Δυτικά ΕπιχειρείνΡοή Ειδήσεων

Γιώργος Παπαναστασίου στο «Δυτικά Επιχειρείν 2022»: «Ως αυτοδιοίκηση οφείλουμε να στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα»

Χαιρετισμό στο «Δυτικά Επιχειρείν 2022» απηύθυνε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου και λίγο πριν την έναρξη των εργασιών του μίλησε αναφορικά με τη στόχευσή του Συνεδρίου αλλά και το πώς η αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να σταθεί στο πλευρό της επιχειρηματικότητας στην Δυτική Ελλάδα και δη περισσότερο στην Αιτωλοακαρνανία.

Τόνισε συγκεκριμένα:


«Ένα Συνέδριο το οποίο πραγματικά εστιάζει στο επιχειρείν, εστιάζει στις αναπτυξιακές δυνατότητες του τόπου.

Ζούμε μία περίοδο μετά την καπνοκαλλιέργεια εδώ και κάμποσα χρόνια, μετά δηλαδή το 2004 περίπου που θα έπρεπε να είχαν γίνει κάποια βήματα μετασχηματισμού, τόσο στην αγροτική παραγωγή αλλά κυρίως στην μεταποίηση των προϊόντων.

Σε αυτή την προσπάθεια βλέπω εταιρείες της περιοχής οι οποίες αναπτύσσονται και εμείς ως αυτοδιοίκηση οφείλουμε και προσπαθούμε να τους στηρίζουμε στο να αναπτυχθούν.

Ένα μεγάλο ζήτημα της περιοχής ήταν η έλλειψη του επιχειρηματικού πάρκου, που αυτή τη στιγμή είναι ένα στοίχημα που προσπαθούμε να το κερδίσουμε.

Βέβαια βλέπω και μία εξαιρετική προσπάθεια που γίνεται με το πανεπιστήμιο πλέον και με την αγορά και αυτός θα πρέπει να είναι ο στόχος.

Εκεί θα πρέπει να εστιάσουμε το πώς η πανεπιστημιακή κοινότητα μαζί με τις επιχειρήσεις και τα προϊόντα τους θα συνδράμουν ώστε να πάμε μερικά πράγματα πιο γρήγορα μπροστά».

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button