Άποψη

H B’ ΕΛΜΕ για τις εγγραφές στα ΕΠΑΛ

epi-4olykeio-epal1Με τις τελευταίες εξελίξεις, τη με λάθος τρόπο και σε λάθος χρόνο αιφνιδιαστική προσπάθεια ηλεκτρονικής εγγραφής των μαθητών, το κλείσιμο ειδικοτήτων και τομέων  στα ΕΠΑΛ, είναι σαφές ότι η Τεχνική Εκπαίδευση συρρικνώνεται, επισημαινεται στην ανακοίνωση της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας, που συνεχίζει ως εξής:

“Εντύπωση προκαλεί το γεγονός,  ότι αν και είναι προφανές ότι η διαδικασία, όπως έχει εισαχθεί, θα δημιουργήσει προβλήματα, εντούτοις το υπουργείο μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί στις απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες. Η άμεση συνέπεια είναι η διαρροή μαθητών με προσανατολισμό την Τεχνική Εκπαίδευση, σε άλλες δομές ή ακόμα και ο κίνδυνος τελικώς να παρατήσουν το σχολείο.

Θεωρούμε ότι η Τεχνική Εκπαίδευση αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης και ευημερίας μιας κοινωνίας. Οποιαδήποτε συρρίκνωση της θα έχει αρνητικές μακροπρόθεσμες συνέπειες. Οι συνέπειες εκτός από σοβαρό οικονομικό αντίκτυπο, θα έχουν και σοβαρό κοινωνικό.

Δεν μπορούμε να δεχτούμε την οποιαδήποτε προσπάθεια περιθωριοποίησης των σχολείων μας. Συνεπώς περιμένουμε από την επίσημη πολιτεία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να διευκολύνει την εγγραφή καθώς και τη φοίτησή τους στις ειδικότητες που επιθυμούν.

Ζητούμε:

  • Οι εγγραφές ηλεκτρονικές ή μη να συνεχιστούν μέχρι και τον Σεπτέμβριο
  • Ο καθορισμός των τομέων και των ειδικοτήτων σε κάθε σχολείο, να γίνει αφού ολοκληρωθούν οι εγγραφές τον Σεπτέμβρη
  • Να μην κλείσουν ειδικότητες ή τομείς σε κανένα ΕΠΑΛ που υπάρχουν φοιτούντες και να ενταθεί η ενημέρωση της κοινωνίας για τη σημασία και τον ρόλο της Τεχνικής Εκπαίδευσης, για να αποφευχθεί η όποια μαθητική διαρροή.”

 

.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close