Δυτική Ελλάδα

Γραφειοκρατική ταλαιπωρία καταγγέλλουν οι επιζήσαντες του Norman Atlantic

geg-normanatlantic2Αντιμέτωποι με πολλά γραφειοκρατικά εμπόδια βρίσκονται οι αυτοκινητιστές που επέζησαν από την τραγωδία του πλοίου Norman Atlantic, όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ) η οποία ζητά άμεση νομοθετική παρέμβαση.

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Απόστολος Κενανίδης, δεν έχει προωθηθεί καμιά ρύθμιση για τις οφειλές προς τις τράπεζες, την ασφαλιστική κάλυψη των εμπορευμάτων, την έκδοση βεβαιώσεων για τα φορτηγά που κάηκαν, την καταβολή αποζημιώσεων και τη χορήγηση άτοκων δανείων για την αγορά νέων αυτοκινήτων.

Ο ίδιος δηλώνει πως «οι ιδιοκτήτες φορτηγών που σώθηκαν αλλά έχασαν την περιουσία τους, βρίσκουν εμπόδια στην έκδοση νέων πιστοποιητικών – πινακίδων των καμένων αυτοκινήτων τους, αλλά και ανεπάρκεια στον τομέα υγείας καθώς όσοι ζήτησαν ψυχολογική υποστήριξη μετά την τραγωδία παραπέμπονται από τα νοσοκομεία στο μακρινό μέλλον».

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως έχει να κάνει με την ασφάλιση τους καθώς καλούνται ακόμα και σήμερα να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές, ζήτημα για το οποίο απαιτείται άμεση νομοθετική παρέμβαση» αναφέρει ο κ. Κενανίδης.

Newsroom ΔΟΛ

in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button