Γεγονότα

ΓΟΕΒ Αχελώου: "Δεν μπορεί να αποφασίζουν άλλοι για την αποστράγγιση περιοχών ευθύνης μας"

epi-dioryga1Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12/1/18  στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας με αντικείμενο την αντιπλημμυρική θωράκιση της Ιόνιας Οδού και γενικότερα την αντιπλημμυρική προστασία του Δήμου Μεσολογγίου μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα του Οκτωβρίου 2016 και του Δεκέμβρη 2017.

Ο ΓΟΕΒ Αχελώου με υπόμνημα του στην Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού αναφέρει ότι από την ισχύουσα νομοθεσία, η αποστράγγιση της ευρύτερης περιοχής, από τον ποταμό Εύηνο μέχρι και τον ποταμό Αχελώο γίνεται από τους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων.

Οι εν λόγω Οργανισμοί προστατεύουν μεταξύ άλλων τους Δήμους Ι.Π. Μεσολογγίου και τον πρώην Δήμο Οινιάδων. Επιπλέον κάνει γνωστό ότι οι δύο αρδευτικές Διώρυγες Δ20 και Δ28 οι οποίες είναι αρδευτικές, κατά τους χειμερινούς λειτουργούν παράνομα και παράτυπα ως αποστραγγιστικές, προκειμένου να αποστραγγίσουν τα πλεονάζοντα νερά των λιμνών Τριχωνίδας και Λυσιμαχείας προστατεύοντας τον Δήμο Αγρινίου από πλημμύρες.
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
“Επειδή πιστεύουμε ακράδαντα ότι έχουμε την ανάλογη εμπειρία και ευθύνη για την αποστράγγιση των παραπάνω περιοχών, δεν μπορεί να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.” επισημαίνεται στην σχετική καταγγελία του Οργανισμού  που απαιτεί από το Υπουργείο Υποδομών πριν προβεί στην ολοκλήρωση της μελέτης για την αντιπλημμυρική προστασία της Ιόνιας οδού και του Μεσολογγίου, να κληθεί να καταθέσει τις προτάσεις και τις απόψεις της διοίκησης του για τη βελτίωση της αποστράγγισης της ευρύτερης περιοχής.

“Είμαστε στη διάθεσή σας και θεωρούμε επιτακτική την συνάντηση και παρακαλούμε για τα δέοντα.”, καταλήγει το υπόμνημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button