Γιώργος Καραϊβάζ: Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τους δύο συλληφθέντες

Πως εντοπίστηκαν

Σε δύο συλλήψεις για την δολοφονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία, τις οποίες ανακοίνωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με ανάρτησή του στα social media.

Οι δράστες είναι δύο αδέλφια ελληνικής καταγωγής και συνελήφθησαν στη Νίκαια και στο Νέο Βουτζά, αφού πρώτα εκδόθηκαν σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης. Η άκρη του νήματος βρέθηκε μέσα από ένα όχημα που εντοπίστηκε από κάμερες ασφαλείας λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ στον Άλιμο. Το όχημα αυτό διαπιστώθηκε ότι ανήκει σε εταιρία, τα στοιχεία της οποίας περιήλθαν σε γνώση της Αστυνομίας.


Τα αδέλφια φέρονται να επέβαιναν στο λευκό βαν που εντοπίστηκε από τις κάμερες ασφαλείας. Το βαν είχε, σύμφωνα με την Αστυνομία, υποστηρικτικό ρόλο στη δολοφονία. Δηλαδή οι επιβαίνοντες αποτελούσαν την ομάδα υποστήριξης των δύο εκτελεστών που επέβαιναν στο σκούτερ, το οποίο σταμάτησε δίπλα στον δημοσιογράφο και τον «γάζωσε». Ο ένας από τους δύο δράστες είχε εμπλακεί σε δολοφονία πυγμάχου που είχε σημειωθεί στο Γαλάτσι.

Γιώργος Καραϊβάζ: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΛ.ΑΣ για τις δύο συλλήψεις. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι συνελήφθησαν σήμερα, Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, αμέσως μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, του 30ου Ανακριτικού Τμήματος Αθηνών, δύο ημεδαποί, 40 και 48 ετών, κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ που τελέστηκε την 9 Απριλίου 2021».

Γιώργος Καραϊβάζ: H ανάρτηση Θεοδωρικάκου για τις συλλήψεις

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του: «Είχαμε πει, από την πρώτη στιγμή, ότι θα κάνουμε τα πάντα για να εξιχνιαστεί η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Όσος χρόνος και αν χρειαστεί να περάσει.

Πριν από λίγο η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε δύο πρόσωπα -για τα οποία εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης- που εμπλέκονται στη δολοφονία του αδικοχαμένου δημοσιογράφου.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. επιταχύνθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και είχαν αποτέλεσμα, που οδηγεί στην εξιχνίαση άλλης μίας δολοφονίας.

Όσοι χρησιμοποίησαν αυτή την τραγική υπόθεση, για να συκοφαντήσουν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Κυβέρνηση συνολικά και την Ελληνική Αστυνομία, οφείλουν μία συγγνώμη.

Συνεχίζουμε όλα όσα πρέπει για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης.

Τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη».

Πηγή: eleftherostypos.gr

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Γιώργος Καραϊβάζ