ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Κορωνοϊός: 450 αιτήματα έλαβαν οι υπηρεσίες της γραμμής στήριξης του δήμου Αγρινίου

Έχει ενισχυθεί το προσωπικο, απαιτείται ενίσχυση και με οχήματα

Από την Δευτέρα 18 Μαρτίου , που τέθηκε σε λειτουργία η γραμμή στήριξης του Δήμου Αγρινίου, οι εργαζόμενοι της Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης έχουν λάβει περί τα 450 αιτήματα για εξυπηρέτηση πολιτών.

Με τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό του κορωνοϊού και με την απαγόρευση κυκλοφορίας, ηλικιωμένοι αλλά και πολίτες που ανήκουν σε λοιπές ευπαθείς ομάδες έχουν στραφεί προς την ΚΟΙ.Π.Α., οδηγώντας σε διπλασιασμό των ατόμων που εξυπηρετούνται, όπως εξηγεί ο πρόεδρός του Νομικού Προσώπου, Γιάννης Βασιλείου.

Συνολικά, διανέμεται συσσίτιο σε 150 οικογένειες, εκ των οποίων οι 50 έχουν στις τάξεις τους και άτομα με ειδικές ανάγκες. Οι υπόλοιπες απαρτίζονται κατά κύριο λόγο από ηλικιωμένους.

Αναφορικά με το προσωπικό που καλύπτει τις όποιες ανάγκες, ο κ. Βασιλείου τόνισε ότι έχει ενισχυθεί με άτομα από το ΚΔΑΠ – ΜεΑ αλλά και από παιδικούς σταθμούς.

Πρόβλημα εντοπίζεται στα διαθέσιμα αυτοκίνητα για την διανομή του συσσιτίου, αν και έχουν γίνει ενέργειες ώστε να διατεθούν στην υπηρεσία δυο με τρία επιπλέον οχήματα τις επόμενες ημέρες. Επάρκεια πάντως υπάρχει στους διαθέσιμους οδηγούς.

Στα τέλη της εβδομάδας η ΚΟΙ.Π.Α θα ανοίξει και τρίτο μαγειρείο, ενώ εξυπηρετεί τους πολίτες και τα Σαββατοκύριακα.

Τέλος, ο κ. Βασιλείου ενημέρωσε ότι αύριο στη διάθεση των πολιτών θα είναι και εθελοντής ψυχολόγος/ψυχίατρος για να παράσχει τις υπηρεσίες του μέσω της γραμμής στήριξης.

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 26410 – 39793 και 39794 από τις 7.00 π.μ έως τις 10.00 μ.μ. καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button