Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

«Γονάτισε» η αγορά του Αγρινίου από την έξαρση της πανδημίας

Φοβούνται να κυκλοφορήσουν οι πολίτες

Σοβαρότατα προβλήματα, αμέσως μετά την περίοδο των εορτών του Πάσχα, αντιμετωπίζει η αφορά του Αγρινίου μιας και οι μέρες αυτές, από την Δευτέρα του Πάσχα και μετά, συνδυάζονται με την πρωτοφανή “έκρηξη” της πανδημίας στους δήμους Αγρινίου και Μεσολογγίου.

Αιτία, ο φόβος των πολιτών, που προτιμά να μείνει σπίτι μέχρι την εκτόνωση της κατάστασης, σε συνδυασμό με τις εκατοντάδες οικογένειες που πλέον έχουν μπει σε καραντίνα.

Η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων σε επίπεδα ρεκόρ για όλη τη χώρα, πλέον συνοδεύεται και με αύξηση των ασθενών που χρήζουν νοσηλείας, με το νοσοκομείο του Μεσολογγίου να βρίσκεται στα όρια του και ασθενείς από την συγκεκριμένη περιοχή να μεταφέρονται σε Αγρίνιο και Πάτρα.

Οι εικόνες ερήμωσης από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας είναι πλέον ορατές παντού, ενώ αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός μαθητών, δεν έχει μπει ακόμη στις αίθουσες, αφού οι γονείς φοβούνται ενδοσχολικές μεταδόσεις. Μεταδόσεις που αποτυπώνονται τις τελευταίες μέρες, κυρίως σε σχολικές μονάδες του Αγρινίου, όπου η προσέλευση των μαθητών είναι πιο υψηλή, μιας και σε Μεσολόγγι και Αιτωλικό η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών δεν έχει πάει στα σχολεία.


Το πλήγμα για την εστίαση, που άνοιξε με αισιοδοξία μόλις πριν από μερικές ημέρες και μετά από ένα εξάμηνο λοκντάουν, είναι καίριο. Ο φόβος της επιδημικής έξαρσης, έχει κλείσει τους Αγρινιώτες στα σπίτια τους, ενώ και από τις περιφερειακές περιοχές, πολίτες φοβούνται να εισέλθουν στην πόλη. Λίγες παρέες θα πιουν το καφέ τους το πρωί ενώ από το απόγευμα και κυρίως το βράδυ η κίνηση είναι ελάχιστη.

Τεράστια είναι η πτώση της κίνησης και στο λιανεμπόριο, στις αγορές του Αγρινίου και του Μεσολογγίου, με τους επαγγελματίες να βρίσκονται σε απόγνωση.

Το μόνο θετικό στην κατάσταση αυτή, είναι το μεγάλο ενδιαφέρον που καταγράφεται πλέον για εμβολιασμό, που έχει προκαλέσει ακριβώς αυτός ο φόβος. Το σύνολο των εμβολιασμών στην Αιτωλοακαρνανία είναι 56.836 , με 1.822 να πραγματοποιούνται μόνο σήμερα Πέμπτη (1.119 με την πρώτη δόση και 790 με την δεύτερη)

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button