Γήπεδο Παναιτωλικού: Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση των έργων από την Περιφέρεια

Η Περιφέρεια ενέκρινε, όπως αναμενόταν, μέσω της Επιτροπής Αναπτυξιακής και Κοινωνικής Πολιτικής του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, την χρηματοδότηση των έργων που θα γίνουν στο γήπεδο του Παναιτωλικού.

Πρόκειται για μία ιδιαιτέρως σημαντική εξέλιξη, η οποία “πέρασε” σχεδόν ομόφωνα, με μόλις μία λευκή ψήφο.


Μεταξύ των έργων βρίσκεται η επέκταση του άνω διαζώματος κατά μήκος της μικρής κερκίδας και η τοποθέτηση σκεπάστρου, ώστε να είναι πλέον όλο το γήπεδο “σκεπασμένο”. Επίσης προβλέπεται η αναμόρφωση του εξωτερικού χώρου στην οδό Προυσιωτίσσης και η κατασκευή χώρων και αίθουσας εκδηλώσεων κάτω από το πέταλο για τη δημιουργία Μουσείου του Παναιτωλικού στο χώρο που σήμερα βρίσκονται τα γραφεία της ΠΑΕ κάτω από τη μεγάλη κερκίδα.

Σημειώνεται ότι η πρόταση «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΘΕΣΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ» που είχε καταθέσει ο Παναιτωλικός είχε συζητηθεί και εγκριθεί τον περασμένο Μάρτιο από το Περιφερειακό Συμβούλιο και έμενε μόνο η έγκριση της Επιτροπής Αναπτυξιακής και Κοινωνικής Πολιτικής, που ήρθε σήμερα.

Το χρηματικό ποσό που αναμένεται να λάβει ο Παναιτωλικός για την υλοποίηση των έργων από το Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2019, είναι 1.537.000,00€.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2005 που ανέλαβε την ΠΑΕ Παναιτωλικός ο Φώτης Κωστούλας, έγινε σειρά παρεμβάσεων στο γήπεδο που αποτελεί την ιστορική έδρα της ομάδας του Αγρινίου, από την ίδρυση της το 1926.

Για πρώτη φορά στο γήπεδο του Παναιτωλικού από το 2005 και έπειτα θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις με χρηματοδότηση που δεν θα προέρχεται από την τσέπη του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ.

Να σημειωθεί πως στην αρμόδια Επιτροπή της Περιφέρειας, αντιπρόεδρος είναι η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Αμαλία Βούλγαρη, ενώ μέλη είναι οι επίσης Αιτωλοακαρνανάνες Μιχάλης Γούδας από την πλειοψηφία, και Σάββας Βλάχος από την μείζονα αντιπολίτευση.

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: γήπεδο Παναιτωλικού έγκριση έργα Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας