Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019Ροή Ειδήσεων

Γιώργος Καραμητσόπουλος: «Εφικτό να έχουμε εκπροσώπηση στο νέο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου» (ηχητικό)

Ο Γιώργος Καραμητσόπουλος, υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου με τον συνδυασμό “Συμμαχία Πολιτών”, μίλησε σήμερα το πρωί στο agriniowebradio.gr και την εκπομπή του Γιάννη Συμψηρή «Στις 11 ξανά στα βάσανα».

Σχετικά με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή η προσπάθεια της παράταξής του: «Ολοκληρώνουμε τις περιοδείες που κάνουμε στις Δημοτικές Ενότητες του Αγρινίου και τις τελευταίες ημέρες θα ολοκληρώσουμε τις περιοδείες μας και στο κέντρο της πόλης για να μας γνωρίσει περισσότερο ο κόσμος. Αυτό που εισπράττουμε εμείς από τον κόσμο είναι θετικό αλλά μένει να φανεί αν αυτή η θετική άποψη που εισπράττουμε θα αποτυπωθεί και στο αποτέλεσμα».

Για το αν θεωρεί εφικτό να βγάλει η παράταξή του δημοτικό σύμβουλο ή και δημοτικούς συμβούλους: «Θεωρούμε ότι με βάση την απήχηση που βλέπουμε ότι έχουμε στην κοινωνία ότι είναι εφικτό να έχουμε εκπροσώπηση και να εκφραστούμε μέσα από το δημοτικό συμβούλιο. Αυτός είναι άλλωστε και ο στόχος μας. Είμαστε μία νέα δημοτική κίνηση και δεν έχουμε πίσω μας κόμματα, όπως έχουν άλλες παρατάξεις. Οι βλέψεις μας δεν είναι τόσο υψηλές ώστε να βγάλουμε Δήμαρχο. Εμείς θέλουμε να έχουμε εκπροσώπηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και να έχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εκπροσώπηση».

Αναφορικά με το αν θεωρεί καλό το ενδεχόμενο η παράταξη που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους να μην έχει την πλειοψηφία στο νέο δημοτικό συμβούλιο, με το νέο σύστημα: «Είμαι υπέρ του συστήματος αυτού. Της απλής αναλογικής δηλαδή. Θεωρώ ότι αποτυπώνει πιο σωστά και τη θέληση του λαού. Με το παλιό εκλογικό σύστημα όποιος έβγαινε Δήμαρχος έπαιρνε το 60% των εδρών απευθείας, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του πρώτου γύρου. Τώρα οι έδρες θα βγαίνουν από τον πρώτο γύρο, άρα θα υπάρχει μία πιο δημοκρατική αποτύπωση της θέλησης του λαού. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι όλες οι δυνάμεις οι οποίες κατεβαίνουν σε αυτές τις εκλογές θα πρέπει να έχουν την κουλτούρα της συνεργασίας. Δεν είναι δυνατό να κατεβαίνει κάποιος σε αυτές τις εκλογές που ξέρει ότι κανένας δεν θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία και να λέει ότι δεν συνεργάζεται με κανέναν».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

agriniowebradio.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button