Ροή ΕιδήσεωνΥγεία-Ομορφιά

Γκάγκα: Διευρύνθηκαν τα κριτήρια χορήγησης των μονοκλωνικών αντισωμάτων -Ποιους αφορά

Σχεδόν όλα τα μονοκλωνικά αντισώματα που έχουν αναπτυχθεί και χρησιμοποιηθεί έως τώρα για την αποτροπή της σοβαρής λοίμωξης Covid-19, φαίνονται να μην έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα έναντι της νέας παραλλαγής Όμικρον, σύμφωνα με τις πρώτες εργαστηριακές (όχι κλινικές) μελέτες.

Σχετικά με τα μονοκλωνικά αντισώματα που χορηγούνται σε συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενών με κορωνοϊό, έκανε μια ανάρτηση η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας και Πνευμονολόγος Μίνα Γκάγκα.

Στην ανάρτησή της ενημερώνει τους γιατρούς που θέλουν να συνταγογραφήσουν μονοκλωνικά αντισώματα ότι τα κριτήρια χορήγησης έχουν διευρυνθεί και αφορούν ασθενείς νοσηλευόμενους και μη.

Επισημαίνει, δε, ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι να αναρτηθεί το μοριακό τεστ στο μητρώο covid.


Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και Τεχνοηθικής είχε εκδώσει σύσταση σχετικά με την προτεραιότητα στη διάθεση μονοκλωνικών αντισωμάτων. Η Επιτροπή τόνισε ότι η θεραπεία των μονοκλωνικών αντισωμάτων ενδείκνυται μόνο για τα πρώτα στάδια εκδήλωσης της νόσου, προ της ενδεχόμενης εισαγωγής για νοσηλεία του ασθενούς.

Είναι αποτελεσματικά έναντι της Όμικρον;

Σχεδόν όλα τα μονοκλωνικά αντισώματα που έχουν αναπτυχθεί και χρησιμοποιηθεί έως τώρα για την αποτροπή της σοβαρής λοίμωξης Covid-19, φαίνονται να μην έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα έναντι της νέας παραλλαγής Όμικρον, σύμφωνα με τις πρώτες εργαστηριακές (όχι κλινικές) μελέτες. Οι αρχικές προδημοσιεύσεις των επιστημόνων αναφέρουν ενδείξεις από τα εργαστηριακά πειράματα τους ότι η Όμικρον είναι ανθεκτική πλήρως ή εν μέρει, απέναντι ουσιαστικά σε όλες τις υπάρχουσες θεραπείες μονοκλωνικών αντισωμάτων, σύμφωνα με το “Nature”.

Πηγή: skai.gr

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button