Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019Ροή Ειδήσεων

Γυναίκες του συνδυασμού Τραπεζιώτη επισκέφθηκαν σχολεία για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (φωτο)

Γυναίκες του Τμήματος Παιδείας, του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία με όραμα για τον Δήμο Αγρινίου» με επικεφαλής τον Δημήτρη Τραπεζιώτη, επισκέφθηκαν συμβολικά το πρωί της Παρασκευής 8 Μαρτίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου και το 15ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου. Με τον τρόπο αυτό, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο συνδυασμός, θέλησαν να δηλώσουν την βαθιά τους πίστη ότι το σχολείο σαν βασικός φορέας αγωγής και παράγοντας αντίληψης των παιδιών για τον κόσμο, μπορεί να συμβάλει στη διαμόρφωση μιας κουλτούρας ισότητας, συντροφικότητας και αλληλεγγύης ανάμεσα στα φύλα και να βάλει τέλος στις πολλαπλές διακρίσεις.

Συζήτησαν με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων (στο 1ο Δημοτικό μάλιστα διδάσκουν 23 γυναίκες εκπαιδευτικοί) και χάρισαν βιβλία στις βιβλιοθήκες τους. Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο τα βιβλία «40 μοναδικές Ελληνίδες – Ιστορίες για ατρόμητα κορίτσια» και το «Κατίνα Χαντζάρα» και στο 15ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου την «Λυσιστράτη» της Ζαραμπούκα και το «Δέντρο Βλέπει» που αναφέρεται στην Άννα Φράνκ, ευχόμενες τα σχολεία να λειτουργούν ως πραγματικοί αρωγοί στη διαμόρφωση κουλτούρας στους μαθητές τους, ικανής να προάγει την ισότητα των φύλων και να αντιμάχεται τις στερεοτυπικές αντιλήψεις και τις ανισότητες.

Φεύγοντας, χάρισαν τριαντάφυλλα στις εκπαιδευτικούς των σχολείων, τιμώντας το έργο και την προσπάθεια τους στα σχολεία της πόλης μας και υποσχέθηκαν με έγκαιρες παρεμβάσεις τους να θέσουν τα προβλήματα των σχολείων στους υπεύθυνους φορείς και κυρίως για το σοβαρό κτιριακό πρόβλημα των νηπιαγωγείων της πόλης, ενόψει μάλιστα της εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής για το σχολικό έτος 2019-20.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας επισκέφτηκαν την Μαιευτική Μονάδα του Νοσοκομείου Αγρινίου, ευχήθηκαν στις μαμάδες υγεία και καλή τύχη, χαρίζοντας τους λουλούδια.

Στη συνέχεια παραβρέθηκαν στην εκδήλωση της Ένωσης Γυναικών Παιναιτωλίου για την ημέρα της γυναίκας, όπου παρακολούθησαν τον θεατρικό μονόλογο «Η μάνα του γενίτσαρου», τον οποίο ερμήνευσε η Τασούλα Γεωργιάδου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button