Γεγονότα

Γιατί "πνίγηκε" το κτήριο της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου (φωτο)

katastrofes-1JPG

Το agriniopress στις πληγείσες περιοχές

Από νωρίς το πρωί συνεργείο μηχανικών από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος βρέθηκε στο νέο κτήριο της ΕΛΕΠΑΠ στο Αγρίνιο, πλησίον της περιμετρικής οδού, όπου χθες Σάββατο, το διπλανό ρέμα, προκάλεσε λόγω υπερχείλισης μεγάλες καταστροφές στο υπόγειο του κτηρίου.

Αν κανείς μπορούσε να μιλήσει για «προαναγγελθείσα πλημμύρα» μάλλον δεν θα είχε άδικο.

Το ρέμα που προκάλεσε τη ζημιά, διέρχονταν μέσα από μια φυσική κοίτη που είχε πολύ καιρό να καθαριστεί και ήταν γεμάτη με καλάμια, σκουπίδια και κλαδιά που την ώρα της νεροποντής τα παρέσυρε.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Στο σημείο όπου το ρέμα έμπαινε στο τσιμεντένιο τμήμα του, όπου έχει εγκιβωτιστεί, δίπλα ακριβώς από το κτήριο,  κατέληγε σε τρία μικρά ανοίγματα που συρρικνώθηκαν ακόμη περισσότερο, εξαιτίας των φερτών υλικών και έτσι βουλωμένα σχεδόν, απορροφούσαν πολύ μικρές ποσότητες νερού και λάσπης. Από την έξοδο των τριών ανοιγμάτων, μετά τον δρόμο, επίσης το ρέμα στην συνέχεια της φυσικής του κοίτης δεν ήταν καθαρισμένο και θύμιζε πραγματική «ζούγκλα» με καλάμια, κλαδιά και σκουπίδια. Δηλαδή και εκεί, εγκλωβίζονταν ποσότητες νερού και λάσπης που δεν έβρισκαν διέξοδο.

katastrofes-elepap-1

katastrofes-elepap-2
Ο πρόεδρος της τοπικής Δ.Ε. της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου Επ. Τάνταρος, με μηχανικούς της Περιφέρειας

Το γεγονός ότι η πυκνή αυτή βλάστηση δεν αποψιλώθηκε ποτέ, έχει επισημανθεί και στον τοπικό τύπο.

Έτσι, μόλις το νερό έφτασε στην ανώτερη στάθμη του τσιμεντένιου αύλακα, άρχισε να πλημμυρίζει προς τα αριστερά με αποτέλεσμα εισέρχεται εντός του υπογείου του κτηρίου της ΕΛΕΠΑΠ.

Η καταστροφή είναι αρκετά μεγάλη και τα μέλη της Δ.Ε. της ΕΛΕΠΑΠ περισσότερο θλίβονται για την απώλεια, εκτός των άλλων και ενός σημαντικού μέρους του αρχείου της Εταιρείας.

Όσοι βρίσκονταν το πρωί στο σημείο εστίαζαν στα δυο αυτά στοιχεία: Στα μικρά ανοίγματα του αύλακα αλλά και στον πλημμελή έως ανύπαρκτο καθαρισμό του ρέματος την φυσική του κοίτη.

Δείτε σημερινές εικόνες:

katastrofes-elepap-3
τα στόμια για την διαφυγή των νερών του ρέματος

katastrofes-elepap-4

katastrofes-elepap-5

katastrofes-elepap-6
πεσμένη μάντρα στην οδό Μιχαλακέα
katastrofes-elepap-7
πεσμένη μάντρα, στην οδό Μιχαλακέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button