Άποψη

H B' ΕΛΜΕ για τη Διαδικασία Επιλογής Διευθυντών

epi-kathigitis-sxoleioΜετά και την αποσαφήνιση του νέου τρόπου για την επιλογή διευθυντών το Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ  με ανακοίνωση του, έχει  να κάνει τις ακόλουθες επισημάνσεις.

Πάγια θέση του κλάδου αποτελούσε και αποτελεί ο σύλλογος διδασκόντων να έχει καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του διευθυντή του σχολείου. Αν και η προηγούμενη προσπάθεια σύμφωνα και με την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας είχε προβλήματα στην εφαρμογή της, ο αρχικός στόχος δεν πρέπει να αλλάξει.


Ελπίζουμε η μετατροπή του καθορισμού από τον σύλλογο διδασκόντων σε απλή γνωμοδότηση, να οφείλεται απλά και μόνο σε προσπάθεια να μην υπάρξει κι αυτήν την φορά αντισυνταγματικότητα στον τρόπο επιλογής. Επίσης, μπορούμε να πούμε ότι το ερωτηματολόγιο που θα κληθούν οι συνάδελφοι να απαντήσουν, είναι κοντά στην έκφραση ψήφου.

Σε κάθε περίπτωση το Δ.Σ. της Β’ΕΛΜΕ, καλεί τα μέλη του συμβουλίου επιλογής και πρωτίστως τους αιρετούς που μετέχουν σε αυτά να αποτυπώσουν χωρίς ουσιαστική παρέκκλιση τη γνώμη του συλλόγου διδασκόντων, κατά την φάση της συνέντευξης. Επιπλέον, αν η αποδοχή ενός υποψηφίου του συλλόγου διδασκόντων δεν ξεπερνά το 20%, καλούμε τα μέλη του συμβουλίου να τον αποκλείσουν από την διαδικασία.

 

 

 

 

Τοπική Διαφήμιση
one Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button