ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Γλυκά Νερά: Προκλητικός στην απολογία του ο συζυγοκτόνος- Αντιδράσεις για τους ισχυρισμούς του

«Ουδέποτε είχα προσχεδιάσει το έγκλημα και δεν υπήρχε κανένα απολύτως κίνητρο. Έτερα γεγονότα πυροδότησαν την κατάσταση, καθώς τίποτα δεν είχε προαποφασιστεί.

Ζητώ συγνώμη και θα ήθελα να επισημάνω ότι σκέψη μου και γνώμονας για ό,τι μετέπειτα συνέβη ήταν η μονάκριβη κόρη μου». Με αυτήν την υπερασπιστική γραμμή εμφανίστηκε ενώπιον του ανακριτή ο 33χρονος πιλότος, σε μια προσπάθεια να πείσει ότι σκότωσε τη σύζυγό του Καρολάιν ευρισκόμενος εν βρασμώ.


Προκαλώντας περαιτέρω και δείχνοντας πραγματικά να μην έχει αίσθηση του τι έχει προκαλέσει, ζήτησε να μην προφυλακιστεί, λέγοντας ότι απουσιάζουν οι ενδείξεις ενοχής για τα αδικήματα που κατηγορείται.

Τα όσα υποστήριξε στο υπόμνημά του και στην πεντάωρη απολογία του δεν έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα οι οποίοι διέταξαν την προσωρινή κράτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο καθ’ομολογίαν συζυγοκτόνος δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων για τις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες αφαίρεσε τη ζωή της Καρολάιν. Φέρεται να τήρησε την ίδια στάση με τις δύο προανακριτικές ομολογίες του στη ΓΑΔΑ να μην αναφερθεί αναλυτικά στις τελευταίες δραματικές στιγμές, ωστόσο φέρεται να υποστήριξε πως ξύπνησε την Καρολάιν, είχαν μία φορτισμένη στιχομυθία και εκείνος όπως την είχε στην αγκαλιά «έγειρε» στο σώμα της χωρίς να αντιληφθεί πώς επήλθε το μοιραίο.

Στο απολογητικό του υπόμνημα ο κατηγορούμενος δήλωσε μετανιωμένος και -προκαλώντας ξανά- υποστήριξε ότι «απουσιάζουν οι ενδείξεις ενοχής» για τα αδικήματα που κατηγορείται και ως εκ τούτου «δεν είναι δυνατόν να επιβληθεί η προσωρινή κράτηση».

Ο δικηγόρος του Αλ.Παπαϊωαννίδης μεταξύ άλλων δήλωσε: «Σας μεταφέρω τη συγγνώμη του κατηγορούμενου. Ο ίδιος κατέληξε στην απολογία του: «μακάρι να μπορούσα το χρόνο πίσω αλλά δυστυχώς δεν γυρνάει», ενώ επέμεινε ότι δεν υπήρξε συνεργός.

Ο συζυγοκτόνος κρίθηκε προφυλακιστέος και λίγο πριν από τη δύση του ηλίου οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταφέρθηκε σε πτέρυγα που χαρακτηρίζεται ως πτέρυγα χαμηλής εγκληματικότητας και VIP, όπου κρατείται ο Μένιος Φουρθιώτης και o Κουτσολιούτσος της «Folli Follie».

Το υπόμνημα του 33χρονου πιλότου

Αναλυτικά, στο υπόμνημά του ο πιλότος αναφέρει:

«Η γνωριμία μου με την Καρολάιν άρχισε το καλοκαίρι του 2017 στην Αλόννησο, όπου η μητέρα μου είχε διοριστεί ως καθηγήτρια. Εγώ στο νησί έζησα από τα 10 έως τα 14 μου έτη, όπου και αγοράσαμε ένα σπίτι με την ιδιότητα της θερινής κατοικίας, οπότε και επισκεπτόμουν το νησί συχνά.

»Η Καρολάιν έμενε μόνιμα στο νησί, όπου και ήτο μαθήτρια. Εγώ εργαζόμουν ως πιλότος ελικοπτέρου σε ιδιωτική εταιρεία και ως εκ τούτου επισκεπτόμουν αρκετά συχνά με το ελικόπτερο -αλλά και με οιονδήποτε άλλο τρόπο- το νησί για να τη δω.

»Αποφασίσαμε να παντρευτούμε το Σεπτέμβριο του 2018 και ο γάμος πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου 2019, ανήμερα της επετείου της γνωριμίας μας, στην Πορτογαλία. Το σπίτι μας στα Γλυκά Νερά το επιλέξαμε τον Απρίλιο του 2019, πριν το γάμο μας, και αρχίσαμε να κατοικούμε εκεί από τον Ιούνιο. Λίγες εβδομάδες αφού παντρευτήκαμε, η Caroline έμεινε έγκυος. Η ιδέα αυτού του παιδιού θα ολοκλήρωνε την οικογένεια και την ευτυχία μας. Δυστυχώς, στους τρεις μήνες εγκυμοσύνης η Caroline απέβαλε και έκτοτε η συμπεριφορά της άρχιζε σταδιακά να μεταβάλλεται. Το Φθινόπωρο του ίδιου έτους μένει για δεύτερη φορά έγκυος στη Λυδία μας.

»Όπως κάθε γονιός νιώθει αμέριστη αγάπη για το παιδί του, έτσι και για μένα η Λυδία, ειδικά και μετά τις περιπέτειες της υγείας της, είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο στον κόσμο και η αγάπη που νιώθω για αυτή δεν μου είναι δυνατόν να την περιγράφω με λόγια.

»Όπως προανέφερα, καταλυτικό γεγονός στην αλλαγή της συμπεριφοράς της Caroline υπήρξε η απώλεια της πρώτης μας εγκυμοσύνης. Από εκείνο το χρονικό σημείο άρχισε να παρουσιάζει επιθετικές εξάρσεις και ξεσπάσματα απέναντί μου. Για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε την εν λόγω κατάσταση της πρότεινα να επισκεφθούμε μια ψυχολόγο προκειμένου να σώσουμε την οικογένειά μας. Στην αρχή η Caroline δέχθηκε και ήταν τυπική απέναντι στις συνεδρίες, όμως σταδιακά άρχισε να βρίσκει διάφορες δικαιολογίες και εν τέλει τη σταμάτησε. Η ψυχολογία της παρουσίαζε συνεχώς μεταπτώσεις.

»Ως προς τη μέρα του τραγικού γεγονότος, το οποίο αναλυτικά περιέγραψα και στις αστυνομικές αρχές κατά το στάδιο της προανάκρισης, θα ήθελα να αναφέρω ουδέποτε το είχα προσχεδιάσει και δεν υπήρχε κανένα απολύτως κίνητρο. Έτερα γεγονότα πυροδότησαν την κατάσταση, καθώς τίποτα δεν είχε προαποφασιστεί. Και πάλι ζητώ συγγνώμη και θα ήθελα να επισημάνω ότι σκέψη μου και γνώμονας για ό,τι μετέπειτα συνέβη ήταν η μονάκριβη κόρη μου».

«Απουσιάζουν οι ενδείξεις ενοχής μου για τα αδικήματα που κατηγορούμαι»

Ο 33χρονος υποστηρίζει παράλληλα ότι «απουσιάζουν οι ενδείξεις ενοχής μου για τα αδικήματα που κατηγορούμαι, που είναι η πρώτη και η ουσιωδέστερη από τις προϋποθέσεις του νόμου που πρέπει να συντρέχει για να είναι δυνατόν να επιβληθεί η προσωρινή κράτησή μου».

Παράλληλα, υποστηρίζει: «Ουδεμία προπαρασκευαστική ενέργεια έχω πράξει για να διευκολύνω τη φυγή μου, αλλά αντιθέτως οποτεδήποτε εκλήθην από τις αρχές παρουσιάστηκα αυτοβούλως και αμέσως χωρίς να δημιουργήσω το παραμικρό πρόβλημα ή να παρακωλύσω την ποινική διαδικασία. Επίσης, ουδέποτε στο παρελθόν υπήρξα φυγόποινος ή φυγόδικος, έχω μόνιμο και σταθερό εισόδημα και σε καμία περίπτωση δεν βαρύνομαι με παραβίαση περιορισμών διαμονής ή απόδραση ούτε αμετάκλητες καταδίκες για ομοειδείς ή και άλλες αξιόποινες πράξεις».

Η απάντηση του δικηγόρου της οικογένειας της Καρολάιν στη «συγγνώμη» του συζυγοκτόνου

Στη «συγγνώμη» του καθ΄ ομολογίαν δολοφόνου του παιδιού τους, αλλά και στον ισχυρισμό του ότι διέπραξε το έγκλημα εν βρασμώ ψυχής, απάντησε ο συνήγορος της οικογένειας της Καρολάιν μιλώντας στο MEGA.

Ο κ. Θανάσης Χαρμάνης σημείωσε ότι όταν κάποιος προχωρά σε μια δολοφονία σε βρασμό ψυχικής ορμής παραδίδεται. «Δεν κρύβονται, ούτε παραπλανούν τις Αρχές για 37 ημέρες. Καλούν την Αστυνομία και λένε “παραδίδομαι”, δεν κρύβονται 37 ημέρες και να αγκαλιάζουν τη μάνα του παιδιού που σκότωσαν με περισσή υποκρισία» συμπλήρωσε ο κ. Χαρμάνης.

«Είναι αλήθεια ότι το παιδί δεν επιστρέφει πίσω» σημείωσε ο κ. Χαρμάνης αναφερόμενος στο χαμό της άτυχης 20χρονης και το αν η οικογένειά της αισθάνεται δικαίωση με την προφυλάκιση του δράστη της δολοφονίας της.

«Ηθικά, πιθανόν για τους γονείς να είναι, αλλά αυτό ήταν κάτι αναμενόμενο. Τουλάχιστον για τα ελληνικά ποινικά χρονικά καθ’ ομολογίαν δράστης δεν έχει αφεθεί ελεύθερος, ειδικά όταν πρόκειται για τόσο ειδεχθές έγκλημα» συμπλήρωσε ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν.

Για το ενδεχόμενο ο φόνος της 20χρονης κοπέλας να ήταν προσχεδιασμένος και όχι εν βρασμώ, ο κ. Χαρμάνης υποστήριξε πως «βρασμός ψυχικής ορμής δεν υπάρχει». «Βρασμός ψυχικής ορμής είναι να δείτε να σκοτώνουν το παιδί σας και σεις να πυροβολείτε τον δολοφόνο του, δηλαδή η αιφνίδια διέγερση ενός συναισθήματος είναι βρασμός» τόνισε ο κ. Χαρμάνης, υπογραμμίζοντας ότι η άτυχη Καρολάιν κοιμόταν την ώρα της δολοφονίας της, οπότε ήταν αδύνατο να του προκαλέσει βρασμό.

Παράλληλα, ο κ. Χαρμάνης αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να υπήρχε κίνητρο για τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν. «Αυτό το κίνητρο θα πρέπει να το βρει η Δικαιοσύνη, με την αρωγή της Ελληνικής Αστυνομίας, στην οποία θα πρέπει να μεταφέρω τις ευχαριστίες της οικογένειας» σημείωσε ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν, προσθέτοντας πως σε ένα προμελετημένο έγκλημα όπως το συγκεκριμένο, πάντα υπάρχει ένα κίνητρο.

«Ερωτικό πάθος δεν υπήρχε, βρασμός ψυχικής ορμής δεν υπήρχε, ένα κίνητρο υπάρχει, όμως δεν είμαι εγώ σε θέση να το απαντήσω αυτό» πρόσθεσε ο κ. Χαρμάνης, ενώ για το ενδεχόμενο να εμπλέκονται άλλα άτομα στην υπόθεση, ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν υποστήριξε πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το διαψεύσει, αλλά ούτε και να το επιβεβαιώσει.

Παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας από την οικογένεια της Καρολάιν -Η επικοινωνία για τη μικρή Λυδία

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της ανάκρισης η μητέρα της αδικοχαμένης Καρολάιν δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας μέσω του συνηγόρου της Αθ.Χαρμάνη, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αντιλαμβάνεστε τη θέση της μητέρας που αγκάλιαζε τα χέρια που έκοψαν την ανάσα της κόρης της».

Στο μεταξύ όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν, η μητέρα της έχει έρθει σε επικοινωνία με την μητέρα του πιλότου. Σύμφωνα με όσα είπε, η μητέρα της Καρολάιν εξέφρασε την επιθυμία να μεγαλώσει το παιδί μαζί της στην Αλόννησο. Επ’ αυτού, η οικογένεια της Καρολάιν έχει ήδη ξεκινήσει τις επαφές με τον εισαγγελέα Ανηλίκων για την επιμέλεια του παιδιού, έπειτα από συνεννόηση με την οικογένεια του 33χρονου πιλότου. Ο συνήγορος πρόσθεσε ότι αναμένουν μέχρι την Πέμπτη την απάντηση της οικογένειας του συζυγοκτόνου για το εάν συμφωνούν ως προς την πρόταση για την επιμέλεια της 11 μηνών Λυδίας.

Πηγή: iefimerida.gr

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button