Άποψη

H ΔΗ.ΠΑ.Κ. Οδοντιάτρων για την οδοντιατιρκη φροντίδα στο Γ.Ν. Αγρινίου

koi-dipak“Η πρόσφατη συνάντηση του Δ.Σ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αγρινίου με τον διοικητή του Νοσοκομείου ανέδειξε τις διαθέσεις αλλά και τις ευθύνες της κυβέρνησης, όσον αφορά την οδοντιατρική φροντίδα που παρέχεται.”, επισημαινεται στην ανακοίνωση της παράταξης ΔΗΠΑΚ Οδοντιάτρων που στηρίζει την απόφαση-κάλεσμα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αγρινίου για στελέχωση των οδοντιατρείων με το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και καλεί σε συμμετοχή στην απεργία της 14ης Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή οι ανάγκες καλύπτονται «με το ζόρι» από μία (1) οδοντίατρο και μάλιστα «δανεικιά» από Κ.Υ. με ότι αυτό συνεπάγεται…

 • Έτσι η αναμονή για ραντεβού είναι μακροχρόνια.
 • Οι ανάγκες για εφημερία δεν καλύπτονται.
 • Μπαίνει «λουκέτο» στο ιατρείο στα «ρεπό» και τις άδειες της συναδέλφισσας, όπως για 15 μέρες το καλοκαίρι.
 • Φυσικά ούτε κουβέντα για την κάλυψη των οξυμμένων και επειγόντων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες, για τα οποία απαιτείται ιδιαίτερη αντιμετώπιση!

Η προσχηματική «κατανόηση», τα γνωστά «ναι μεν, αλλά…» για το δικαίωμα στην Οδοντιατρική Φροντίδα, που «όμως σκοντάφτει στις μνημονιακές δεσμεύσεις και στην οικονομική κρίση», ήταν η «καραμέλα» που άκουσαν τα μέλη του Δ.Σ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αγρινίου από το Διοικητή του Νοσοκομείου.
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Έτσι στην ερώτηση που απευθύναμε: «πόσες  θέσεις προβλέπονται στο οργανόγραμμα για την λειτουργία του Οδοντιατρικού Τμήματος» – να σημειώσουμε ότι το Νοσοκομείο διαθέτει δύο (2) πλήρως εξοπλισμένα ιατρεία – η απάντηση ήταν: «μια (1) η οποία όμως … καταργήθηκε για να καλυφθούν άλλες ανάγκες». Υπενθύμισε ακόμη ότι «…η κάλυψη της στοματικής υγείας δεν ανήκει στις προτεραιότητες του Υπουργείου!»

Επιβεβαιώνεται έτσι η έλλειψη διάθεσης για λύση του προβλήματος… Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά αφού και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες, με αυστηρή προσήλωση στις Ευρωενωσιακές κατευθύνσεις, επιβάλει μέσω της λεγόμενης «δίκαιης ανάπτυξης» για το 2018:

 • Αυξημένη φοροληστεία του λαού κατά 1 δισ. ευρώ.
 • Μειωμένα τα κονδύλια για τη χρηματοδότηση των Νοσοκομείων κατά 350 εκατομμύρια ευρώ.
 • Μειωμένα τα κονδύλια κατά 226 εκατομμύρια ευρώ τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ.
 • Λειτουργία των Νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και με τη λογική της οικονομικής αυτοτέλειας.
 • Περικοπές και ελλείψεις σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό.
 • Γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και υπερεργασίας των ήδη λίγων εργαζομένων, με αποτέλεσμα να μη γίνονται μόνιμοι διορισμοί.
 • Γιατρειά με πληρωμή ή μέσα από κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία, επιβίωση με «κάρτες», συσσίτια, ή κοινωνικά παντοπωλεία.

Η ΔΗ.ΠΑ.Κ. στηρίζει την απόφαση-κάλεσμα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αγρινίου για στελέχωση των οδοντιατρείων με το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, έτσι ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες των ασθενών.

Με το κλείσιμο της συμφωνίας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τους «θεσμούς» για την τρίτη «αξιολόγηση», το αντιλαικό πακέτο συμπληρώνεται με πλήρη διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, με σύνδεση φορολογίας και ασφαλιστικών εισφορών, μειώσεις συντάξεων, φοροληστεία χωρίς τέλος, «διεύρυνση της φορολογικής βάσης» για τον ΕΝΦΙΑ κ.ο.κ.

Το «σύγχρονο κράτος και η δημόσια διοίκηση» είναι αυτό των «fast track» διαδικασιών, των ιδιωτικοποιήσεων, των αυτόματων «κοφτών» για κοινωνικές παροχές, των «ανταποδοτικών» υπηρεσιών και υποδομών.

Επιπλέον η «αναίμακτη» (κατά την κυβέρνηση) συμφωνία προβλέπει μεταξύ άλλων: Το περαιτέρω χτύπημα της συλλογικής οργάνωσης και δράσης, βάζοντας νέα εμπόδια στην απεργία, νέο τσεκούρι σε κοινωνικά επιδόματα, επανυπολογισμό προς τα κάτω των συντάξεων, ακόμα πιο αντιδραστική αλλαγή του νομικού πλαισίου για τους πλειστηριασμούς, πώληση μονάδων της ΔΕΗ ως ένα επιπλέον βήμα στην πορεία «απελευθέρωσης» της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας κ.ά.

Η συμφωνία αποτελεί ταυτόχρονα «γέφυρα» για όσα έρχονται στη συνέχεια, με δεδομένο ότι ακολουθούν διαπραγματεύσεις για τη διευθέτηση του χρέους και τη «μετά μνημόνιο» εποχή, όπου αναλαμβάνουν ρόλο τα μνημόνια διαρκείας των αντιλαϊκών συνθηκών και των οδηγιών της ΕΕ.

Όλα αυτά ξεγυμνώνουν πλήρως την κυβερνητική απάτη της «αναίμακτης» για το λαό συμφωνίας, που αποτελεί «προάγγελο» για τις «καλύτερες μέρες» που θα δει τάχα ο λαός μετά το καλοκαίρι του 2018. Η «επόμενη μέρα», άλλωστε, είναι αυτή που διαμορφώνουν συνολικά οι αντιλαϊκοί νόμοι, προηγούμενοι, σημερινοί και επόμενοι.

Ως εδώ με τα ψέματα! Παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης στα χέρια μας.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ  ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Η ΔΗ.ΠΑ.Κ. Οδοντιάτρων καλεί τους συναδέλφους, καλεί όλους τους εργαζόμενους να δώσουμε απάντηση στα αντιλαϊκά παζάρια, στα νέα σχέδια πτώχευσης του λαού.

Καλούμε το Σύλλογο να πάρει απόφαση συμμετοχής στην Πανεργατική Απεργία.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button