ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Γιώργος Καραμητσόπουλος: “Μόνη λύση είναι η ίδρυση του αυτόνομου Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας”

Το μήνυμα του προς τους προσφάτως εκλεγμένους (δήμαρχο Αγρινίου, περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας) έστειλε ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος και μέλος του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Καραμητσόπουλος σχετικά με τις πρόσφατες αποφάσεις της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών με τις αποφάσεις για την μεταφορά των πανεπιστημιακών τμημάτων στην Πάτρα.

Η ανακοίνωση του αναφέρει αναλυτικά:

“Φίλες και φίλοι

Πριν από ένα μήνα περίπου,στις 20 Ιουνίου, είχαμε ως νέα Δημοτική Παράταξη με ανακοίνωση μας επισημάνει τις ραγδαίες και αρνητικές εξελίξεις που έρχονταιγια την Ανώτατη Εκπαίδευση στο Αγρίνιο.

1. Κατάργηση μετά από 15 χρόνια του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών, ενός πρωτοποριακού τμήματος που λειτουργούσε πλέον σε πολύ καλό επίπεδο. Στη θέση του ανακοινώθηκε η ίδρυση τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας.

2. Μεταφορά στην Πάτρα μετά από 20 χρόνια λειτουργίας στο Αγρίνιο του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος (πρώην Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων) ακριβώς τη στιγμή που, μετά από αγώνες ετών, μετονομάστηκε και απόκτησε επαγγελματικά δικαιώματα.

Χθες επιβεβαιώθηκαν προς το χειρότερο οι φόβοι μας για τις δυσμενείς εξελίξεις καθώς αποφασίστηκε από την σύγκλητο η άμεση μεταφορά και του νεοιδρυθέντος τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας από το Αγρίνιο στην Πάτρα πριν καλάκαλά λειτουργήσει.

Δυστυχώς ο εμπαιγμός, η κοροϊδία, και η υποτίμηση της νοημοσύνης τόσο της εκπαιδευτικής κοινότητας όσο και του Αγρινιώτικου λαού δεν έχουν προηγούμενο.
Όμως παρότι αυτές οι εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί εδώ και καιρό η αντίδραση των θεσμικών φορέων του Δήμου μας, του Νομού μας και της Περιφέρειας, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, είναι σχεδόν ανύπαρκτη.
Επειδή οι εξελίξεις τρέχουν πολύ γρήγορα και εμείς μέχρι τώρα απλά παρακολουθούμε, σας απευθύνω έκκληση και κάλεσμα συστράτευσης να σταθούμε επιτέλους στο ύψος που επιβάλουν οι περιστάσεις και να κινητοποιηθούμε άμεσα ώστε να αποτραπούν οι αρνητικές εξελίξεις για την Ανώτατη Εκπαίδευση στον Δήμο μας.
Η κοινωνία του Αγρινίου, ενός Δήμου 100.000 κατοίκων, αλλά και οι πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας, του μεγαλύτερου Νομού της χώρας, απαιτούν αυτά που δικαιούνται και τα οποία για πολλές δεκαετίες έχουν στερηθεί.

Φίλες και φίλοι

Και οι τελευταίες αρνητικές εξελίξεις ενισχύουν την άποψη που έχω διατυπώσει επανειλημμένως, ότι μόνο όταν αποκτήσουμε την δυνατότητα να αποφασίζουμε εμείς για τα του οίκου μας μπορούν να γίνουν βήματα ανάπτυξης της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στην Αιτωλοακαρνανία σύμφωνα και με τις ανάγκες της κοινωνίας.
Γι’ αυτό πιστεύω ότι η μόνη βιώσιμη λύση σε βάθος χρόνου, την οποία δικαιούνται τόσο το Αγρίνιο όσο και η Αιτωλοακαρνανία είναι η ίδρυση του αυτόνομου Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο και σχολές και στο Μεσολόγγι και στη Ναύπακτο”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button