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ Αριστείδη όπου  παρουσιάστηκε το σχέδιο αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών υπηρεσιών παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ Δημήτριο.

Η Ένωση αντιλαμβανόμενη  τις πιθανές καταργήσεις των Αστυνομικών Τμημάτων του Ν. Αιτωλοακαρνανίας, το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε προχωρήσει σε σειρά επαφών τόσο με την Φυσική μας ηγεσία όσο και με πολιτικούς παράγοντες του ευρέως Δημοκρατικού τόξου, καθιστώντας τους σαφές ότι τα Αστυνομικά τμήματα του Ν. Αιτωλοακαρνανίας είναι τα πλήρως απαραίτητα για να μπορεί ο Έλληνας Αστυνομικός να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους πολίτες του νομού , προστατεύοντας έτσι την ζωή και την περιουσία των πολιτών.

“Τελικώς οι προβλέψεις μας δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν”, επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση, ” και αυτό που μας προτάθηκε είχε να κάνει με την κατάργηση των Αστυνομικών τμημάτων Κατούνας και συγχώνευση της στο Α.Τ Βόνιτσας , Αγίου Βλασίου και συγχώνευση στο Α.Τ Αγρινίου  και Γαβαλούς όπου την εδαφική αρμοδιότητα του θα την αστυνομεύει το Α.Τ Αγρινίου.”

Η σχετική ανακοίνωση της Ένωσης συνεχίζει:

“Στην ανωτέρω αρνητική εξέλιξη πήραν τον λόγο, οι κ. Δήμαρχοι Αμφιλοχίας κ.  Απόστολος Κοιμήσης – Ακτίου Βόνιτσας Γεώργιος Αποστολάκης  και ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Νικόλαος Καζαντζής που με δυναμική, πυγμή και  απίστευτα ορθή επιχειρηματολογία προσπάθησαν να ανατρέψουν την διαφαινόμενη κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων που μας παρουσιάζονταν.

Οι λόγοι κατάργησης των ανωτέρω τμημάτων που μας δηλώθηκαν  είναι: α) Εξοικονόμηση οικονομικών πόρων, β) Ορθολογικότερη χρήση του Ανθρωπίνου Δυναμικού, κάτι το οποίο στην συγκεκριμένη περίπτωση του Α.Τ Αγίου Βλασίου έρχεται σε πλήρη αντίθεση διότι πριν από έναν χρόνο  ο Δήμος Αγρινίου (σ.σ. η παραχώρηση έγινε πριν από δυο χρόνια) είχε παραχωρήσει στο Υπουργείο δωρεάν κτίριο για την μετεγκατάσταση του Α.Τ Αγίου Βλασίου όπου μέχρι σήμερα δεν έχει μεταφερθεί.

Η Ένωση μας δηλώνει παρoύσα και είναι αλληλέγγυα στις προσπάθειες των τοπικών αρχόντων για ειρηνικές διαμαρτυρίες για την μη κατάργηση των Αστυνομικών τμημάτων του νομού μας.

Ιδιαιτέρως  θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους Δημάρχους Αμφιλοχίας κ. ΚΟΙΜΗΣΗ Απόστολο –Ακτίου Βόνιτσας ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ Γεώργιο  και  Αντιδήμαρχο Αγρινίου κ. ΚΑΖΑΝΤΖΗ Νικόλαο για την στήριξη που παρέχουν στην Ένωση μας  και στα δίκαια αιτήματα των πολιτών για την μη κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων.

Επίσης θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι οι τοπικοί Βουλευτές του Νομού Αιτωλοακαρνανίας αν και προσκλήθηκαν, έλαμψαν δια της απουσίας τους, γεγονός το οποίο μας προκαλεί ερωτήματα.

Τέλος αναφέρουμε ότι οι άνδρες και οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας, ως επαγγελματίες Αστυνομικοί, ανεπηρέαστοι των γεγονότων, παραμένουν πιστοί στο καθήκον τους για τη προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.”

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close