PressαρίσματαΡοή Ειδήσεων

Προς γονείς 4ου ΓΕΛ Αγρινίου: Μην περιμένετε μόνο τους… υπεύθυνους

Οι γονείς του 4ου ΓΕΛ Αγρινίου, προφανώς μέσα στην απελπισία τους οι άνθρωποι, αποφάσισαν να στείλουν μια επιστολή στους αρμόδιους.

Τόσο του υπουργείου όσο και της Αυτοδιοίκησης, γιατί το σχολείο που πάνε τα παιδιά τους είναι ένα ωραίο ξέφραγο αμπέλι που φυσικά δεν έχει σύνορα, πόρτες, λουκέτα και πλέον φύλακες.


Το αξιοπερίεργο είναι πως οι συγκεκριμένοι γονείς είναι μόνοι τους αν και στο παλιό Πολυκλαδικό συστεγάζονται 5 εκπαιδευτικές μονάδες από το πρωί μέχρι και το βράδυ.

Γιατί δεν υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των γονέων των Λυκείων (1ο ΕΠΑΛ, 2ο ΕΠΑΛ, Εσπερινό ΕΠΑΛ, 4ο ΓΕΛ) και των ενηλίκων που φοιτούν στο Δ.ΙΕΚ στις εγκαταστάσεις αυτές είναι κάτι που έχει ενδιαφέρον από μόνο του και σηκώνει πολύ συζήτηση για την σχέση γονιού-μαθητή-σχολείου.

Όμως οι γονείς από το 4ο ΓΕΛ θυμίζουν κι ότι το σχολικό συγκρότημα δεν έμεινε ποτέ χωρίς φύλαξη τα τελευταία 20 χρόνια.

Αυτό, ασφαλώς, δεν σημαίνει ότι τα σχολεία φυλάσσονταν και ότι τα βράδια δεν ήταν μέσα κάθε λογής περίεργοι εξωσχολικοί ε;

Δεν σημαίνει ότι η δουλειά της φύλαξης γινόταν και άψογα, ε;

Αλλά ας μην πάμε στην μισητή πανελληνίως αξιολόγηση διότι θα χαθούμε και οι γονείς εύλογα θα μας πουν «εμείς ζητάμε φύλαξη κι εσείς λέτε ότι δεν θα κάνει διαφορά»;

Λοιπόν, ας είμαστε ειλικρινείς. Τα λουκέτα στις πόρτες των σχολείων υπάρχουν αν το θέλουν οι εξωσχολικοί που αράζουν στο εκάστοτε σχολικό συγκρότημα.

Επίσης, μια ολόκληρη εποχή ελευθεριότητας έλεγε ότι τα προαύλια έπρεπε να μένουν ανοιχτά, δηλαδή… χύμα, ώστε να γίνονται «ανοιχτοί κοινωνικοί χώροι».

Μέχρι που κάποια σχολεία έγιναν τέτοιοι χώροι και μερικά έγιναν γκέτο νυχτερινά!

Τώρα, στο δια ταύτα: φυσικά και να πιέσουν οι γονείς να ξαναμπεί φύλακας κι αν μπορούν να πιέσουν να κάνει και την δουλειά του, ακόμη καλύτερα.

Να κάνουν συγκεντρώσεις, να βάλουν κάποιο πανό, να πάνε και στα γραφεία των αρμόδιων.

Μέχρι τότε όμως θα πρέπει να πιέσουν να κλείνουν οι πόρτες. Να μπουν λουκέτα που θα τα ανοίγει το πρωί κάποιος εντεταλμένος. Όχι δεν είναι… αυτοδικία αυτό!

Επίσης, για ένα διάστημα, να ασχοληθούν κάποιοι με την επίβλεψη του χώρου, να περνούν όταν μπορούν, να δείχνουν ενδιαφέρον κι αν διαπιστώνουν κάποια παρανομία να καλούν την Αστυνομία.

Η «χύμα» κατάσταση προσκαλεί κάθε λογής επισκέπτη και δεν χρειάζεται κάποιος να είναι παραβατικός για να κάνει φθορές σε ένα περιβάλλον ανεξέλεγκτο.

«Μα θα κάνουν οι γονείς τους ρουφιάνους;», σαν να ακούμε την ελευθεριακή και… προοδευτική ένσταση. Α, εδώ είναι στην κρίση του καθενός το θέμα. Αν δεν βοηθήσεις εθελοντικά στο θέμα που το Κράτος δεν μπορεί να σε βοηθήσει τότε κάτσε και παρακολούθα εκείνους που είναι πιο δυνατοί και πιο πολλοί από σένα.

Δεν παίρνεις, βρε αδερφέ, τον νόμο στα χέρια σου αν περνάς και τσεκάρεις πότε μπαίνουν αυτοκίνητα(!) και μηχανάκια σε σχολείο το βράδυ για κόντρες!

η συντακτική αφύλακτη μονάδα

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button