PressαρίσματαΡοή Ειδήσεων

Το γήπεδο του Παναιτωλικού και το (πολύ) νερό που έπεσε

Κάτι από… πόλο είδαμε όλοι στο γήπεδο του Παναιτωλικού αλλά σε πολλούς αυτή η άγρια ομορφιά κάνει, δίνει έναν αντρίκειο τόνο στο σπορ.

Από την άλλη, τα παιχνίδια σε αυτό το επίπεδο πρέπει να παίζονται σε… χαλιά και στον Παναιτωλικό έχουν επενδύσει πολλά σε αυτό τον τομέα, έχοντας τον ίδιο άνθρωπο υπεύθυνο που έχει και το “Γ.Καραϊσκάκης”. Όμως οι υποδομές δεν είναι ακόμα για τέτοια ύψη βροχής σαν αυτά που έριξε το συγκεκριμένο βράδυ.


Για τις ποσότητες και τις υποδομές τα εξήγησε στο προσωπικό του προφίλ ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος, ο ειδικός περί τα γεωπονικά και γηπεδικά θέματα, Αντώνης Γκριμότσης και τα εξήγησε αναλυτικά.

Έκανε μάλιστα παρέμβαση με σχόλιό του και ο εντεταλμένος της UEFA, επιστήμονας του STRI που επιβλέπει γήπεδα όπως της Bayern, Porto κλπ., ο Gordon Howat, ο οποίος φέτος ήρθε και στο γήπεδο του Παναιτωλικού κι εντόπισε τα προβλήματα που στην συνέχεια η διοίκηση χρηματοδότησε για αποστράγγιση στην μεγάλη περιοχή από την πλευρά της Προυσιωτίσσης, όπου και δεν στεκόταν νερά. Όπως λέει και ο Βρετανός τεχνοκράτης άλλωστε “είναι δύσκολο τέτοιες επενδύσεις να γίνουν εκτός από τις πέντε μεγάλες λίγκες που υπάρχουν αλλά είναι κάτι που πρέπει να γίνει”.

Λέει συγκεκριμένα ο υπεύθυνος για τον χλοοτάπητα στο γήπεδο του Παναιτωλικού: “Μια υπέροχη μέρα για τον Παναιτωλικό μας, μια δύσκολη μέρα για το γήπεδο μας. Δυστυχώς, μέσα σε 5 μόνο ώρες υπήρξε βροχόπτωση υψους 19,6mm νερού, με ρυθμό που άγγιξε τα 40mm/h σε κάποιες στιγμές. Σύμφωνα με μετρήσεις της ταχύτητας διήθησης του νερού που έχουμε πραγματοποιήσει, το γήπεδο μας έχει ικανότητα διήθησης 2-3mm/h ενώ η διεθνής προδιαγραφή που θέτει το Institute of Groundsmanship θέτει ως όριο τα 5mm/h.

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι η βροχή κάποιες στιγμές ξεπέρασε μέχρι 8 φορές το διεθνές όριο!

Ήταν τόσο ραγδαίο το φαινόμενο που ακόμη και το VAR δεν μπόρεσε να λειτουργήσει, για πρώτη φορά φέτος σε αγώνα του Πρωταθλήματος. Για να αντιληφθεί κανείς την πρόκληση της συντήρησης ενός γηπέδου στο Αγρίνιο, αναφέρω απλώς ότι η μέση ετήσια βροχόπτωση στην Αθήνα είναι 401mm, στο Λονδίνο 583mm νερού, ενώ στο Αγρίνιο 950mm σύμφωνα με την ΕΜΥ!

Ένα αποστραγγιστικό σύστημα έχει κόστος ανάλογο της βροχόπτωσης που καλείται να αντιμετωπίσει και έτσι καταλαβαίνει κανείς πόσα χρήματα πρέπει να επενδυθούν για να λυθεί οριστικά το θέμα.

Δυστυχώς η υποδομή του γηπέδου μας δεν είναι ΑΚΟΜΗ έτοιμη να υποδεχτεί τέτοιες ποσότητες νερού, για την ακρίβεια το μοναδικό γήπεδο που μπορεί να το κάνει είναι το Στάδιο Καραϊσκάκη.

Το πρόβλημα το γνωρίζουμε εμείς και η Διοίκηση και έχει δρομολογηθεί η μελέτη για την επίλυση του θέματος – η συνεργασία μας για την ακρίβεια με τον Παναιτωλικό, έγινε για να λυθούν τα αποστραγγιστικά και κάποια άλλα χρονίζοντα προβλήματα .

Στο τέλος της σαιζόν έχει προγραμματιστεί μεγάλη δομική ανακατασκευή του στραγγιστικού.

Όλα θα γίνουν, μακάρι να συνεχίσουμε και τις νίκες!”

Επιστήμη έχουν γίνει τα πάντα γύρω από το ποδόσφαιρο πάντως…

η συντακτική γηπεδική μονάδα

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button