sliderΔυτικά ΕπιχειρείνΡοή Ειδήσεων

Γιώργος Παπαναστασίου στο «Δυτικά Επιχειρείν 2022»: «Το Αγρίνιο ανοίγει τα φτερά του» (φωτο-video)

«Με συνέπεια κυνηγάμε τους στόχους μας για υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη»

Με την διαπίστωση του προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου για την πρόοδο του δήμου Αγρινίου, ξεκίνησε την παρέμβαση του στο Συνέδριο «Δυτικά Επιχειρείν 2022» ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Όπως είπε, πριν από ένα χρόνο, από το ίδιο βήμα, εξηγούσε το Στρατηγικό Σχέδιο της δημοτικής αρχής για το Αγρίνιο. Τα σταθερά βήματα με τα οποία επήλθαν αλλαγές και η μετατροπή της κλειστής κοινωνίας σε ανοιχτή, ανταγωνιστική και εξωστρεφή.


«Το Αγρίνιο ανοίγει τα φτερά του. Η διαπίστωση ανήκει στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. στην πόλη μας, μου πρόσφερε ένα αγαλματίδιο με ανοιχτά φτερά.

Βλέπω πόσο δίκιο έχει… Όλες οι υγιείς και δημιουργικές δραστηριότητες που παρουσιάζονται σήμερα στο πλαίσιο του Συνεδρίου, όλες οι αλλαγές στις υποδομές του Δήμου Αγρινίου, όλα τα έργα για τη βελτίωση της καθημερινότητας, όλες οι προσπάθειες για να δώσουμε ώθηση στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, κατατείνουν σε αυτό το συμπέρασμα», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Ανέφερε μάλιστα ως «εξαιρετικό παράδειγμα» το προϊόν Ελ-yum, αποτέλεσμα έρευνας των Τμημάτων Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων και Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής των Πανεπιστημίων Πατρών, που εδρεύει στο Αγρίνιο, και του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με την εταιρεία ΓΑΙΑ.

Το προϊόν για πρώτη φορά εκτέθηκε δημόσια στο κοινό στο πλαίσιο του «Δυτικά Επιχειρείν 2022» και όπως τόνισε ο κ. Παπαναστασίου, αποτελεί ένα ξεκάθαρο δείγμα για το πώς, η διασύνδεση των Πανεπιστημίων με τις τοπικές κοινωνίες, αποτελεί ένα «στοίχημα» το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε επωφελείς συνεργασίες. Να μας υποδείξει τον τρόπο με τον οποίο τα ερευνητικά αποτελέσματα και η επιστημονική γνώση μπορούν να ενταχθούν στην παραγωγική διαδικασία.

Η Τριπλή Έλικα

Η λογική της Τριπλής Έλικας, που προωθεί τη συνεργασία μεταξύ του κράτους, των Πανεπιστημίων και των επιχειρήσεων αποδεικνύει πως η στήριξη των περιφερειακών ακαδημαϊκών κοινοτήτων μπορεί να γεννήσει κοιτίδες παραγωγής νέας γνώσης και καινοτόμων προϊόντων, συνέχισε ο δήμαρχος Αγρινίου, για να ολοκληρώσει την παρέμβαση του ως εξής:

«Ένα είναι το ζητούμενο. Να δοθούν κίνητρα που να ενισχύουν τη διασύνδεση μεταξύ των επιχειρήσεων και των ερευνητικών κέντρων προάγοντας τη μεταφορά τεχνογνωσίας από τα εργαστήρια στην παραγωγική διαδικασία. Είναι ένας μοναδικός τρόπος να ενισχυθεί η καινοτομία στον ελληνικό παραγωγικό τομέα».

Φίλες και φίλοι, Στο Αγρίνιο έχουμε πλέον τη δυναμική και τα εργαλεία που μπορούν να συνεισφέρουν στους στόχους των πολιτικών βιώσιμης ανάπτυξης. Με συνέπεια κυνηγάμε τους στόχους μας για υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην αξιοπιστία και την αξία του ορθολογισμού.

Σε ολοκληρωμένα προγράμματα καινοτομίας και νέων μεθόδων. Θα συνεχίσουμε να απελευθερώνουμε δυνάμεις της επιχειρηματικότητας, της δημιουργίας, της προσφοράς.
Εν κατακλείδι, δεν θα σταματήσουμε να επενδύουμε στους ανθρώπους της Δυτικής Ελλάδας Περιμένουμε από την Πολιτεία ένα δίχτυ ασφαλείας. Έναν οδικό χάρτη για την οικοδόμηση ενός ελκυστικού επενδυτικού περιβάλλοντος».

 

 

 

 

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

  1. Συγγνώμη αλλά μας έχετε ζαλίσει με το ΔΥΤΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ 2022.Ας προσπαθήσει κάποια επιχείρηση να κάνει εταιρικό τραπεζικό λογαριασμό άμεσα για να λειτουργήσει και να δείτε πόσο εύκολο είναι.Ευχαριστώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button