Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Γίνε Δότης Μυελού των Οστών – Ένα διήμερο Φεστιβάλ Εκδηλώσεων με την υποστήριξη όλων των φορέων της Πάτρας!

Στις 18 και 19 Ιουνίου, στην Πάτρα, πραγματοποιείται ένα Διήμερο Φεστιβάλ Εκδηλώσεων, με θέμα: Γίνε Δότης Μυελού των Οστών. 

Η μικρή μας πρέσβειρα Άννα – Αποστολίασας προσκαλεί σε ένα πλούσιο πρόγραμμα γεμάτο δράσεις για παιδιά, όπου σκοπός είναι να ενημερωθούμε και να γίνουμε όλοι Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών, σε συνεργασία με τους συλλόγους Όραμα Ελπίδας και Χάρισε Ζωή, όπου θα βρίσκονται κοντά μας, σε κάθε δράση, για ενημέρωση και εγγραφές νέων μελών.


Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και ο Οργανισμός «Safety Project: Οργανισμός, Κατάρτισης – Εκπαίδευσης – Ενημέρωσης – Πρόληψης, σε Θέματα Ασφάλειας, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Διαπολιτιστικά και Υγείας», σας προσκαλεί στη θεματική εκδήλωση, με σκοπό την ενημέρωση και την εγγραφή νέων μελών στους συλλόγους Όραμα Ελπίδας και Χάρισε Ζωή, προκειμένου να γίνουν Εθελοντές δότες μυελού των οστών!

Μαζί μας, θα είναι και φορείς της Πάτρας, όπου φανερά ευαισθητοποιημένοι, έσπευσαν να κάνουν ένα βίντεο, στήριξης και ανοιχτής πρόσκλησης για όλους!

Όλη η Πάτρα ενωμένη, σαν μια γροθιά για να γίνουμε περισσότεροι οι Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών και να προσφέρουμε ΖΩΗ σε ένα παιδί, σε έναν συνάνθρωπο μας!

Ευχαριστούμε πολύ, όλους τους συμμετέχοντες φορείς, εκπροσώπους συλλόγων της Πάτρας

ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ:

Καθημερινά στην Ελλάδα, ένα παιδί νοσεί με παιδικό Καρκίνο! Πολλά παιδιά χρειάζονται, μετά τις χημειοθεραπείες, να κάνουν Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών για να έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τη ζωή που τους αξίζει, κάτι που θεωρούμε εμείς, τόσο δεδομένο!!!

Στην Ελλάδα, ενώ έχουμε ευαισθησίες ως λαός, δεν έχουμε ενημερωθεί σωστά για τη διαδικασία της Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών όπου πραγματικά ιδίως για το δότη, είναι Ανέξοδη. Ανώδυνη και γίνεται στο “άψε σβήσε”

Διήμερη εκδήλωση στην Πάτρα με θέμα: “Γίνε Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών”

Η μικρή Άννα – Αποστολία μόλις 4 μηνών, νόσησε με Βρεφική Λευχαιμία. Στην πορεία της θεραπείας της, το καλοκαίρι 2021, πραγματοποιήθηκε η πρώτη Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών, με δότη από την Ελλάδα!

Ωστόσο σύντομα επανεμφανίστηκε η νόσος και το μωρό χρειάστηκε μετά το νέο κύκλο χημειοθεραπειών – και άλλων θεραπειών να μπει στη διαδικασία για δεύτερη Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών από δεύτερο δότη, όπου βρίσκεται στο Ισραήλ. Στις 21 Φεβρουαρίου 2022, το μωρό ξαναγεννήθηκε κυριολεκτικά για τρίτη φορά με την ελπίδα να έχει μια ζωή γεμάτη υγεία κι απ ό,τι φαίνεται όλα πάνε καλά!!!

Αν ένα μωρό, ένα παιδί, ένας συνάνθρωπος μας χρειάζεται Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών για ζήσει, άμεσα ενεργοποιείται ένας παγκόσμιος οργανισμός για να βρεθεί συμβατός δότης.

Μάθε πώς γίνεται χωρίς πόνο, κόπο και ανέξοδα.

Στο πλαίσιο αυτής της καμπάνιας ενημέρωσης και παρότρυνσης, η μικρή πρέσβειρα Άνα – Αποστολία σας προσκαλεί σε μια διήμερη εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους!

Δήλωση από Ελένη Βασιλοπούλου: 

Η μικρή μας Άννα – Αποστολία, είναι η δική μας ηρωίδα! Είναι το δικό μου παιδί, το δικό σου παιδί, το παιδί κάποιου που γνωρίζεις! Μέσα στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων ΕΛΠΙΔΑ, ο γονέας και ο συνοδός, είναι απλώς συνοδοιπόροι σε κάθε μάχη που δίνει το παιδί για τη ζωή του.

Εμείς, καθημερινά, σκεφτόμασταν ό,τι το μωρό μας, χρειάζεται αγάπη, στοργή, φροντίδα και πολλά χαμόγελα! Κάθε μέρα που ξημέρωνε ήταν μια ημέρα νίκης απέναντι στον παιδικό καρκίνο! Τα τραγούδια και οι χοροί, αγκαλιά με την μικρή μας Άννα, ήταν στο πρόγραμμα μας, ακόμη κι όταν υπήρχαν πολλοί καθετήρες και έπαιρνε τις χημειοθεραπείες. Η καλή ψυχολογία είναι πάντα σύμμαχος κι εμείς μπορούσαμε να χορηγήσουμε μόνο αυτό το φάρμακο, της χαράς και της αισιοδοξίας!

Τα περισσότερα μέλη στην οικογένεια μου, είναι Δότες Μυελού των Οστών, κι εγώ είμαι. Αλλά, όσο οξύμωρο κι αν είναι, χρειαζόμασταν έναν ξένο δότη γιατί εμείς δεν ήμασταν συμβατοί με το μωρό. Η Άννα μου, χρειάστηκε 2 ξένους δότες, για να είναι σήμερα καλά! Η διαδικασία, είναι απλή, ανέξοδη, ανώδυνη και γίνεται πλέον όπως η αιμοληψία. Αυτό το διήμερο Φεστιβάλ εκδηλώσεων, Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Ιουνίου, στην Πάτρα, γίνεται για να φέρουμε κοντά μας, παιδιά με τους γονείς τους, εφήβους, νέους, να έρθουν όλοι, να ενημερωθούν, να παίξουν, να διασκεδάσουν, να καταλάβουν ό,τι η ζωή είναι ένα δώρο, όπου μπορείς κι εσύ, να προσφέρεις αν γίνεις Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Δυο ημέρες γιορτής για να περάσουμε το μήνυμα αγάπης και ζωής!!! Έχουν δικαίωμα στη ζωή όλα τα παιδιά, όλοι όσοι χρειάζονται έναν δότη μυελού των οστών!

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 στην πλατεία Γεωργίου 10:00 με 13:00

-Κινητή Μονάδα με πλήρωμα από το Σύλλογο ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, με σκοπό την ενημέρωση και εγγραφή μελών Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών! (στην κεντρική πλατεία της Πάτρας)

-Αγαπημένοι ήρωες και μασκώτ θα είναι στην πλατεία Γεωργίου για να χαρίσουν μπαλονοκατασκεύες και να παίξουν με τα παιδιά! Θα υπάρχουν παιχνίδια, μουσική για χορό, θα ζωγραφίσουν ένα σεντόνι με καρδιές και θα πάρουν δώρο το Ημερολόγιο του Ε. Τριβιζά με θέμα Φρουτοπία και παγωτά από το Εντελβάϊς

-Συμμετέχουν οι αθλητικοί σύλλογοι με παιδιά – αθλητές, για να παίξουμε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και να ρολάρουμε με πατίνια!

(ανοιχτή εκδήλωση προς το κοινό)

Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 στο Επιμελητήριο Αχαϊας 18:30 – 21:30

Εκδήλωση – Βράβευση

Ομιλία με θέμα: Γίνε κι εσύ Δότης Μυελού των Οστών

Βίντεο Όπου παρουσιάζει την μικρή Πρέσβειρα και τη διαδικασία μεταμόσχευσης

Βίντεο από τη διαδικασία συλλογής αιμοποιητικών κυττάρων από το δότη

Βραβεύσεις προς το έργο των:

Στέλιος Γραφάκος Αν.  Καθηγητής  Παιδιατρικής Αιματολογίας – Επιστημονικός Διευθυντής  της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ  ΕΛΠΙΔΑΣ»

Ιουλία Περιστέρη Αιματολόγος, Διευθύντρια Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των οστών Ογκολογική Μονάδα Παίδων – ΕΛΠΙΔΑ

Μαριάννα Βαρδινογιάννη Πρέσβυς καλής θελήσεως της UNESCO, Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ

Αντώνης Καττάμης, Καθηγητής Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας ΕΚΠΑ, Υπεύθυνος Κέντρου Ειδικών Θεραπειών Αιματολογίας Ογκολογίας Νοσοκομείου Παίδων  ΕΛΠΙΔΑ -”Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ”, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας

Καθηγητής Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης, Διευθυντής ΚΕΔΜΟΠ – «Χάρισε Ζωή» & Διευθυντής Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών ΠΓΝ Πατρών

*Τα βραβεία φιλοτέχνησε προσωπικά ο βραβευμένος Πατρινός γλύπτης Ευστάθιος Λεοντής

Η εκδήλωση θα υποστηρίζεται διαδικτυακά live streaming

(για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή στο 6932011395)

Κυριακή 19 Ιουνίου 2022, στην ΠΛΑΖ από τις 19:00

Ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό, με τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου Πατρών και του Αστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας όπου θα υπάρχουν δρομολόγια έως τις 2:00 τη νύχτα.

Θα έχουμε ελεύθερη πρόσβαση για τους νέους (φοιτητές) και όλο τον κόσμο!

18:30 – 21:30 Αγαπημένοι ήρωες των παιδιών Spiderman – Elsa & Aννα, Ξυλοπόδαροι, Μπαλονοκατασκεύες για όλα τα παιδιά!!! Show με μαγικά τρικ!

19:30 – 21:30 Κινητή Μονάδα με πλήρωμα από το Σύλλογο ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ, με σκοπό την ενημέρωση και εγγραφή μελών Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών!

21:00 Συναυλία στο μαγαζί ΠΛΑΖ ΕΟΤ Πάτραςμε το αγαπημένο συγκρότημα 15-50

(δωρεάν για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν στην παραλία ή  για να κάνετε κράτηση σε τραπέζι καλέστε στο 2610.434.110)

Αρωγός της εκδήλωσης είναι το Πανεπιστήμιο Πάτρας με την παρουσία φοιτητών στις εκδηλώσεις μας!

Αρωγός της εκδήλωσης είναι επίσης και Ελληνική Αστυνομία.

Συγκεκριμένα επιθυμούμε τη στήριξη σας, σε ένα Κοινωνικό Θέμα, όπου αφορά τη υγεία.

Η εκδήλωση μας, χρειάζεται την υποστήριξη σας γιατί υπάρχουν πολλά παιδιά, πολλοί άνθρωποι που αναζητούν έναν δότη.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button